i love my life
NOTHING
Friday, May 27, 2011 @ 11:10 PM |

Alhamdulilahhh . da habes pun exam .
sepanjang 3 minggu , seriouslyy asyik tanyee ,
bilee exam nak abess .
and ,
mood bercutii uhh memang wujud sebelum exam lagii .
tak sahh jugakk lahh ,
cikgu masing masing berebut nakk bagi homeworkk kan ?

*stop pasal bende tuhh .
aku nak cite pasal bende ni sebenarnyee .
err ,
actually . nak merapu jepp .
tapii , merapu pun ade moral valuee .
bukan kosong jee taw .

pernahh tak kowg sume rase ,
yg dalam hidup kowg ,
kowg mmg tak de pape ?
ade je bende yg tak cukopp .
ta sempurnaa .
pass uhh ,
bile dah ade bende uhh ,
nak tukar lahh ,
itulahh ,
ini lahh ,
means , same mcm handphone .
pernah tak pikir pasal org yg takde handphone ?
and jgn mimpilahh nak pakai handphone .
tapii ,
kite ni senang senang je mintak tukar handphone kann?

okee . terus terang .
nak cakap pasal duniawi ni sebenarnyee .
tadii ,
time jwb exam lahh kann .
aku ternampak sorang classmate aku ni bukak wallet deaa .
dea tgh kiree lahh duett uhh .
then ,
aku nampak ade beberape je keping duett .
time tuu ,
aku rase nak nanges jee .
ta tahulahh napee .
aku mcm dapat rase kesusahan budak uhh .
nak kenaa bajet lahh bape nak makan .
tak macam aku ,
pulun je nak makan apee =.=

then ,
pernah tak kowg ade kawan yg bile kite suruh dea solatt ,
dea akan bagi alasan ,
"period "
okee . period 365 hari lahh kann ?
tak punn ,
yg paling babii sgtt lahh .
bile kite siuruh dea solatt ,
dea marah kite balekk ,
tak punn maki jee .
time uhh ,
mmg satu jee bende pikir kat otakk .
mmg betol ape org cakap .

"HATI MANUSIA TUU , ALLAH YG PEGANG"

lastlyy ,
patut takk bilee korangg tinggalkan tanggungjawab ,
utk benda benda yg memang tak berfaedah langsungg ?
then ,
kawan korangg yg terpakse susahh nak selesaikan tanggungjawab uhh .
fuhh ! seriouslyy tuu sangat melampau .

then ,
aku cuma nak cakap .
jgn ingatt kau sorang jee lahh kan yg hidup kat mukaa bumi ni .
and , dunia ni bukan semate mate utk kau sorangg .
jgn jadi orang yg pentingkann diri sangatt lahh ,
tak ke mane punn dapat pergi dgn perangai kau tuhh .

jgn rase diri tuhh cukup kaye bile kau tak pedulikan kawan kau yg susahh .
ingatt , bile bilee je tuhan bolehh tarek balek sume nikmatt nii .
lappy , handphonee , broadbandd .
bile bile jee bole hilangg :)

dahh tuu ,
jgn rase diri tuu penohh sgtt dgn pahalee .
dah cukop baek lahh kann kau ade kawan yg nak ingatkann kau ,
suh solatt sumee .
tapi ,
last last dapat makii .
sumpahh siall gilaaa !
tak lame punn hidup lau perangai mcm tuu .
Tahu takk yg kite ni hidup cumee utk satu bendaa ?
HIDUP CUMA UTK AKHIRAT 

haishh . tak pasal pasal update blogg pasal bendaa ni kann ?
dah geram sgt lahh .

p/s : aku dahh tulis sebesar alam bende ni kat papan putih kann ?

"org yg meniru . tuhan nampak . tuhan balas .
tak dapat 10A spm taww . amin . may ALLAH bless"

tapi , kau still laagi kencang nak meniruu kann ?
weyy , sgt munafikk dan sumpahh kau tipu diri sendiri dohhh !

buat tak serupa BIKIN !

credit to all :)

time sekolah buad ceramah utk Fivers ,
sumee student adee .
and tak sahh ,
kalau motivater uhh na buad kite nanges kan ?
motivater uhh akan sedarkan kite pasal mak bapak lahh .
suh kite tutup mate , then pikir balek sume pengorbanan
ayahanda dan bondaa :)

lepas jee abes sesi uhh ,
sume menanges ,
yg teresak - esak lahh .
yg dah meleleh hinguss uhh .
yuckssss !
SEBAB ,
sedih bile motivater uhh buat mcm uhh .
teringat parents sumee uhh kann ?
betol takk ?

TAPII ,
tu sumehh FAKE lahh !
seriouslyy ,
kowg cume menipuu dgn diri kowg jee ~
pura- pura nanges -.-!!
nape aku ckp mcm uhh ?
*kau menangiss pasal mak bapak kau ,
tapi lepas 5 minit ,
kau still gelak tawe kann ?
kau ponteng solat zohor .
kau still dgn perangai lamehh kau !
still ckp act macam kau hebad sangat !
kau tak buat ape yg boleh buat parents kau hepii .
konon bajet menanges sebab sedih dgn ceramah punyaa pasall .

FAKE lah weyy sume uhh .
aku tak ckp aku baekk .
at least aku tak menangis seteruk kau and buad balek perangai lamehh .
ASBESTOS betoll !

kat bilik prep ,
kau tauw bising jee !
aku yg tgh buad LK ni pun ase na koyak jee kertass uhh .
dah suh senyap bape kali punn ,
still buat BANGANG !

jgn lah kacau org yg na happy kan mak bapak dyowg ,
(STUDYY ). . . . .
kau tak nak happykan mak bapak kau ,
cukuplah kau sowg jee kann ?
jgn nak nyusahkan owg laenn .

PLUS ,
eventhough kau tuu cume under level dari budak teknik ,
jgn nak pamerkan kebodohan kau yg ta reti respect org uhh !
bia tak pandai , asalkan attitude cm manusia :)

p/s : ta baek pun mcm malaikat . tp , aku ta pena kacau owg nak happykan
parents deaowg :)

JALAN sampai patah !
Sunday, May 1, 2011 @ 10:43 AM |

Semalam terpakse stay kat hostel sebab terima anugerah,
time majlis anugerah hari cemerlang taw~
tapi ,
tak nak story yg tuu ,
nak story yg niii *

pas dah habess majliss uhh ,
sume member da plan nak pegi jejalan .
disebabkan International Book Fair ta habes lagii ,
kiteowg decidee nakk pegii PWTC:)

pas tuka baju kat KTM Klang ,
terus tggu kat platform and ternampak lah si pejal tgh menunggu .
HAHA .
Syahmi , Fais and Hani naek dari KTM Telok Gadong .
so , kiteowg naek lah dulu .

at last ,
smpailahh kat PUTRA :)
nak menuggu yg laen sampai ,
jenuh lah nak eden nak menunggu -.-!!

iekaa . tasha . sy yg berdiri uhh :)
cik abg pun sempat lagi pose taw~
kteowg snap pic smpai lah dyowgg sume smpaii ,
and bilee tunggu dyowgg ,
ni jehh ayt yg aku dgr sejak smpai kat PUTRA .
" TANDAS KAT MANEHH "?
lepas sume dah dtg ,
kiteowg pun berjalan lahh pegi ke PWTC .
sumpahh sesak gilee bagi nak matii .
tp ,seronok je jalan sesak sesak ni .
cik abg adee . dea lah abg polis sy :)

dah sampai kat PWTC ,
ktowg sume carikk both SASBADI ,
maklumlahh SPM candidates kann ?
HAHA .
tp laen pulak yg jumpee ,
jumpee both PTS , JS .
aku nak maasuk , nak cari Hlovate .
nak jumpe dea ,
si writer yg aku salute gilerr uhh!
tapi , memeber aku manehh tauw betape gempaknyee si HLOVATE uhh .
so , tersasarlah pegi ke tempat laen .
*TANDAS

cik abg dan sy :)
pas tuu , pegi kat tingkat atas ,
jumpee jugakk both SASBADI .
(selepas beberapi kali bergaduhh nak jadi penunjuk arah )

kat situu , ktowg boronglahh apeape yg patut .
beli buku past year question .
Hani siap ckp mcm nehh lagii ,

"beli jgn tak buad pulakk "
"nanti time sivik kite buad latihan sesame yee ?"

time uhh nak tergelakk pun adee .
betol betol demam SPM dah melande sanubari kawan aku lahh .

pas tuhh singgah both MOY pulakk ,
HAHA . aku beli paper bag ade ilustrasi comelcomell~
then , cik abg aku tolong lahh dapatkann signature SUKUN .
tengs awakk !

dah puas jejalan carik buku ,
pejal dah bisingg ,
"pegi the mall jum ? kite makan "
YESS . tuu yg aku nak dgr dari tadi .
aku lapar gilehh ouhh .
cik abg aku pun dah nak muntah2 bile sesak dgn org ramai .
so , berjalanlah kami ke THE MALL .

tasha . hani . ieka . fais .
then ,
smpai jee kat the mall ,
terus pegi mencari food court .
ingadd nakk mkn kat MCD ,
tapii full pulakk .
 
mkn kat food court pun jadi lahh .
janji dapat makanan 
HAHA

dah habes jee makan ,
ktowg punn jejalan and terus berjlan ke putra .
nak balekk dahh ,
and terpakse beratur panjang utk beli tikett -.-!!

KTM dah sampai and tadehh tempat duduk .
sebab dah penad sangat ,
na tauw ape dyowg buadd ?

pejal . cik abg . syahmi .
HAHA :)
dah tahap penad gilehh babeng ,
tu lah jadinyee .

bilee dah sampai KL Sentral , terpakselahh berpisahh .
dyowg sumehh balek ke Klangg .

cik abg aku temankan aku taw~
even ,
jalan dea nak balek menghalee ke Klang .
kesian cik abang akuu uhh .

bile dah nak naek tren ,
aku salam , muah muah dea punyee pipi .
and say goodbyee ~
HUH -.-!!
ta penah sukee time nii .

sampaii jee kat terminal putra ,(Gombak)
terpakse tunggu bas selame satu jamm .
and sampai umah pun pukul 10 malam .
balek umah jepp ,
teruss tidooo !
sebab dah ase kaki ni bagai nak patahh !

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan