i love my life
Semua nak untung . takde sape nak rugi :D
Sunday, March 25, 2012 @ 3:38 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Takde apa yang lebih gembira lagi daripada hari ini . Muehehehehe . Aku baru balik dari Selangkah Ke Uitm yg diadakan di Seremban Parade . Ouhh , yea . Aku dah start plan jalan hidup aku lepas ni , and benda yg aku happy sangat tu bukan pasal aku dah jumpa the right path tapi borang UPU aku dah boleh bukak . HAHA . before this aku tak boleh bukak then aku macam pelik tambah lagi dengan rasa nak menangis . Bila aku tanya member -member aku , dorang punya semua boleh bukak . Rupanya kan , dekat ruang NO IC tu aku terbuat nombor SLIP BSN . HAHA . Macam sakai . Tu maknanya org gelabah tak bertempat yea lily ? HAHA .

Okay , aku tak nak bercerita pasal tu . Aku nak story pasal satu benda yg sangat menguntungkan . Ouhh , aku memang bukan seorang yang sukakan rugi . HAHA . Lagipun , benda yg aku nak story ni sangat dapat menjimatkan duit korang yg suka bershopping tu :)

Sekarang , aku tengah kumpul member card kat butik yg selalu aku shopping . Sebab , aku rasa memang sangat membazir bila kau tak boleh nak save waktu berbelanja . Bila kau guna member card , at least kau dapat discount and kadang - kadang kau akan dapat voucher membeli belah dari Brand tu .

Example , baru - baru ni aku dapat voucher kasut dari butik Vern's sebab aku kalau nak beli kasut memang kat situ je . Kasut dia semua cantik - cantik . Serious , tak tipu . Kasut dekat butik ni aku tak rasa mahal pun and affordable jugak lah bagi aku . Aku tahu wujud butik ni pun sebab birthday aku tahun lepas ayah bawak aku pergi Vern's and pilih kasut yang aku nak . So , ade lah satu wedges yg aku berkenan and harga dia memang bulat gak ahh mata aku . Sebab , aku masih studying then pakai kasut yg macam harga untuk org bekerja , so memang aku rasa tak mampu lah . tapi , itu salah satu birthday present dari ayah and aku bukan jenis yg suka tolak rezeki . And the best thing is , aku dapat Exclusive member card Vern's sebab harga kasut yg aku beli tu atas dari Rm 5* . Since aku dapat exclusive member card tu , aku asyik beli kasut dekat situ je :D Muehehehehe .

Kat bawah ni senarai Outlets Vern's . Yg negeri Smebilan tu Vern's dah bukak satu lagi cawangan . Di Giant LUKUT :)



Ini Vern's colloction aku . Cukup je aku tunjuk tiga je dekat hanpa semua
One more Brand yg aku baru dapat member card semalam . Disebabkan tiap minggu keluar then aku beli Shawl , semalam mama belanja aku buat member card dekat satu butik Shawl yg selalu aku pergi . Sangat untung wehh . Butik ZAHRA SCARVES . Semua shawl dia memang cantik  cantik . Senang dilentur , dibelit sana dan sini . HAHA

MINE :D
Haaa , so ramai - ramai lah bermula dari sekarang aktif menggunakan dan membuat card di mana mana je Brand yg korang rajin pergi okay ? Dalam korang berbelanja tu at least dapat menyimpan sikit kan ? 
Spreading lovesssss , baboiiiiiiii :D


HACKTIC dayyyyyy :)
Thursday, March 22, 2012 @ 7:07 PM |

Assalammualaikum .
Hi .

Today was 22 March . Alhamdulilah , masih lagi mampu untuk bernafas hari ni . Hye peeps . Morning . Aku bangun awal hari ni . HAHA . Semalam memang hari paling awesome . Macam - macam benda baik jadi . And , I was happy . Okay , I admit yang malam tadi aku buntu kepala otak dengan semua benda tapi lepas solat , alhamdulilah . Aku campak semua benda yg aku fikir tu kat longkang depan rumah aku . Cewahhhhh ~ 

Semalam 21 March , then nightmare untuk semua fivers batch 94 dah berakhir . Yahhh , nightmare lah sangat untuk aku . Muka aku still chill bila datang ambil result semalam . Aku ni memang ade masalah nak express feeling aku through expression kot ? HAHA . 

Semalam ambil result dgn mama . Dari Port Dickson terus ke Klang . Seriouslyy , aku rindu Klang . Dua tahun aku stay dekat sana , macam -macam benda aku belajar . MACAM MACAM BENDA okay ? HAHA . Dekat dalam kereta tu aku rilex buat muka bodoh jea mula - mula , bila dah nak sampai sekolah , aku suruh mak aku patah balik PD . Woyy , cuak dohh . rasa takut tu mesti ada even kau ni heartless nak mampus . ^^ Bila dah sampai terus jumpa Mimi dgn Jasmin dekat pondok . dari jauh lagi si Mimi dah jerit ,
" Kau ingat kau perempuan melayu terakhir ke ? Dgn stokinnya tu " Nasib mood aku elok , kalau tak memang aku lawan cakap si Mimi tu . Aurat perempuan dari hujung rambut sampai hujung kaki okay ? 

Lupa nak cerita , masa aku tengah siap siap nak pergi sekolah ambil result , Tasya *my junior text me then wish good luck . Woahhh , dia tambah aku punya cuak lagi but thank's tasya :)


Straight to the point , tak payah nak bagi signal belok kiri belok kanan lah kan ? Congratulations utk semua pelajar yang menduduki peperiksaan SPM pada 2011 *ayat skema . Especially pada semua warga Sekolah Menengah Teknik Klang *skrg dah jadi SM Vokasional Klang . Semalam tak sempat nak pergi approach kawan -kawan and untuk semua yg mengenali diri ini . HAHA . Itupun dorang yg datang tegur aku .

Sumpah aku takde mood nak pandang camera tuuu =='


" Lily , result berapa ? "
" Mai , result berapa ? "
" Maily , dapat berapa ? "
" Weh , kau yg pakai baju kurung tu . Dapat berapa wehh ? "

Aku senyum then bagitahu je result aku . HAHA . Aku ni muka je nampak heartless , tapi kalau nak tahu bila aku masuk sekolah before jejak Laman Bestari tu , aku dah menangis bila nampak budak dorm aku . Rindu dohhh . Bila nampak Faizal dengan Naim lagi lah aku meleleh , sebab dorang tegur aku kenapa aku menangis . Hehe . Selamat pulang ke Klang Faizal dan Naim . Botak dah korang kan ? Almaklumlah , abg PLKN .  Muehehehehehe .

Bila aku pergi kat Laman Bestari , okay aku rasa macam tak nak pergi sana sebab ramai gila budak lelaki melepak kat situu ==' HAHA . Tapi , sumpah kerek nak mampus budak form 4 tahun ni . Sepet dgn aku tanya sorang budak lelaki ni mane tandas kan , then dia selamber gila babi ckp

" Entah , tak tahu . Baru je berhenti sekolah dah lupa ke tandas kat mane ? "
Fuck gilaaaa . Haih , dah lah budak form 4 tahun ni banyak buat statement , abg form 5 suruh baju sikit kecoh nak mampus . Dulu takde pun ==' * ni skido my junior yg story hari tu . sebab dia bengang budak form 4 buat ramai budak form 5 kena buang asrama . Kira mcm dibuang asrama berjemaah lahh . Aku dgr cerita pun geram .

Then , kita org carik sendiri tandas sekolah . Pengetua sekolah tu memang suka tukar - tukar tandas , aku pun dah pelik dtg sekolah tu . HAHA . Bila nak OTW tu , nampak Hani my classmate then dia tegur .

" Ehh , Mai . Baju kurung lahh  " Huwaaaa , rindu gila dekat Hani . Kawan berdebat aku . Kalau kat kelas tak sah berdebat dgn dia . Nama je lelaki tapi gosip dia mengalahkan perempuan .
Ada satu hari tu aku berdebat dgn dia . " Mana lagi penting ? Duit ke Kasih Sayang " Haaaa , satu hari tu aku dgn hujah aku , dia dgn hujah dia . Dia agree yg Kasih Sayang tu segalanya tapi aku agree yg Duit tu EVERYTHING sebab time tu aku tengah gaduh dgn boyprenggg aku . Tak masuk akal betul ==' HAHA

* Boleh tak aku nak skip cerita ? Panjang sangat ahhh .

Masa nak ambil result tu , satu kelas duk menghimpit Cikgu Wan . Cikgu Huda , Cikgu teori PKM tu pun ade sebab dia nak check if salah satu kelas kita org gagal . And , kita org semua lulus dgn jayanya . HAHA . Subjek tu memang killer nak mampus . Faizal yg terer subjek tu , yg boleh hafal cara cara nak buat tuangan lilin tu pun dapat B+ , ape tah lagi kita org ni ? Bila masing masing dah dapat result , semua sibuk dgn phone masing masing . I've tried to call ayah but ayah tak pick up phone dia . Then , aku call Cikgu Zuina .

" Assalamualaikum Cikgu . Mai ni "
" Yea , kenapa ? Cikgu takde kat sekolah lah . Cikgu kat High School Klang ni . Tak dapat jumpa "
"Yeke cikgu ? Baru nak jumpa . By the way , BM sy dapat A+ cikgu "
" Yeke ? Alhamdulilah . Bagus . tahniah yea ? result dapat berapa ? "
" 3 a's only cikgu "
" Okay lah tu . Subjek lain ? "
" Pretty awesome "
" Budak kelas yg lain punya result ? "
" Hani dapat B+ cikgu " HAHA . Time ni aku dajal si Hani tu .
" Berapa orang semua dapat A "
"Tak tahu cikgu "
" Ouhh , tahniah lagi sekali . Bagus lah Bm dpt A+ "

Seriously , Cikgu Zuina happyy gila bila aku bagitahu dia aku dapat A+ . Dia memang expect aku dapat A+ utk SPM sebab dia dah buat headcount cuma trial BM aku , Syahmi dapat kalahkan aku tu yg aku struggle balik tu ==' HAHA . Tapi , aku sayang gila dekat Cikgu Zuina , kalau takde dia aku tak tahu apa nak jadi dgn aku sekarang . Bila aku besar , aku nak jadi macam dia . Dia dah macam mak kedua untuk aku .

Then , mama pandang dari jauh andterus pergi kat dia sambil senyum . Then aku tunjuk slip result .

" Sorry , 3 A's onlyy "
"Nevermind " Mama terus cium pipi aku and I was like , thank's mama . I love you .

Tasha , kecik and Apit :)
Rafiq , buat muka budak straight A's :D

Friend ever after , I love you guys :)
Saya menang awek =='
*gambar sumber dari Farah Adilaa *Eton Karpet

Lepas tu lepak - lepak jap dengan budak kelas , seriously rindu . Lepak dekat kantin , minum teh ais . Wehh , rindu zaman sekolah dohh . End up kita org decide nak pergi lepak kat luar but aku tak dapat ikut sebab aku ade agenda tersendiri . HAHA *gelak kejam .

Alang - alang dah sampai Klang kan , abang sayang kata nak jumpa . And , I was like . Huarghhhh , bestnyaaa ! Even baru dua hari lepas date , rindu tu tetap bertambah okay ? Lagi pun , dia memang nak jumpa mama . Then , kami decide nak pergi JJ Bukit Tinggi Klang . Mama terus drive and just tunggu Emir kat sana . Bila Emir cakap dia dah sampai , Mama tunggu dekat KFC and aku pergi jemput Emir kat entrance depan . Bila nampak muka Emir , alahai rindu gilaa ahh . Rasa macam nak nangis pun ada . Cuma tahan je . *poor emir sebab dapat gf yg kuat nangis . HAHA

Bila dah jalan jalan nak straight kat KFC aku ternampak Farid . then , aku nampak dia dari jauh dah senyum - senyum kat aku . Haaaaa , kantoi dah lily . Bila dah tegur Farid , terus jalan ke depan and ternampak Rafiq , my others classmate . Okayyy ==' Kantoi terang terangan kau bawak Emir jumpa mak kau Lilyy .

So , ketemulah mama and abang sayang aku tu . Aku dapat rasa yg si Emir punya jantung tengah berdegup kencang . Bila dia dah approach mama , kita org pergi order KFC . Actually , masa aku masuk KFC tu banyak gila budak sekolah aku and aku rasa macam nak keluar balik . Bila aku dgn Emir masuk , dorang semua pandang . Yg kenal aku tu , dari jauh dah senyum - senyum . Haih . Malu >.<

After that , Emir borak borak dgn Mama . And , Mama pun interview lah dia . Okay , mama cakap banyak gila dgn dia macam dah selalu jumpa . Lepas tu siap kantoikan aku kat Emir yg dia nampak aku tiap pagi peluk baju KUSTECH Emir . Time tu Emir dah gelak - gelak and aku memang tak sanggup nak pandang muka Emir . Bila dah habis makan tu , kita org terus balik . When nak keluar dari KFC , time tu jugak lah classmate aku keluar dari Mcd . Yg si farid siap tangkap gambar aku dgn Emir lagi . Aku tengok gaya dah macam Paparazzi =='

Then , lepas bayar tiket parking mama terus pergi kat kereta . Aku tolong si Emir yg tengah stuck dekat nak bayar parking fee . Dia boleh bantai masukkan tiket tu terbalik . HAHA . Dah habis tu , Emir pergi kat kereta dia sambil cakap I love You . Haiyooo , dah start rindu awok biyyy :( Bila aku berjalan nak pergi dekat mama , tetiba dia boleh parking depan kereta mama and say bye once again . Okay , so sweet ! HAHA .
Bila nak keluar JJ , si Emir drive kat belakang kereta mak aku je . Kadang -kadang tu , aku curi pandang side mirror nak tengok dia . hee ^^ Then , kita org terpisah , bila jalan terpisah ke Meru and another way . Bye biyyy :( I miss you a lot .

FYI , sepanjang perjalanan balik mama asyik cakap pasal Emir . Aku dah nak bernanah telinga dengar mama puji dia . Sumpah , kalau si Emir dengar , mesti dah kembang semangkuk .

" Harith tu ni kan ? "
" Harith tu ni lahh .... "
" Blaaa blaaaa blaaaaa ..... "
Then , mama cerita kat aku . Masa tu aku tgh OTP dgn Dylaa sebab tetiba dia call . Mama tanya kat Emir macam ni .

" Harith serious ke dengan Mai ? " Then mama cakap Emir angguk or ckap serious kot tak silap aku . And , time tu aku dah senyum - senyum .

Thank's biyy , I love you . Terima kasih sebab belanja kita dgn mama KFC semalam okayy ? pandai pikat hati mama kita ^^ . HEHE .

P/s : Tu baru bakal menantu , belanja mama . Bukan macam dia tu .

Second date was awesome :)
Tuesday, March 20, 2012 @ 4:21 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Okay , hati tengah dup dap dup dap sebab esok result SPM keluar . Masa tgh update entry ni pun jari aku dah terketar ketar mcm org sakit kronik . HAHA . Pray for the best untuk result esok , chill okay ? Jangan sampai nak terjun Sungai Klang tahap cuaknya tu . Esok macam -macam benda boleh jadi . If result tak macam diharapkan pun , aku masih still boleh tahan sebab aku dah struggle habisan masa SPM tu . Allah tak melihat pada hasilnya , tapi Allah memandang usaha *ayat penyedap hati . HAHA

Cut the crap , aku bukan nak update pasal SPM so and bla bla bla . 
Semalam kan , kiteww pergi dating dengan boyprenggg kitewwww *sambil buat muka gedik ^^
Ni date kali kedua . Date yg first masa 21 hb February tuuu . Last date before , kami date di TS , so we decide kali ni date dekat KLCC *tapi tak kesampaian . HAHA . At last kita org decide nak pergi Pavi je .

Sampai je kat Pavi , kita orang jalan - jalan then decide nak pergi makan . Yeahh , this time Emir belanja kita makan Pizza Hut . Terima Kasih awakk . Kitewww emangg sukewww awakkss belanjewww kitewww makannn *ayat rempit keluar . HAHA

Macam macam benda jadi dekat Pizza Hut semalam . Seriouslyy , benda ni memang lawak kalau benda ni jadi dekat korang . Ade satu time tu , Emir tgh belek -belek tab dia then dia nak tunjuk aku something . So , dia nak pass lah tab tu dekat aku then tetibaaaa , dengar satu benda yg kuat sangat . Cer teka cer teka bunyik ape ? Haaaa , bunyi tab jatuh atas pinggan . Imagine lahh kalau pinggan tu ade sudu garfu semua , then tab jatuh atas tu . Bunyi dia memang bergegar satu PH semalam *aku tipu . HAHA . Bunyi dia mampu buat semua orang pandang ke arah kami . Aku time tu speechless yg teramat sangat dan aku cuma mampu pandang muka Emir yg tengah tergelak gelak kat depan aku . Padahal dia dah malu tuuu :P

Lepas semua yg kita org dah order sampai , kita org mulakan operasi menternak lemak . HAHA . yeahh , Emir belanje kita dessert . Dia belanje kita single sensation ( ais krim ) . Dia tahu kita suka makan ais krim so dia belanje ahh dessert include all those pizza semua tu . Dia paksa aku makan semua benda tu macam nak pecah perut aku . Hee ^^

Oh yeah , lagi satu part . Time aku tengah borak - borak dgn Emir then bila aku tengah leka nak potong pizza tu kan , Emir tegur aku .

" Ape ni guna pisau terbalik ? "

Err , okayy , kau pergi ambik pisau makan tu sekarang , then kau nampak tak gigi gigi pisau tu ? Time aku nak potong pizza tu , aku letak bahagian tu dekat bahagian atas . Haaa , kau ! Gilaa tak malu . Time tu aku rase mcm nak campak botol sos je kat dia *tak sampai hati actually . Haha .

Lepas je makan , kita org pusing - pusing satu pavi tu . Si Emir tu mengada nak duduk , membebel je kerja ajak duduk . Haaa , no wayy ! Lepas makan kite kena berjalan untuk tidak menternak lemak di dalam badan okay ? Highlight please ? HAHA . At last , bila aku memang dah tak larat nak berjalan , aku pun decide ajak Emir duduk . Then , kita org borak - borak , tengok-tengok orang kat bawah then Emir bagi baju NIKE couple yg dia beli tuuu . Hee , first time lelaki belikan kita baju couple ^^ Sayang awak lebihh biyy .

Bila dah sampai gilaa tuu , mula ah tangkap gambar sana sini . HAHA . Aksi gedik habis masing - masing .

Colgate , bila nak ambil kami as model iklan gigi ? HAHA
Habis comel dah muka kami :D HAHA
Gambar ni nanti kalau kahwin dgn dia , aku nak frame besar - besar then cerita kat anak cucu aku yg aku date dgn atuk dorang kat pavi . HAHA . Time tuhh dah berkedut seribu muka masing - masing .

Semalam sempat singgah kat kedai buku . Tapi just tengok -tengok je sebab takde satu benda yg menarik hati aku ni . Tapi , ade satu moment yg buat aku rasa nak angkat dia then baling dia dari tingkat atas ke bawah . Well , aku tak boleh nak describe benda tu kat sini . Aku tak boleh nak translate benda yg jadi semalam kepada ayat . HAHA .

Yeahh , waktu nak balik tu yg aku tak suka tu . Sedih semacam je . Seriously , aku rasa macam nak pacak khemah je semalam then spend time dgn Emir satu hari . Susah nak tinggalkan dia bila dah jumpa sebab dia sorang je yg mampu buat senyum kat muka aku ni tak hilang bila jumpa .

Semalam , masa nak tunggu KTM , aku pun tak tahu nak cakap apa . Actually banyak benda nak cakap tapi , aku lagi suka tengok muka dia lama -lama sebab nanti aku rindu kat dia bila tak jumpa . *gedik
Dia suruh aku janji kat dia , jangan tinggalkan dia . Dia cakap dekat aku , yg dia sayang aku .
Emir , siapa yg nak tinggalkan awak ? Siapa yg sanggup tinggalkan lelaki baik macam awk ni ? Tang celah hutan mana pun saya tak tahu , kenapa saya nak tinggalkan awk . And for sure , saya tak jumpa sebab untuk tinggalkan awk :)

Thank's utk semuanya biyy .Thank's for all those memory . Saya akan ingat sampai bila - bila .
Once again , terima kasih sebab belanja saya Pizza , then belikan baju NIKE tu . Adorable gilaaa :D Then , from now on kita dah boleh bergayut macam monyet sebab awak belikan Digi Easy utk kita semalam . Thank's awak :D

One more thing , jangan minta maaf kat saya lagi if awak tak mampu tunaikan janji awk . Janji yg awk cakap awk nak belikan saya coklat tu . Hee , saya happy sangat dgn awak semalam sampai dah lupa pasal coklat yg awk janjikan tu . Heee ^^
Please , be mine forever ?


Awak tak kan pernah tahu . Saya sayang awak , lebih dari awak sayang sy :)

P/s : aku tempek lagu Be Mine  - Tasha Manshahar sebab lagu ni sebijik macam story kita org dari dulu sampai sekarang :D Ouhh , except part yg tengok movie tu :D

BUNOHAN was super awesome :)
Monday, March 12, 2012 @ 7:47 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Aku rase mace nak kecek kelate je lepas nonton Bunohan tadi , tapi tak reti . HAHA . Mase aku tgh update entry ni , aku tengah melepaskan penat lelah setelah menonton BUNOHAN . Haaa , tercapai jugak hajat aku nak tengok Bunohan . dari hari khamis minggu lepas lagi taw tapi tak kesampaian sebab takde org nak teman aku . Hari ni aku tengok Bunohan pun lepas aku pujuk rayu adik aku tu , Danie . Aku lagi suka tengok movie baru mase first day . Tak tahu lah kenapa , tapi nak buat macam mana kan ? Aku takde kawan nak ajak tengok filem baru Zahiril Adzim ni . Sesuatu Yang Tertinggal pun aku tengok first day keluar , 5 februari date dia . Aku masih ingat lagi . *Lily , cakap je lah kau minat Zahiril Adzim kan ? HAHA . Yea , aku minat ZA :D Okay , cut the crap then tengok apa yg aku nak story sikit pasal Bunohan .



Totally aku nak bagi movie ni 4.5 dari 5 star boleh ? Hee , movie ni super duper awesome dohh . Ni satu satunya filem yg buat otak aku berfikir bila tengok filem . Kenapa itu ? Kenapa ini ? Kenapa manusia jadi macam tu ? Dan , kenapa manusia jadi macam ni ? Filem ni the only one filem Melayu yang aku rasa , even shooting kat kampung tapi ada banyak mesej yang banyak disampaikan dan terkesan kat hati aku ni . 

Kampung Bunohan tu betul -betul wujud okay ? dekat sempadan thailand , area Tumpat .

Korang boleh google sendiri Sinopsis filem Bunohan ni or lagi best korang cepat -cepat tengok dekat cinema . The interesting part dlam filem ni , bahasa yg digunakan fully bahasa Kelantan . Memang kadang-kadang tu korang senyum sendiri bila sometimes pelakon dalam filem ni kecek kelantan . Example macam Uncle Namron . Ade satu scene ni dia tgh cakap dgn Zahiril Adzim ( Adil ) .

" setiap hak keburukan , mesti ade hak kecomelan " Aku rasa ayat dia macam tu lah . Maksudnya tu , setiap keburukan , mesti ade kebaikan . Lagi satu yg aku ingat " Buang yg hak buruk , ambik yg hak comel "
Errr , buang yg keruh , ambil yg jernih . Kan Uncle Namron ? HAHA . *aku mane hafal bait ayat nya tu .



Then , aku wonder macam mana sorang anak sanggup bunuh ayah dia semata -mata untuk tanah pusaka ? Lepas tu pulak , macam mana sorang kawan sanggup bunuh kawan sendiri ? *Scene Bront Palarae bunuh Faizal Hussein . End up , macam mana si Muski ni sanggup berlawan kat pentas tinju dgn Adil , kawan baik dia . Benda tu asyik buat aku terfikir .


Filem ni pun ade scene kelakar dia . Masa scene ni , satu panggung gelak dohh . Scene Bront Palarae tgh cakap dgn Jimmy Lor dalam kereta . Masa tu dorang tgh perhatikan Faizal Hussein tu tgh gali kubur .
Okay , aku tak nak story banyak . Yg memang aku confirm , filem ni best gila , tak rugi tengok . Tapi , kau kena cepat pick up apa yg nak disampaikan . Kau kena buka minda kau seluas laut . Kalau tak , kau akan rasa what the heck yg benda ni nak story ? Please , buka minda bila kau tengok filem ni .

Filem ni pun dah diiktiraf dekat luar negara . Korang bolehh google sendiri :)


Barisan pelakon : Faizal Hussein, Zahiril Adzim ,Pekin Ibrahim , Bront Palarae, Soffi Jikan, Nam Ron, Wan Hanafi Su, Amerul Affendi ,Jimmy Lor dan Tengku Azura.

Yg kat bawah ni , aku tempek link blog zahiril Adzim .Beliau update pasal BUNOHAN . Korang boleh view :)

Selamat menonton , BUNOHAN :)

I love you , more than words :)
Friday, March 9, 2012 @ 6:41 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Hai cik abg , cik adik manis yg tengah membaca . HAHA . Idea nak update blog ni dari malam tadi , tapi postpone hingga lah petang ni , sebab pagi sampai tengah hari tadi busy . Wanita berkerjaya kan ? Ecehh :)

So , nampak title entry dekat atas tu ? Kita nak cerita pasal cik abang sayang kita lah . Malam tadi kan , kita skype dgn dia setelah sekian lama tak Sype . Dekat seminggu lah kot , tak skype . rasa rindu tu berombak betul macam ombak rindu . HAHA .

Malam tadi online FB dengan Emir then dia tag lah something dekat aku . 
Scroll kat bawahh please ?







Gambar kita jadi wallpaper dekat Galaxy Tab dia :)
Yang tu semua dia print screean through tab dia . Ohh , malu gilaa first first bila dia upload kot . ayat aku mengurat dia telah diketahui umum . HAHA . Masa dia tag benda ni , aku dah nak menangis kot . Aku tak tahu knp . tapi , aku tahan je lah .

Malam tu skype dgn dia sampai pukul 4 pagi kot tak silap . Ohh , damn . First time aku menangis depan dia *through skype je lah . HAHA . Aku menangis non stop . Sebab ape ? Sebab dia cakap something yang betul -betul buat hati aku jadi lembut . At first , dia yang menangis dulu , then bila aku nampak dia menangis tak henti , aku pulak yg ganti dia . Serious , ni first time aku kenal lelaki then sekejap gila dia mampu buat aku nangis . Ego aku tinggi dgn lelaki lain , serious ego aku tinggi .

" Dengan harta yg kita ada sekarang ni , kita tak mampu nak beli wanita macam awak "

Jangan cakap ayat kat atas ni lagi boleh ? Nanti saya nangis lagi lah . Hee .
Malam tadi dia tanye aku , ape sebab aku sayang dia . Then , aku jawab sebijik macam ni .

"Since kita break dgn Mierul kan , tiap hari kita doa ,
Kurniakan lelaki yg mampu menjagaku , menjaga solatku , menjaga aibku , 
Kurniakan lelaki yg baik untukku ,lelaki yg hormat akan diriku ,
Lelaki yg mampu membuatku menjadi solehah semampunya ,
Lelaki yg bisa menundukkan egoku serta baranku ,
Kurniakan lelaki yg mampu membuatkan hatiku lembut ,
dan supaya aku boleh menjadi wanita yg berada dalam doanya kelak
dan wanita yang merupakan harta paling berharga dlam hidupnya "

Itu lah sebab saya sayang awak , Emir .
Awak mampu turn out Lily yg dulu jadi macam yg kat atas ni . That's mean awak lelaki yg sangat hebat dalam hidup sy sekarang include my daddy okay ? HAHA .

Then , awak cakap bila awak nampak sy nangis , awak boleh nampak yg saya betul -betul sayangkan awak .
Saya nak sangat jaga hati awak , saya dah puas nak hidup dengan janji kosong . Saya tak tahu kenapa , bila dengan awak ,saya hilang dalam kata -kata saya . Sy sesat dalam perasaan sy sendiri .
Satu soalan ni selalu dalam fikiran sy ,
" Biyy , would this moment will be forever ? "

Saya nak awak tahu , bila saya dah cakap saya sayang seorang lelaki dengan terlampau kerap , I really mean it , biyy . I love you , more than words . Bukan senang untuk tengok sy menangis sebab lelaki , and bila sy dah menangis sebab awak , that's mean awak betul- betul dah jadi someone dalam hidup sy .

Emir Harith , Will you be my love suicide ? 
Will you be my hero ?
Will you become my ONLY ONE ?

I wish I can be the HALAL one for you ,
And what I really wish is, I really want to be the SOLEHAH one for you :)

I heart you , Emir Harith .

Karnival Jom Masuk U!
Monday, March 5, 2012 @ 6:27 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Aku update entry lepas aku baru balik dari Karnival Pengajian Tinggi : Jom Masuk U !
Event ni memang aktiviti wajib bagi lepasan SPM okay ? HAHA . Nak tengok Universiti , Kolej Komuniti or politeknik mana yang korang minat , sejajar dengan minat korang lah * Ambik kau , word sejajar terus keluar :)

Aku pergi dengan girlfie - girlfie aku lah . Syiera , Dyla and Shai . Eyfa pun pergi tapi dapat lepak sekejap je . A'an tak dapat join sebab ade hal urgent yang sangat tidak dapat dielakkan . Okay , cut the crap , lily .
Serious , bila aku masuk je kat dataran tu , aku terus cakap kat member aku .

" Kita ni salah pergi program ke ? "

Soalan tu terpacul sebab aku tengok ramai gila budak sekolah kat situ . HAHA . Macam awkward gila kot tengok dorang pakai baju sekolah . 
Then dah round satu dataran tu , terus masuk booth carnival tu . Masuk -masuk je memang ramai gila , tapi takde lah sesak mane pun . 

Macam-macam booth IPTA aku pergi . Dari IPTS smpai ke kolej komuniti  . Include Politeknik . Goodie bag aku tu banyak gila flyer . Kawan -kawan aku cakap goody bag aku lah paling berat . HOHO .
Tapi aku frust gila tak dapat flyer dari GMI tu . ( German Malaysian Institute ) . Sebab aku time tu jalan laju  je kat depan , then aku tengok suddenly kawan aku dapat brosur GMI . Aku nak pergi balik booth tu , tapi aku malu . Abg yg bagi flyer tu handsome . HAHA . So , at last aku pinjam Syiera punya flyer GMI tu . HEHE :D



Banyak -banyak Universiti yg aku minat dekat situ of course lah UTHM (Universiti Tun Hussien Onn Malaysia ) . Akak yg promote UTHM tu best gila and tak macam orang yg dekat IPTA/IPTS lain . Kat situ lah aku paling banyak gelak then campur lagi dengan kepala senget aku ni . Tapi seriously aku memang minat gila nak masuk UTHM tu after akak tu explain macam -macam . Actually dekat UPU aku tu , aku dah apply pun UTHM untuk course Teknologi Kejuruteraan Mekanikal tapi aku letak kat pihan 7 and 6 kot tak silap aku . So , lepas aku habis belek- belek brosur ni , aku nak change balik borang UPU tu .

One more yang aku minat , UITM (Universiti Teknologi Mara) . IPTA tu memang aku minat gila . And FYI , dekat borang UPU aku tu , UITM jadi pihan 1 sampai pihan 4 . Asasi undang-undang , teknologi kreatif (penulisan artistik ) , teknologi kreatif ( pementasan teater ) , komunikasi dan media . 

Tak rugi pun actually pergi karnival ni , dapat banyak maklumat penting and macam -macm lagi lah .

Lepas habis je round satu karnival tu , aku terus cari pintu keluar .
Then kan masa aku nak langkah keluar je , aku nampak Ejad . HAHA . TUP tup lah time tu aku nak terjatuh then melatah depan Ejad . And , paling aku terperanjat aku nampak Farouk and sorang kawan dia yang agak handsome :D Chop , dia handsome it doesn't mean aku nak flirt okay ? Dahi aku dah kena cop dengan Emir pun .

Kembali balik dekat story melatah tu , aku macam nak tersadung then macam biasa aku akan melatah paling teruk pun , " Oh Mak Kau ! " HAHA . then , kawan farouk and Ejad tu yg menyambung .
" Mak sape ? " Err , dia jawab tu sambil gelak weyy . Grr . Nasib comel , so aku maafkan . HAHA .

Bila nak tunggu cab tu , aku ade lah record member aku guna handycam . Record punya record , then terlepas satu teksi . Time tu dah gelak -gelak wey . Then , imagine lah kita orang dipenuhi dengan budak -budak sekolah . kalau budak sekolah baik takpe , ni siap ngurat kita org lagi .
Then , straight aku cakap dekat Syieraa .

" Dia tak tahu ke umur kita ni 18 ? Muka kita tak cukup bukti ke ? "


Dah dapat cab , terus lah menghala ke KFC then borak -borak . KFC dorang yang tak habis tu , dorang derma kat aku . Maybe dorang kesian kat aku sebab tengok aku dah kurus kot . HAHA . Aku ni pun jenis yang tidak suka membazir , so aku makan lah . Weh , seriously licin . HAHA .

Ni before makan kott :D

Lily , please jgn buat muka annoying tu .
Muka nak nangis kena buli =='
Percaya tak aku makan semua benda alah tu ? Ohh , please jgn percaya okay ? Ni semua kawan -kawan aku punya kerja . Dorang prank aku dgn tuduh aku makan banyak . HAHA . Makanan dorang semua bagi aku . Last-last kena **** dgn aku . HAHA

Muka pakse kena makan wehh =='
Ni baby Syiera yg tangkap lah ni . Bukti aku makan banyak . Haih , aku tak suka tengok pembaziran lah weyy . tu aku makan semua makanan yg kawan aku tak habis . HIGHLIGHT ni please ? "Org kat Palestin tu belum tentu dapat makanan lg skrg taww " So , alhamdulilahh lah aku dapat makan benda sedap hari ni .

Ni lah cikgu kimia kita masa nak ambik SPM dulu . Terima kasih sifu !
Baby Syiera dgn Baby Dylaaa :D Muah muah !
Dah habis makan , aku terus pergi usha DVD . Si Emir tu menggedik suruh aku tengok movie SEKALI LAGI . Dekat lappy ade , cuma macam something wrong sikit dgn movie tu . nak dowload balik pun malas :P So , decide untuk beli je DVD movie tu . Then aku rembat lagi satu Movie , BUJANG TERLAJAK .

Jumpa di next entry ! Hasta lavista bebehh ! Hok hok >.<
P/S : Actually nak post hari sabtu tu jugak , tapi baru dapat gambar dari baby syiera semalam :)

You own my heart , totally :)
Sunday, March 4, 2012 @ 5:59 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Petang macam ni memang bosan . Dari lunch tadi aku asyik hadap lappy je kat bilik then layan Bujang Terlajak . Aku tak rasa apa-apa pun bila tengok movie tu . Nak gelak pun macam , apa motif ? Tapi , enjoy je lah .
Btw semalam ada beli DVD "Sekali Lagi " . Okay , filem tu dah lama tapi aku baru tengok semalam . HAHA .
Si Emir ni lah yang suruh aku tengok filem uh . Then aku check lappy , filem tu memang tak boleh play dekat lappy aku . Grr , then aku decide untuk beli je .



Malam tadi , aku tengoklah movie ni . Then , sampai part yang Emir cakap tu , aku terus nangis . Pehh , tak berhenti aku menangis . Sedih dohh :( Time yang part movie tu flashback that Arman and Shiela bercinta time sekolah . Aku feel something je . Honestly , bila aku tengok part tu aku ingat kat Amierul . Haih . Tapi , tak bermaksud aku rindu dia . Seriously , cuma part tu buat aku ingat kenangan sekolah kita org :(

Aku cakap dengan Emir yang aku teringat dekat Mierul , then Emir mula jadi someone else . Dia hantar text berjelar advice aku macam -macam . Serious , aku tak de niat pun nak buat Emir kecik hati semalam . Aku cakap benda betul .

Emir , 
awak tak boleh expect yang kita akan lupakan dia macam tu je . Kita org ade memori kita org sendiri even dia buat saya macam mana pun . Byk luka antara kita org , but saya tak nafikan yg dia pernah happykan sy jugak . Awak cakap yg awak dah lupakan ex awak macam tu je kan ? Itu sebab ex awk tak mampu nak tinggalkan kesan yg mendalam kat dalam hidup awak . 

Saya ikhlas dengan awak . Sebab tu sy nak buang dia jauh -jauh dari saya . Buktinya saya tak reply MMS dia malam tu kan ? If awak tak datang bukak hati sy ,sy tentu akan reply . Absolutely biyy , saya akan reply . But , saya fikir . Untuk ape saya still stay dengan lelaki yang tak pernah nak fikir apa yg saya sanggup buat untuk dia . Sekarang , saya ada awak . Kenapa mesti sy pergi balik dengan dia , if Emir Harith dah tentu baik dekat mata saya . Awak tak kurang apa pun kat mata sy . Jujur sy cakap , sy tak expect yang saya boleh sayang awak sampai macam ni sekali . Ego saya kalah bila dengan awak .

Masa saya keluar dengan awak , saya jadi diri saya sendiri . Sy bahagia sangat dengan awak masa tu . Then , tetiba semalam sy sedar , sy memang betul -betul kena lupakan dia kan ? Sebab , saya tak nak Emir saya sedih dengan saya sedangkan dia cuba buat saya bahagia dengan sedaya upaya dia .

Saya dah tak pakai rantai dia , itu first step sy untuk moving forward . Sy buat ni untuk awak . Bukan untuk awak sorang , tapi untuk saya jugak . Kalau dulu , maybe saya ambil masa dua bulan untuk betul-betul sayang kat orang , tapi kita tak sampai satu bulan pun dan awak dah mampu nak buat saya tersenyum pagi - pagi if nampak baju kustech awak kat dalam pelukan sy .

Seriously shit Emir Harith , I love You , deeply . I really meant it . Saya hilang kata-kata bila dengan awak . Saya cuma mampu cakap , saya cukup bahagia bila awak kat sisi saya . Saya suka pandang mata awak , sebab sy nak tahu if awak betul -betul ikhlas kat saya . And , sy pun nak awak tahu yg saya betul -betul ikhlas kat awak . Saya bukan perempuan yg boleh sayang lelaki macam tu then angkat kaki if dah bosan . Saya bukan macam tu .

Biyy , 
saya takut sangat nak kecewakan awak . Tiap kali saya fikir benda yang sama , "Am I good enough for him ?" Kadang -kadang tu saya fikir , awak patut dapat perempuan yg lebih baik dari saya . Saya tak cukup sempurna utk awak even awak cakap sy dah cukup baik , takde kurang pun kat mata awak .
Sometimes , if awak sedih , sy betul - betul akan rasa bersalah . Sebab , saya tahu bukan senang lelaki nak menangis utk girl .

Pasal semalam , seriously saya minta maaf . If awak sakit hati , then awak masih terfikir lagi sampai sekarang , please lupakan . Tu semua kenangan , awak sendiri yg cakap dekat sy :) Saya janji , saya lupakan dia .

Saya milik awak , boleh faham ?
You own my heart , Emir :)
Ya Allah , kalau ini jodoh aku . Biar aku lawan untuk jodoh ini :(

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan