i love my life
Entri kali ni emo sikit .
Tuesday, December 27, 2011 @ 4:06 PM |

Assalammualaikum .
Hi .

Aku masih lagi tersenyum gara-gara ber TWEET-ing dgn Kak Dena semalam :)
Hee . And ,dia dah comment punn entry aku yg sebelum ni . Serious aku cakap , aku terharu dohh .
HAHA . Thanks Kak Dena , for those advice :) Semoga bahagia sampai anak cucu dengan abg Ariff .

Tadi kan , aku tengok Princess Hour , then aku emo .
HAHA . So , lepas zohor tadi , aku terus tweet . Pehh , aku nak nangis tengok episod hari ni .
-..- serious entry ni emo . kalau kau tengok cerita tadi , kau faham lah perasaan aku .

Shin . Kau tak boleh layan isteri kau macam tu . Even , dulu kau sayang perempuan lain , kau tetap tak boleh buat isteri kau nangis taww . Kau sakitkan hati dia , kau lagi pentingkan orang lain . Then , bila ada lelaki lain suka isteri kau , baru kau nak lindung isteri kau ? Bru kau nak peluk isteri kau bila dia hilang ? Ohh , come on lahh Shin . Kau dah start sayang kat isteri kau , kenapa kau tak bagitahu jea dia , sebab isteri kau dah lama sayang kau dohh . Tapi , aku suka je bila kau carik isteri kau tadi . Baru kau tahu risau kan ? Baru kau nak peluk dia kan ? Baru kau nak bagi tahu kat dia yang kau tetap akan rindu kat dia kalau dia pergi . 

Sampai jea scene tu , aku emo . Aku nangis bila Shin peluk Chae Kyung . Okay , show your love with action , not words :)

Aku nangis wehh bila sampai scene ni :)
Chae kyung , kau jangan lah nak main tarik tali dengan Shin . Kau dah tahu dia sayang kat kau , so kau jangan lah nak jauhkan diri pulakk . Dia nak ade dengan kau , sebab kau lah gadis asing asing yg tiba-tiba masuk dalam hidup dia macam tu je .

Aku emo gila lah bila tengok cerita ni . Even dah tengok berkali pun , aku tetap emo . Hoho . Boyr Over Flower best , cuma . Aku lagi suka tengok Princess Hours ouhh :) Miss In Action bila aku tengok citer ni . Serious .

Aku menangis bila Shin peluk Chae Kyung and cium ubun-ubun dia . Haih . Dah tak boleh tahan , aku terus mandi :)

I have been proposed and i'm Engaged :)
Sunday, December 25, 2011 @ 6:47 PM |

Assalamualaikum .

Minggu ni sangat busy . Macam-macam aku buat minggu ni . And , alhamdulilah semalam aku dah pun lulus Ujian Undang -Undang . Tunggu di panggil untuk datang mengikuti kelas memandu je . *okay . skema .
Lepas dapat lesen kereta , aku dah nyatakan hasrat kepada mama . Aku nak lepak kat McD sampai pukul tiga pagi . Haha . Percaya tak aku nak buat macam tu ? * sila jangan tertipu , tu bukan saya . 

Minggu ni , aku busy untuk kemas bilik aku . Haha . Jangan tak percaya lah kalau aku cakap bilik aku serupa arkitek yang banyak projek . HAHA . * aku tipu lagi . Sebenarnya lagi teruk . Aku kena pindahkan barang aku keluar . Frame gambar yang digantung juga telah diturunkan . kelambu pink comel aku pun telah disidai di luar .
Tujuan ? Bilik aku berwarna pink ni akan ditukar kepada sesuatu warna yg lain . Okay , warna belum fikir . Kat dalam otak masih lagi cinta dengan pink , cuma dah bosan dgn cat tu kott . Aku akan ambik dark purple or dark red . Nak gelap sikit . Haha .

Okay . Cut the crap * aku tak nak cerita pasal apa yg aku buat minggu ni , tapi apa yg terjadi minggu lepas je . Kalau korang memang kaki Facebook , ingat tak video yang pasal seorang girl kena lamar guna DSLR tu ? Dekat blog aku pun dah lama tempek video tu . Aku dah tahu pasal video tu before kawan-kawan aku share . ramai gila nak jadi macam Kak Dena tu kan ? kena lamar macam tu lahh . Sweet lahh . Jap-2 . Korang ade boyfriend kan ? Tapi Kak Dena tu tak pernah in a relationship punn . Aku rasa , dia anggap yang A relationship must be end with marriage :)
 Korang ?

Ade jugak yang share untuk boyfriend , dengan harapan mintak boyfriend lamar korang macam tu .
Then , bila boyfriend korang dah lamar macam tu , korang pun share lahh kat Youtube .
Then , dapat lahh pujian , " aww , comel lahh cara bf kau lamar " itu dan ini .
Kat sini aku nak tunjuk hitam dan putih , bezanya perempuan lain dengan Kak Dena ni .

Pada pendapat aku lahh kan , dia dilamar dengan cara sebegitu sebab taatnya dia pada Allah :)
Maybe Allah nak tunjuk yang Kak Dena patut dapat sesuatu yang memang semua baik-baik untuknya .
Jodoh dia yang baik sebegitu , memang dah dicatat di Luh Mahfuz :)

Kita ni ? Termasuk aku lahh kan ? Aku tak pernah terfikir pun nak dilamar dengan cara yang diredhai macam tu ,sebab aku rasa aku tak layak . Cukuplah aku dilamar dengan cara yang baik . Bukan di lamar apabila berdua dengan bakal-cik abang aku . Nak melutut segala bagai , nak letak cincin dalam kek and then bila makan tercekik lahh . Haha .

Apa korang rasa bila tengok video tu ?
Jujur lahh dengan hati sendiri :)

Aku menangis bila tengok video tu . Sebab , aku tak tahu jodoh aku macam mana nanti .
tapi , Kak Dena tu sangat beruntunglah kan ? Hubungan dia direstui oleh ibu bapa dan Insyaalah , Maha Esa juga :)

Mesti ramai yang tak tahu Kak Dena ni pun blogger kan ? Korang cuma tahu pasal video dia tu je . Betul tak ? Aku suka dia , aku minat cara dia , so aku carik dia :) Kat bawah ni aku tepek link blog dia . Aku cuba jadi seorang wanita islam dengan membaca blog dia .







Aku suka tengok cara Kak Dena berpakaian . Tudung dia labuh menutupi dada :) Baju dia longgar jea .
Aku harap aku boleh jadi macam dia :) Doakan aku boleh jadi Islam yang baik taw ?

Aku tak tulis entri ni untuk jadi judgemental , nak kritik orang semua , minta dijauhkan .
Semua manusia sama , cuma cara kita jadi Islam tu je yang lain kan ?
Aku pun ade kisah silam aku , and aku rasa semua orang ade cerita masing-masing .
Aku bukan baik sangat nak cakap orang jahat itu dan ini , cuma aku buat Amal Makruf Nahi Munkar jea .
Aku tak de kuasa nak halang orang buat itu dan ini ,
Aku pun bukan tak pernah buat silap sampai nak dok nasihat orang ,
cuma aku Islam . 
Aku membenci sesuatu perkara yang munkar dengan hati aku .
Dan , itu selemah -lemah iman .

Lepas baca entry aku ni , jangan lah nak dok usir aku jauh-jauh .
Janganlah ingat aku ni tak suka kawan dengan orang yang buat silap .
Aku bukan suka diskriminasi orang , cuma aku pun tak sempurna ,
kita semua tak sempurna ,
jadi kita saling ingat mengingatilahh kan ?

*aku selalu dengar ayat ni ,
" Biarlah aku nak free hair pun , janji aku solat "
Yang ni , memang tak sah gila jawapan bila orang tegur kenapa tak pakai tudung .
Macam aku sendiripun , aku try solat lima waktu dulu baru aku pakai tudung , sebab bila aku dah buat perkara yang wajib , takkan aku tak nak buat lagi perkara yang wajib ? Solat tu amalan pertama yang dihisab , tapi bila kau tak buat perkara yang wajib iaitu menutup aurat , kau rasa kau ke syurga ?
Itu urusan Allah dan kau :) Macam aku cakap , aku cuma cakap apa yg aku rasa .

Lagi satu , ade jugak orang selalu cakap macam ni ,
" Belum tentu dia solat and bertudung , dia tu baik " Okay . 
At least , dia tak lawan Allah terang -terangan :)
Tapi kau ?
Nauzubillah .

jangan terasa dengan Entri ni , tolong :)

My only one :)
Friday, December 23, 2011 @ 10:35 PM |

Assalammualaikum .
Entry kali ni memang tak de part bako-bako dah * buat gaya Ucop wilca sikit .
HAHA .

Disebabkan MUNA and AIMI dah buat entry pasal tu ,
aku pun nak buat jugak :)

Korang boleh bace entry yang ni .

Mase aku join jadi blogger , aku dah pun tulis entry pasal budak dorm aku ,
dalam entry yg kat bawah ni :)


Tu entry masa awal tahun ,
sebelum aku lalui suka duka kott .
tahun ni , serious aku belajar jadi manusia .
Aku sayang je kawan-kawan aku yg lama ,
yg sekarang pun aku sayang jugak .
Cuma , yang beza :)
Kawan-kawan yg sekarang aku dah panggil dorang family :)
Mase aku menangis , dorang ade untuk pujuk aku .
Bila aku nak bercerita ,
dorang ade untuk dengar .
Bila aku marah ,
tu memang takde niat pun sebenarnya .

Aku ingat lagi ,
bila start lepas hari jumaat jea ,
mulalah serupa gempa bumi dorm tu kan ?
Katil semua dah steady susun kat tengah dorm .
Tinggal membuta jea .
Hari ahad time gotong royong jea kita baru letak katil kat tempatnya .
Ye kan ?

Aku ingat lagi ,
bila hari sabtu pas bangun tidor jea ,
kita mesti dok kumpul satu dorm and karaoke .
Cuma takde token jea lahh kan ?
Macam-macam lagu kita bantai .
Lagu Siti pun main telan .
Haha .
pastu pukul 12 baru nak lerai , pergi mandi .
Nak turun makan kan ?

yang ni lagi aku ingat ,
Kadang-kadang malam minggu tu , 
kita tengok movie kan ?
HAHA .
Paling kelakar tengok Dua Alam kan ?
Semua muka toya poyo tutup muka bila tang 18sg tu ,
padahal sukaa :)
HAHA .
Lagi tang dessert , Muna lahh paling sukaa .
" Lily , ade cite dessert tak ?"
HAHA . Siott .
Nasib aku tak jumpa cd filem lucah , kalau tak , aku pasang untuk kau muna .
Sebab , aku sayang kawan aku --,

Bila tang birthday jea , 
masing-masing dok carik idea nak kenakan .
Time birthday muna , bahan-bahan nak buat kek coklat aku dgn aimi yg sediakan ,
Sorry muna ,aku ludah kat dalam baldi tu :)
Time birthday mimi , dia dah macam tahu jea , kita semua nak kenakan dia ,
tapi , kau tetap kena sebab malam tu birthday kau .

Yang ni lahh paling melekat kat dalam otak aku sampai bila-bila ,
tang lauk terbang , air melayang kat DM tu .
Malam tu memang kita duk satu dorm buat bulatan ,
Ambik botol air letak kat tengah-tengah 
And main TRUE OR DARE :)
Aku rase tu lahh dugaan paling terbesar dalam hidup aku .
Tu lahh sekali seumur hidup aku , aku simbah air kat orang pakai jag .
Lepas tu memang semua melayang .
Memang salah aku lahh pun , pergi suruh Mimi carik nahas .
Anis dah cakap , jangan main dengan aspura ,
tapi degil sangat :)
*kat sini nak mintak maaf lagi sekali kat pojie , takde niat pun nak mainkan dia .
and , alhamdulilah dah pergi mintak maaf kat dia before SPM hari tuu and dia pun dah maafkan lama :)

Aku pun ingat lagi yang time kita first day nak SPM tu .
paper BM .
Masing-masing bangun pukul 4 ouhh .
semangat hafal peribahasa .
Bm wehh , tak lulus tak dapat sijil , tak bolehh kahwin .

And aku ingat lagii bila kita mandi same-same ,
makan same-same ,
outting pun same - same .
yang time outting ni lahh paling kelakar kott ,
HAHA . Pergi JJ , then main tangkap gambar tu .
Aku masih letak lagi gambar kita kat dalam dompett ouhh :)
Bila aku bukak dompet aku jea , mesti aku ingat korang :)

Bilaa lapar jea , Abg Mcd and Abg pizza memang selalu tengok muka kita org :)
Duk hostel , tapi gaya duk rumah jea main delivery .
Yg si muna poyo menyamar jadi warden , mcd punya pasal .
HAHA .

Bila dorm kita dilanda tikus , tulahh yg paling happy :)
kita tangkap tikus sama-sama .
ingat lagi time aku and farah jatuh katil masa tikus tu datang tiba-tiba .muka farah dah macam ape jea .
HAHA . aku takut tikus tu gigit muka kitaorang jea .

Aku pun masih ingat jugakk ,
bilaa aku nak bercerita jea , Dayah selalu dengar ;)
Dia kata dia suka dengar cerita ,
sebab tu pengalaman .
Semua benda aku cerita kat Dayah ,
cerita pasal aku kena denda solat depan orang sebab ponteng solat subuh ,
cerita pasal hardcore semua ,
cerita pasal hidup aku jadi German ,
aku pun ajar dia cakap bahasa German .
HAHA .
Hm . tapi paling tak boleh lupa bila aku tiba-tiba nangis tu .
Dia tanya aku kenapa aku nangis ,
aku malu nak cakap ,
tapi bila aku cakap yang aku rindu mak aku, dia terus pujuk aku : )

Aku pun selalu kenakan farah ,
dia percaya yang aku org German ,
sebab rambut aku perang .
HAHA .
Then dia bolehh tanya aku , nenek or atuk aku yg from German .
time tuhh sumpah aku nak tergelak .
tapi aku terus tipu dia lagii .
HAHA .
Aku terharu bila dia peluk aku dari belakang mase aku nangis rindukan mak aku tu ,
sumpah , aku ingat sampai bila-bila :)

Fatin , ingat tak masa malam yang kita marah atin tu ?
Itulah kali pertama kita marah atin kan ?
Kita rasa bersalah sangat marah atin taww , sebab atin baik sangat dengan kita :)
Atin pun siap menangis lagi mintak maaf kat kita sebab buat kita marah malam tu .
Kita takde niat taw atin ? Maafkan kitaa ehh ?
Atin halalkan semua taww ? Ilmu , makanan ,and cerita pasal agama semua :)
Sayang kat atin <3

Sepet , kau jage diri kau baik-baik . Kau jangan nak main dengan pisau lagi dahh lepas ni .
Kau main bakar-bakar je macam aku taww . Terima kasih bila aku sakit , kau jaga aku ,
bila aku sedih , kau bagi aku peluk kau  .
Satu tahun ni , bila bangun tidur jea , pagi-pagi mesti tengok muka kau dulu kan ?
sorry , kalau kau muak .
HAHA .
Aku rindu nak makan kek Aunty Maryam ,
kek coklat dgn aiskrim tuu :)
HEE , Ingat taww ?
aku nak tengok kau dalam Masterchef Malaysia musim kedua :)

Muna sayang ;) Kau jaga diri kau taww ? banyak-banyak orang dalam dorm , aku tak boleh tengok kau nangis ouhh . sebab kau tak layak nangis ouhh . kau baik sangat :)
Even , aku yang selalu supply ubat kat budak dorm , aku tahu aku bukan Exco Kebajikan :)
HAHA . Kau yg rampas title tu dari aku :)
Terima kasih atas pertolongan kau  . Pasal semua lahh :)
lepas ni aku dah tak boleh nak tengok kau menari ballet bila angkat katil :)
Aku dah rindu kau :)

Aimi , kau kena jadi perempuan yg kuat taww ? Aku pernah tengok kau menangis sekali sepanjang aku kenal kau . Mase kau cerita masalah kau kat aznor dgn aku tuu . aku suka rambut Noh Hujan kau :)
Hee . Aku suka kawaan dgn kau :) Even kau baru masuk hostel tahun ni .
Aku paling tak suka tengok lokaer kau . tak serupa perempuan .
HAHA . Tapi , aku terima kau apa adanya .
maafkan salah silap aku taw ? Hee :)

Untuk ahli dorm yang lain ,
Erna , Aznor , Seha and Chek yaa :)
Terima kasihlahh jadi sebahagian dalam hidup aku .
maafkan lahh mane-mane salah silap .
Doakan aku jadi wanita yg solehah , and be a great Islam :)

I love you guys :)

Lily and Mimi :)

Aimi . Dayah . Lily :)


Can you hate me , now ?
Monday, December 19, 2011 @ 2:43 PM |

And this will be the last entry about you .
Terima kasih :)
I could not be strong enough to forget you , if you do not do that great thing .
Thanks for the sick payback to girl whom stand and fall through all the circumstance beside you .
Yes , before would be tears , some argument , loving each other , being egoistic , sharing a good story , listening your voice , smiling at each other , and wishing anniversary for every month . 

And now , yes . Hating each other , deleting all your text , deleting your voice record in phone , deleting your picture in laptop and phone , try to avoid our love song and i think i could be strong enough to hate you when burn all your stuff . Yes , I did it .



Sy tahu ade masanya awak sakit hati dan muak dengan perangai sy . Sy juga percaya , bila sy buat awak marah , awak akan benci sy .

Boy , didn't you realise ? I do all that thing for a reason ? 
The lying part , choose to not be honest to me , keep annoying me , don't want to put your trust to me .
Should i treat you all the way nice for your such behaviour?

I keep waiting you all the night . Spending some time for me . 

I have a lot story to share with you that night .
and , out of blue . I've got a text from you . I'm smilling through the screen . I read your ever last text .
Tears , I hope this is the last . I have sick enough for loving him .

Sebelum text tu , kita memang dh break , and you decide to keep befriend with me . I dont mind at all .
Even kita berkawan pun , kau tetap masih ada rasa risau , kau tetap masih dgn tanggungjawab kau , kau tetap tak lupa nak cakap itu dan ini sebelum tidur . 

Semalam , aku dah berputus asa . Aku menangis satu malam . Aku masih tak dapat lelap mata sehingga jam tiga . All i keep doing are crying for thinking of all your payback to me . Masa tu aku tak tahu nak buat apa . Aku ambil kotak yg penuh dgn memori kita . Aku punggah balik . Aku baca semua surat yg kau bagi kat aku untuk kali yg terakhir . Aku masih mampu tersenyum bila tengok balik lukisan yg kau buat untuk aku . Aku pandang sayu gambar kita . Aku tahu dah tak de apa-apa makna . Aku cuma nak ingat balik . Untuk kali terakhir . Bagi aku peluang itu .

Aku dah buat keputusan untuk padam semua pasal kau . SEMUA . Sorry,  I have to burn your Necklace too . The necklace with initial M . The necklace is the only thing you buy for me . I really love that things .
But , I have to let it go with all your memories . Api tu panas bila aku bakar rantai tu . Sakit sangat bila kena tangan aku . Tapi , sakit lagi hati aku semta-mata untuk hilangkan kau dalam hidup aku .



Aku bukan kuat mana untuk lupakan kau , and bila kau dah buat macam tu , aku tahu aku kena lupakan kau .
Kau pun takkan nak hidup selamanya dgn perempuan macam aku sampai mati kan ?
Aku tahu . Aku pun sedar . Aku tak baik . Aku jahat . Aku bukan macam perempuan lain . So , you deserve a better person . Someone like you . 

No more all those words .
I will keep ' I'll be your crying shoulder , i come in hell or high water for you '
I wont say those words to the other guys . I will keep it .

The time has come . Aku tak pernah terfikir untuk tunggu hari ni . Hari dimana aku lepaskan kau .
Dulu , aku berjanji untuk menjaganya dgn sempurna dgn harapan bila aku tiada dia akan hidup dgn baik .
Treat your life well , friend . Dont do such evil things to the other girls please . I'm scared when Allah pay you cash towards ACHA . 

Hidup baik-baik . Sorry for the deleting memories . Can you hate me now ? I have already hating you . More than enough . And , I have create one poem for you . Have a last read . Then , it's over between us . Goodbye .


HATI BIDADARIMU
Andai kau tahu apa yang terbuku ,
Kau pasti tidak akan membuat bidadarimu menitis air matanya .
Andai kau tahu isi hatinya ,
Kau pasti tidak akan membuat bidadarimu terluka .
Andai kau sangat mengasihinya ,
Kau pasti tidak akan melayannya sebegitu rupa .

Bidadarimu hanya inginkan yang sempurna buatmu .
Menjaga dirimu agar kelak kau boleh menjaganya juga .
Bidadarimu tidak berniat melukakan hatimu ,
kerna dia lebih tahu apa yang sedang melanda dirimu .

Kau pasti akan menemui bidadari yang lebih baik kelak .
Maka jagalah bidadari itu sebagaimana dia dilahirkan .
Hiasi jiwanya dengan kasih sayang ,
bukan penipuan yang kononnya berlandaskan cinta .

Sampai bila-bila pun kau tidak akan mengerti hati bidadarimu .
Kau telah menjadi seorang yang rugi .

MY si JAMBU SEPET AWESOME :)
Friday, December 16, 2011 @ 5:15 PM |

Assalammualaikum :)
Aku tak kira , aku nak update jugakk . HAHA .

Baru je lepas habis carik kerja siott ~ Alhamdulilah . Dahdapat ;)
Hari isnin baru start kerja ouhh . As promoter jea . Dari aku dok besar kan bontot kat rumahh , baik aku pergi ringankan mulut aku ni pergi promote .
Aku memang suka kerja promote ni , teringat pulak zaman promote produk Garnier kat budak dorm , and dorm sebelah . Okayy . Dah sedihh *

Sebenarnya , dah lama nak update post pasal ni , tapi macam asyik terlupa jea .
HAHA . Maybe dah ade yg kenal SI JAMBU SEPET pujaan hati aku ni , maybe ade yg tak kenal lagii .
Aku pun kenal 3 bulan lepas , and aku dah jatuh cinta dengan diaa nii ~ HAHA .

Mempersembahkann SI JAMBU SEPET KESAYANGAN SY :)
MATLUTHFI :)
Ehh , siapa-siapa ?
HAHA .

Mehh Klik Link kat bawah ni kalau hang semua nak kenall :)

Si JAMBU SEPET

Aku dok terguling-guling menangis tengok semua video dia ni . So , kalau hangpa semua dah tengok , jangan nak memandai nak bercintan cintun dgn dia ehh ?

Aku paling suka tengok video dia yg ni lahh . Kelakar siott -..- yg lain pun okayy jugakk :)

Long live ol'school !
Wednesday, December 14, 2011 @ 10:25 PM |

Last day wearing a corporate clothes . I become 18 next year .
Frankly speaking , i already miss this moment . Big time :)
Cempaka 2 , 5 Peng . Kej . Mekanikal , GT-7 , Teknik Klang .
Nak tinggal semua benda alah ni sikit punya sakit . Sikit punya seksa .

5 Mechy

Cempaka dua :)
GT-7

Susah nak tinggal semua kenangan ni . Susah nak tinggal benda yg banyak ajar aku tentang hidup .
There's always a dilemma when it comes to choosing . Kalau nak berubah from what we were ,
it'll be hell to pay as a manner of speaking .

I love you guys :) i miss the time we lending shoulder together , when i getting cry .
Thank's become a tissue , wipe all my tears . Especially , Syahmi , Hani , Rafiq , Afiqah , farah and Tasya .
And all of you , 5 Mecky :)



Faizal Zamani : Sorry kalau ade sakitkan hati kau . Aku tahu , kau pun kira cincai dgn aku . Aku tak lupa lagi suara kau nyanyi lagu Faizal Tahir . Aku simpan kat lubuk jiwa aku . Jangan buat Farah Torot menangis taww ? Aku cepuk kau nanti . Take care of her . And , yg pasal jentik-jentik aku tu , aku tak kira KG pun dgn kau . Aku tahu kau suka kacau aku . And , aku tak kisah even aku selalu jerit balik :)

Farah Torot . Faizal Torot :) F Square <3


Hani Syafiq : Terima kasih menjadi cuping dan telinga untuk semua masalah aku . Aku tetap comel bila menangis kann ? HAHA . Thank's for those ilmu . Aku takkan lupa kau <3 And , untuk kali ni aku stuju dengan kau . Kasih sayang tu lagi penting dari duit . Money can't buy your happiness . Lepas ni aku dah tak tahu lah nak berdebat dengan siapa . And , lepas ni suara kau and Faiz yang menganjing aku pasal forum tu , aku akan rindu sampai bila-bila . ' NATIJAHNYA ' . Awesome :) Ingat tau perjanjian kita , kalau nanti gaji kau sebulan RM 30 K , kau janji nak hantar pinangan dtg rumah kann ? Aku tunggu jea weyy kat depan rumah aku nanti . Pray for my success okay ?

And for all classmate , HAFIZ , AMAR , APIT , RAFIQ , NGEE , FAIZ , ANUAR , AFIKAH , FARAH ,
TASYA , NAIM , FARID , SYAKIMIN .
Take care of yourself . Aku just nak korang tahu aku sayang korang . I come in hell or high water . Aku mintak maaf atas semua salah silap . I stand up with you all forever . Simpan kad raya yg aku bagi tu okayy ? Kalau perlu simpan dalam bantal . Semua aku bagi :) Sebab tak de sorang pun aku lupa dlm ingatan aku .
Aku nak , nanti bila kita buat reunion balik , semua tunjuk kad raya yg aku bagi tu . Aku nak tunjuk ape ?
Aku tunjuk anak aku yg berderet ramai tu ehh ? HAHA .

Amar . Apit . Naim . Hafiz

Last , but not least :) Syahmi Jajuli .
Boo , thank's for all those advice . Terima kasih sebab selalu dengar masalah sy . Terima kasih untuk semua ilmu . LK , ADD MATH . Awak cikgu terbaik :) Sorry kalau suka tanya soalan add math yg ciput-ciput . Terima kasih jugak sebab selalu bersabar dgn sy . Terima kasih sebab cuba pujuk mase sy tgh marah dgn awak yg pasal gambar tu ==' Hee . Sy takkan lupa memori kita menang NIE tu . We do it together right . Last year and also in this year . Awak abang charming sy . Awak tinggi , and they call you panjang , and at least that compliment make you special than the others . Thanks for buying a topup for me . Thanks for the nasi ambang and air kelapa . Thanks untuk semua pembelian MCD . Sy selalu susahkan awak . thanks untuk minyak motor yg hilang untuk sy . Sy tak mampu nak balas apa-apa :) Yg sy mampu , pray that one day you will find your biebie and she call you BOO :) Terima kasih sebab percaya kat saya and cerita semua pasal M-Square :) Abang , your little kiddo really miss you . Big time . Sy akan rindu perut buncit awak . I will be right next to you <3 Doakan sy jumpa Imam Muda sy okay ? Doakan sy jumpa lelaki yg boleh buat sy bahagia . And , I will hit you back , boo :)

Lil Sis . Big Bro .

syahmi . Kan dah nampak buncit tuu :)

Zaima Bahar Nordin : Thanks for the day you save me from hell and guide me through heaven .
Aku sayang kau sangat sangat kawan . Kau ade bila aku sedih and you will cheer me up . Kau peluk aku . ohh , i love you girl . Kau selalu ade untuk aku . Thanks sebab ajar aku menghargai ramadhan . Aku akan rindu ramadhan kita lalui bersama . Ingat yea janji kita ? Kita akan sama-sama fly aboard to Australia and do Masjid Hooping at Masjid Punchbowl . Thanks kenalkan dekat aku pasal PALESTIN . I hope i will syahid for helping them in adult . Aku tak tahu nak berterima kasih macam mana dekat kau . Kau bawak aku kenal Islam . Thanks for the copy of risalah 'Macam mana nak jadi baik ' and ' kalau betul couple itu halal' . Aku dah tampal dekat meja studi . i heart you girl , thanks for all those memory .

Lily'sassin . Xema'sassin .

Sungguh . Masa tu boleh membawa seribu satu perubahan bermacam gaya .
Sebab kehidupan ni tak adanya pernah sunyi dari segala macam benda susah senang ,
serba serbi cukup nak bagi hidup ni penuh warna -warni .
Dan takde benda yg predictable dalam hidup ni ,
hari riang ria zaman sekolah makin berkurang kini bilah kenangannya .
jangan difikirkan sekarang benda berat yg bakal bertandang .
Hard times come easy . Indeed .

Live for one , die for all ,
At the end , we all stand tall .

Sahabat takkan mati .
Selagi ade hayat .
Selagi kepala boleh ingat .

Long live the ol'school days!

AKU BUAT ENTRI MEMANG UNTUK KAU COPY PASTE :)
Sunday, December 4, 2011 @ 1:07 PM |

Assalammualaikum .

Okay , tadi baru online FB and buat blogwalking , sekali terjumpalahh blog minah ni ,
bace entry dia yg baru-baru ni and , ohh my Allahh !
She's gone to far :) Slut , dah tak boleh nak hadam ape yg ade kat otak kau untuk buat entri ?
oppssss , lupaa ! entry kau bukan ramai org bace and maybe need some publicity ?
Gituuuu ? Asal pathetic sakit hati gilaa dgn aku ?
Serious lepas benda tuu , aku dah tak kacau kau .
Aku pun dah lame lahh BLOCK kau , dah tak tahu ape benda yg jadi dalam hidup kau ,
and , out of blue nak kacau hidup aku balik ?
OHHH , I see . Nobody Perfect ? Or , for me you are totally human with no FAITH :)

Ape ? tiru entri kau balik ? Naaaaa~ I wont do such silly things .
Aku ade maruah . Aku ber-blogging sebab aku memang minat and bukan nak kejar HOT .
Aku ber-blogging bukan sebab nak orang bace entri , aku buruk kan org depan-depan :)
Serious , knowing me better and judge me <3

Then , kau nak aku rase sakit hati kau ?
Come on lahhh ~
Biar aku petik sikit ayat kau dulu ,
" doa orang teraniaya , Allah makbulkan "
Sorry , slut . Aku tak main ungkit nama ALLAH untuk benda remeh-temeh ni .
Banyak lagi aku boleh buat kann ?
Call me chicken or what , aku tak suka kacau hidup orang .

Kau nak balas dendam and nak TIRU and LEKAT entri aku kat blog kau ?
Girls , orang ketawa kott bila kau buat macam tu . 
Entri aku ade tarikh and date ,and ramai yg kat FB dah bace sebelum kau COPY entri blog aku .
Then ? A BIG clap for you :)

Sorry , aku nak capap blog kau kat sini , sebab kau pun pernah buat benda yg sama :)
Cuma dulu aku tak balas ,
Tapi , sekarang ade orang yg start hidup API dulu .
Then , terima je lahh budak baru nak up .
Kau mungkin boleh buat lebih teruk , but who cares .
Kau buat lahh ape kau nak .
AKU TAK PERNAH TIPU MAK AKU IF AKU NAK KELUAR DATE DGN BOYFRIEND AKU,
AKU TAKKAN BUAT ALASAN  BUAT STUDY GROUP DGN KWAN KAT RUMAH DIA,
SEMATA-MATA NAK KELUAR DGN BF AKU , 
Tapi kau ? tepuk dada tanya IMAN :)
Semua orang cakap pasal kau kat aku , cuma aku simpan jea .
Tapi , bila kau dah uji aku macam ni ?
Nobody Perfect :)
Nabi Muhammad jea yg sempurna kann ?

Totally for you , SLUT :)

Best Programe in Holiday :)

Sekarang pun dah start holiday kann?
So , memang banyak cerita menarik dekat televisyen sekarang ouhh .
Kadang-kadang tu memang tak sedar diri gila .
Paper belum habis , tapi dah macam orang merdeka je =='

Selalu yang aku tengok pun Star World jea , channel 711 .
Cerita semua best-best ouhh . Tapi dua cerita jea yang memang aku hafal time dia and confirm macam tak lengkap life mase holiday ni if miss to watch it .

How I met your mother :)
Cerita ni sumpah kelakar . Aku addict gilaa dengan cerita ni ouhh . Cerita pasal lima orang sahabat . Haiyoo ~ Aku cadangkan korang tengok lahh cerita ni , even macam tak sesuai sangat dengan umur macam kita ni , sebab asyik sebut pasal Big Capital S , but who cares ? Aku cuma nak ketawa jea punn . HAHA
Cerita ni start pukul 7.10 petang , biasanya aku tengok ulangan jea punn , sebab aku tak biasa tengok TV waktu maghrib . So , korang boleh tengok cerita pathetic kelakar ni pukul 11.50 pagi kat channel 711 :)

Castle :)


Cerita ni lagi best ouhh :) Crita ni pasal investigate murder semua tu lahh . Tak serious sangat , kelakar lebihh tapi jalan cerita sumpah best . Korang pun mesti tak dapat teka siapa yang bunuh , siapa yang itu , siapa yg ini . intro cerita ni aku suka gilaa . HAHA . Korang patut tengok lahh . Aku cerita punn , korang tak feel ape punn . so lepas aku update ni , korang tunggu depan TV yea ? Start pukul 3.30 petang , Isnin -Jumaat :) Channel 711 <3


okay , lastlyy :) Untuk semua fans cerita korea zaman dolu-dolu :)
dku tak berapa minat sangat dengan industri korea sekarang ni , aku lagi suka yang dulu-dulu <3
Band TVXQ , FT island , semua tu gempak gila . Bilaa start banjir kumpulan KPOP yg sekarang ni , macam what the point asyik nyanyi lagu macam tu ?
 Aku lagi suka industri seni korea yg dulu . Drama mantap :)

DAMN :) Aku suka gila cerita ni . Suka nak matii* AHAHA . Princess Hours . Hari ni baru start episod pertama ouhh . Semalam cerita Full House dah habis :) Siapa peminat korea sejati , mesti dia tahu cerita ni , siapa yang tak tahu , jangan rasa kau paling minat korea lahh . Aku speechless lah bila cerita ni tayang balik :) Aku dah hafal pun tiap scene . Cuma memang tak jemu tengok cerita ni . Hari isnin-Jumaat . Pukul 12.00 tengahhari kat NTV7. Jangan lepaskan peluang okayy ?




Sebelum cerita ni pun , ade lagi drama korea yang mantap ouhh . Full House :) Yang ni aku dah letak as FAV kat dalam laptop :)


Plan lahh holiday ni dengan sebaiknya :)Aku kalau dah bosan sebab memang dah tak ade cerita best , aku layan novel Hlovate , tak pun lawak kampus jilid 1 sampai 11 tu :) Itu lahh palan yang terbaik aku rase aku dah buat untuk holiday ni <3 Lepas SPM habis , aku hang out dengan member sampai lupa alamt rumah aku lahh jawabnya :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan