i love my life
Lesbo Bertemu :)
Sunday, October 30, 2011 @ 2:59 AM |

Assalammualaikum .

Setelah lama menyepi kan ? At last aku dapat jumpa jugak Baby-Baby aku ni .
Syiera dan Nana :)
Okay . Q broke his promises . Kate nak datang , tapi bangun pukul 12=='
Kami berjumpa di library dan buat study group .

Okayy , mood study aku bertukar :)
Dari Sejarah ke Math , then sejarah pembangunan manusia dan bertukar ke William Shakespeare:)
Hebadd kann ?







Lepas jea habis study , macam biasa :)
makan kat cafe yg kitaorang selalu lepak tu ouhh .
Aku dan Syiera pesan benda yg same . Err , sebenarnya dia ikot jea pun ape yg aku makan .
HAHA .
Hot Plate Mee and Ice Blended Cappucino <3

 Lepas jea makan , terus shopping . Tengok-tengok baju :)
Okay . Penasihat fesyen sy =='
Then , agak-agak duet dah nak habis ,
blah cepat-cepatt :)

Dan destinasi yg seterusnyaa ,
Cam for whole dayy :)
Serious aku dah lame tak lepak dengan dorang ,
sampai ketagih nak tangkap gambar jea=='

sorry nana , aku tak pakai wedges pun , aku masih lagi tinggi dari kau :)
Syiera and Lilyy :)
Lily , Nana and Syiera :)




Dan , bilaa dah petang sikett , kita pun beransur pulang :)





Rugi Shai and Efa tak ikut kann ? TUISYEN =='
HAHA


Okay . Kita mungkin dah berjauhan , tapi tolong ingat benda ni bolehh ?
Korang berlima masih dijiwa aku .
Sama macam dulu :)

Efa dan Lily
Nana . Efa . Lily .*okay . tolong abaikan aku yg macam muka pengkid tuu
Paling hujung tu nana :) yg pengawas tu Lily . dan Efa <3
Kelakar ouhh bila tengok gambar kita yg lame-lame :)
Aku gembira sangat sebab masih lagi kawan dengan korang .
5 Tahun yg sangat bermakne utk aku :)

Efa . Lily . Shai . Syiera.Nana

Hero Heroin Kem Wira Waja 8/2011
Thursday, October 27, 2011 @ 8:00 PM |

Assalamualaikum . Whad-upp ! HAHA . Pointless =='

Okayy , pada 21-23 oktober yang lalu ,
Aku dan budak-budak aktif :)
telah pun menyertai The Biggest Programme ,
Kem Wira Waja kali ke 8 :)
Sebab ape the biggest programme ?
Ha , la ni chek na bitahu hangpa ,
tiap tahun sekolah chek akan buat program ni :)
Hee .

Tahun lepas kem ni buat dekat luar ,
tapi tahun ni buat kat sekolah sebab ,err ta tahulahh .
And ramai jugak yang bagi alasan tak nak pergi sebab buat kat sekolahh =='
Yoo , katenya tak mencabar , what the pfffpffft ?
As for me and my others dorm-mate ,
Kita orang tak kisah janji dapat spend time waktu bersama mase muda-muda ni ,
Nanti boleh lahh cerita kat anak-anak kita orang yang :

"Aunty Muna macam buaya bila lalu kat rentas halangan berlumpur"
"Macam tak percaye jea bilaa Aunty Aimi jadi macam bomba , turun naik bangunan"
"Aunty Dayah tu malas nak lari bilaa explorace , berjalan jea kerja"

Pendaftaran dan Taklimat :

Okay . Bilaa dah daftar , cepat-cepat tengok senarai nama and aku satu group dengan Aimi and Muna :)
Dayah group Wira Waja 8 , and Aznor with Erna , Wira Waja 6 :) Suprise bilaa first day , yang peserta lelaki banyak gila and peserta perempuan gila sikit=='









Pasang Khemah :
Time ni dah tengok awan berarak hitam semacam . Sure gilaa mesti nak hujan , tapi kita orang still pasang jugak khemah . Setiap kumpulan dibekalkan 3 khemah :) Kalau bab-bab pasang khemah ni , aku dah terer sangat . Haha . Sebab , my family use to overnight at Melaka ,And , sleep nearby beach :) Actually , aku tak kisah pun even nak kena tidur mase hujan kat padang time perkhemahan tu , sebab dah terbiasa tidur dalam hujan mase berkhemah dengan whole family dulu . Ohhhladidaaa , ayah bila nak pergi lagi ? Cut the crap Lilyy !

Ice Breaking :
Actually , aku dah dapat imagine yang bila aktiviti breaking the ice and so on , mesti kita kena perkenalkan diri and segala bagai . Seriously , I am not good at talk a lot :) Then , dah dapat imagine yang kita kena duduk satu kumpulan , buat bulatan and bagitahu nama , sekolah lama , hobi , cita-cita and what the ?
Dan , bayangan anganku musnah :) Ice breaking yang ni super duper best ! HAHA . Just kena fokus and carik orang yang ade relation dalam hidup kita jea . Means macam , tarikh lahir same , maybe ?

Tidur :

Okayy , sebelum ice breaking , lupa nak ceritaa yang sebenarnya , khemah kitaorang banyak yang dah terbang . Naahh , that's right . HUJAN <3
Barang kita orang yang kat dalam khemah semua basah .
Then , Kem Komandan decide kita orang kena tidur kat surau . Ouhh , pathetic !
Baru nak merasa survival kott . HEE . Then , malam tu bertiduranlah kami di dalam surau macam mangsa banjir . Sumpah , tak tipu !

Jalan Lasak :

Aktiviti yang paling dinantikan semua . HOHO . sumpah best gilaa . Awesome nak mampus . Mandi lumpur habisan . Dapat main boling kelapa , feel dea same macam main boling dekat TS jea . HAHA . Kena panjat tembok , berlari sane dan sini . Jadi macam spider man . Sumpah time tu semput aku macam dah hilang jea :)

Pink yg kat depan sekali tu . Tak boleh lahh . Dalm lumpur pun nak pose=='
Muna dan aku :)
Naik titi sambil bawak anak balak :)

tugasan mangangkat gol futsal and round satu court=='





spider web :) Macam laser dahh =='
Selepas bermain lumpur :)






Malam Kebudayaan :

Haha . Kitaorang kena berlakon and actually kita orang just sempat berlatih scene pertama jea . Iklan tak buat lagi and scene dua tak fikir ape punn . Tapi , aku mengasah minda dan bakat untuk menjadi seorang pengarah semasa mereka semua menunaikan solat isyak dan bacaan yasin . Aku tulis pepanjang scene dua and iklan just literally spontan dalam otak aku . Ouhh , gilaa penad tahu ? Aku dan Jaja jadi watak utama :) Dua orang budak comel yang kedekut then ditinggalkan kawan-kawannya :) Tema lakonan yang diberi , tangkai jering . HAHA . Ade point lahh tu kann ? group lain ? Okay jea . Tapi , peserta lelaki punya sumpah tak kering gusi . HAHA . Sampai ade yang bawak but Phua Chu Kang Wak tu jadi prop ouhh.


Skodeng time :

Lepas jea malam kebudayaan , kita orang kena tidur kat khemah tapi bertempat di laman bestari . Okay , tak survival gilaa==' Cuma , yang bestnya bilaa khemah aku , muna ,aimi , leesa and shai bersebelahan dengan khemah budak laki . Wow ! HAHA . Mengintai aktiviti malam budak lelaki . Then , ternampak lahh benda yg tak patut . HEE . The rest is history :)

Tazkirah Subuh :
Setiap kumpulan diberi tugasan untuk menghantar seorang wakil memberikan tazkirah . Err , aku jadi wakil Wira Waja 7 :) HEE . Ramai orang cakap aku tak layak nak cakap pasal agama dekat depan . Hallu , aku tak arif sangat pun pasal agama that's why lahh aku tak choose tazkirah yang sarat dengan hal agama okayy ?
Aku tahu . Aku sedar sangat aku ni dulu jahat . Past is past lah dude . Each human deserve second chance . Kau still cakap aku tak layak ? Then , pergi bagi tazkirah and lets see others expression about you . Really waste my time lah , gay and bitch :) Aww .

Aku yang buat sendiri tazkirah ni , tak tengok buku pun . Hadis yang aku masukkan pun , aku guna masa aku pergi bertanding dalam Forum Remaja mase bulan 3 dulu . Ade lah pengalaman cakap depan orang .
Err , tajuk tazkirah " Change for Good " Hee . Then aku serulahh budak-budak tu supaya jadi manusia yang
mengamalkan "Hablulminallah , Hablulminannas " Jage hubungan antara Allah , jaga hubungan sesama manusia .Then , ade pulak yang bertanya kat aku . Dah macam rancangan Al-Kulliyah pulakk kan ? HAHA .

Explorace :

Serious , yang ni penat gilaa . Lari sane , lari sini . Kuiz sane , kuiz sini . Kena buat cenderahati lahh . Carik barang lahh . Haiyooo , tapi penat tu tetap mendatangkan hasil :)

Kena buat monumen setinggi 1.5 m
Time ni Emy tengah potong pokok , sebab nak buat cenderahati :)
kena berdiri tengah panas and nyanyi lagu negeri selangor

Gotong-Royong :

Setelah penat , Kem Komanden membahagikan tugas untuk kita orang . Khemah-khemah semua kena lipat . And , acara paling gemilang telahpun sampai . dah habis jea gotong royong , aku and muna terus tidur kat surau . Aww , penad gilaaa .

Penutupan :

Ucapan oleh Puan Kamariah , Then ucapan dari Kem Komandan , and acara ditunggu ,
penyampaian hadiah :)

Hadiah -hadiah yang telah kumpulan kami , Wira Waja 7 rangkul:
  • Explorace Perempuan (Tempat Pertama)
  • Jalan Lasak Permpuan (Tempat Ketiga)
  • Malam Kebudayaan Perempuan (Tempat Pertama)
  • Kumpulan Perempuan Terbaik 
Yahhh , that's right baby ! kita orang kumpulan perempuan terbaik . Wira Waja 7 :)
Aktiviti Kerohanian , penyampaian Tazkirah Subuh siapa menang ? Ehem-ehem <3
Saya lahh :) HAHA . Since that , aku kena ejek dengan kawan-kawan aku ,
Ustazah Pilihan lahh , ustazah rock lahh . Haiyoo .

Peenang Aktiviti kerohanian , Tazkirah Terbaik :)

Aimi(Ketua Kumpulan) Pemenang Kumpulan Terbaik

Selamat Hari Tua :)
Saturday, October 15, 2011 @ 3:26 PM |

Assalamualaikum :)

Maaf blog tersayang kerana sudah lama tidak ber-curhat bersama
Okay . Seriously sangat rindukan anda .
Rindu jejari runcing saya ni untuk berkongsi cerita ouhh ,
Cuma sekarang tengah semputsiputsedut sebab tak lama lagii SPM =='

okayy, FOKUS pada niat yang utama :)

FATEN AMEERA AZMY . Happy birthdayy 17th celebration .
Woott :) Awak dah cium hari tua awak .
Subject ni dah lama cuma baru sempat nak postkan .
Masa suka sangat kejar saya ouhh :)





Saya sangat suka semua kek yg Auntie Maryam buat . Sedap woottt !
Sy yang teman awak pergi ambil kek ini dari mama awak kann ?
Amaiigaddd , sedap gilerrr :)

*saya rindu saat awak luahkan segala masalah awak dengan sy , sy tak pernah jemu :)
*even , awak dah macam jauh sikit dari sy sekarang , sy tetap setia untuk dengar semua masalah awak
*sy suka bila awak peluk sy mase sy tengah menangis bila bergaduh dengan cik abg sy . Awww~
*heyy , thank's selalu temankan sy tidur . bila sy bangun pagi , awak mesti ade kat sebelah sy .
*semoga kekal dengan si buncit Tahir . dia sangat sayangkan awak






Kembar sepett :)

pehh . muka tak sabar nak ngap kek*
Jealous Napie bila Muna suap saya :)
 Mimi , May ALLAH bless :)

Variety Of Happiness :)
Saturday, October 1, 2011 @ 8:30 PM |

Hari Jumaat yang lepas , SMT Klang beraya sakan ouhh .
Tapi , yang paling sakannya , aspuri lahh kott =='
Sebab , memang dari Ramadhan asyik bincang nak beli baju macam mane ,
Shawl pashmina ke satin :)
Haiyoo ~

untuk si jantung hati ,pengarang jiwa aku ,
Ehem-ehem :)
CEMPAKA DUA <3
Memang tak kurang hebatnya melaramm .
Pagi jumaat hari tuu , dorang bangun awal ouhh .
Selalunya kalau nak pergi sekolah tu liat nak mati ken ?
Sampai ade budak dorm laen tegur pulak pagi tuu ,
"Awal CEMPAKA DUA bangun hari nii ?"
HAHA .

Saya yang paling tengah tu . Berbaju kuning :)
Ligat kan mereka bergaya ? HAHA . Setahun sekali kott . Tahun last pulakk . Nak kumpul benda yg manis tu banyak-banyak :) Comel kan dorang ? bersiap awal pukul lima pagi ouhh . Mane gaya tak macam mak datin kan ?

I love them :)









Haha . Yang penting aku happy sangat dengan korang masa tuu :) Tak rugi aku kenal dengan korang . Buruk macam mane pun aku , buruk macam mane pun korang , kita kawan kann ?

Okay , stop cerita yang ituu :)

Pagi-2 lagi pergi ke kelas dan sangat terkejut bilaa pattern baju aku sama dengan Tasya=='
Menjerit wehhh !

Ohhh , tidakk !
Same kann ? Ni aksi Tasya yang cuba hendak jadi tinggi macam aku :)
Spot dekat kasut sikettt :) HAHA . TU diaaaaaa~ ramai yang takut dekat ngan aku . takot-takot terpijak kaki ==' HEE .
Beraya dengan 5 Mechy lagilahh tak kering gusii :)
Tak bolehh nak cakap apelahh kann ?
Pagi-2 lagi dah kena puji dengan hero-2 ku :)

Hero-hero sy :)
Time ni semua sibuk nak bergambar dengan sy kann ? HAHA . Tahu-tahu sy cantik time tuhh .HEE:) Thank's . Tapi , even sy tak cantik punn , korang semua tetap nak kawan dengan aku kann ? NGEE~

Muka yang tunjuk Peace tuu :) Alololo . Omeyy angattt~
Amar . Afik . Naim . Lily . Hafiz :)
Tiga beradik yg cumel dekat atas tuu . tapi adek lahh yg paling cumell kann ?
betapa pendeknya tasya time tuu =='

Adik lagi tinggi dari kakak taww :)
KakAdek :)
Siti Nur Afiqah Anuar :) Emo macam mane pun kau , kau takkan marah aku kann ? Tak tahu kenapee kann ? HAHA . mesti lahh sebab aku adek kau dan aku selalu menangis kat riba kau :) HAHA . I pray for your success SIS . I love you :) Hm . Takde gambar dengan abang lahh . Kalau takk , mesti best :)


Okayy , now nak capap gambar aku pulakk :) Ade orang puji aku cantik kat Fb :) Now , aku nak tunjuk aku pun cantikk kat Blog jugaaa . PUAS ?

Janda dan duda :) 
Sebenarnya takot nak tempek gambar ni =='
Sebab , takot ade BF orang lain yg jealous kott :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan