i love my life
The best way , girls :)
Tuesday, February 28, 2012 @ 6:34 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Aku mengaku aku update blog bila bosan je . HAHA . Tapi , aku rasa hari ni aku nak update benda yg bermotif sikit . 
So , back to the title . dalam minggu ni , ramai gila kawan aku yang kecewa gila dgn BF dorang , means dah ade yg break , then macam -macam jadilah . Ade yg story BF dorang cakap dorang ni bosan lah . Dorang call aku then menangis . Aku yg tengah makan time tu pun sampai nak menangis dengar story buddy aku  * Sepet sayang , silalah terase :)

Serious , kadang-kadang tu aku kesian gila dengan member aku . Bila dorang menangis , mulalah aku nak menangis sama . Aku tak boleh dohh tengok kawan aku sedih . Hm , so aku nak share lah a few tips bila kau tengah kecewa , sedih , depress , tension and bla bla bla * Semua ayat yg sama dgnnya . :D

Best buddy aku tahu yg dua bulan aku single , aku tak cari sape-sape *btw , now I'm taken okay ? HAHA . Tipu lah wehh aku cakap aku tak sedih . Tiap malam aku nangis . Sebelum tidur tu tak sah tengok phone and check balik text mase dgn dia . Bila aku dgr lagu , mulalah ingat kat dia . aku ingat balik masa dia senyum , mase bergaduh dgn dia , mase aku tampar dia , mase dia main gitar utk aku , dia sanggup susahkan diri dia untuk aku , SEMUA wehh . Semua kawan - kawan aku tanya ,

" Lily , macam mana kau senang je lupakan dia ni ? "

Wowww , bukan bermaksud kau dah putus hubungan dengan dia kau kena lupakan dia , benci dia . cuma , if kau rasa lupakan dia benda paling bijak untuk kesihatan masa depan kau , go on lah . Kau muda , kau patut fikir yg kau tu perempuan . Kau mesti tak nak stuck dgn lelaki yg tak hargai kau , yg tak pernah fikir ape yg kau sangggup buat untuk dia . And , jangan sekali - sekali kau cakap perempuan yg berkorban untuk BF dia tu bodoh ehh ? Dia maybe tak tahu macam mane nak express those her feelings je . Please , bukak minda :)


Jangan tanya aku lah aku sedih tahap macam mana . Aku ni jenis yg tak boleh kawal those perasaan bila menangis . Kadang kadang tu bila aku kat tandas pun aku boleh menangis . 
So , aku atasi macam mana ? Ni cara aku , if korang rasa korang betul - betul nak lupakan DIA , anda boleh cuba :)

LET IT ALL
Menangis selagi kau mampu untuk menangis . pilih satu hari untuk kau menangis puas - puas then dgn harapan esok kau dah tak mampu nak menangis lagi untuk dia . Jangan jadi ego , kau simpan semua perasaan kau sorang-sorang . Pretend yg kau ni heartless , pretend yg kau ni kuat . semua tu tak hasilkan apa-apa and buat kau lagi rasa teruk . Kalau kau tengah on lappy then kau nampak gambar dia , tetiba kau rase nak menangis , menangis je . *aku terasa . Kalau tengok gambar dia mampu untuk buat kau melalak , tatap gambar dia puas -puas .


Rindu kat Syahmi , selalu menangis depan dia  kalau sedih :(


SILA BAKAR :)
Bakar semua barang kenangan dia . Tiket wayang , baju , wallet , surat , belon , name tag and semua lah . memang nampak kejam , tapi please fikir . Untuk apa kau simpan semua benda yang mampu buat kau sedih ? Masa aku bakar semua barang dia , aku menangis gila babi ahh . Time tu flashback semua memori . Haih . One more , sila delete gambar dia dalam phone anda *tinggalkan satu untuk buat contact picture :) . Delete gambar dalam lappy and other stuff lah .


Jangan menangis satu malam okay , nanti mata kau sembap macam ni :)


HANG OUT WITH BABYGIRL
Yes ! yang ni sangat berkesan . Sepanjang dua bulan aku single , aku keluar dgn babygurl aku . HAHA . Yg selalu teman aku pun Syiera . yg tu kalau ajak keluar memang on . Hee . Korang patut keluar and lepaking dgn semua kawan perempuan korang . try fikir balik , mase korang dgn BF , mesti tak banyak masa korang spend dgn kawan-kawan kan ? Redeem lah masa korang single ni hang out with girlfie :)






POSITIVE
Jangan jadi pesimis . Terima fact please ? Jangan mengada kau nak cakap yg kau tak boleh hidup tanpa dia . Tak salah kau bersedih , cuma jangan over yea ? Please jgn buat diri kau baru hilang suami . Anggaplah benda ni cuma satu ujian before kau jumpa soulmate kau . Lepaskan semuanya dgn cara yg positif . Berkawan , buka hati kau untuk terima hidup baru , lupakan janji manis yang dia pernah buat kat kau . You never know the right person for you until you let go the wrong person 




WRONG TIME
Bukan masa yang sangat sesuai untuk kau cari pengganti . Seriously , bila kau dah masuk 18 kau cuma akan fikir untuk cari lelaki yg boleh jaga kau lah . Yg hormat kau , jaga maruah kau , tak buat diri kau macam sampah . Kau boleh carik pengganti , cuma make sure pengganti yang kau nak tu seribu kali lebih baik , bukan lagi teruk dari lelaki yg kecewakan tu . Untuk apa kau couple lagi tapi untuk merasa sakit ? Mak kau tak lahirkan kau untuk menangis seumur hidup kau sebab lelaki . Oh please lah , hidup tu kena ada motif sikit . If lelaki mintak couple , kita tak suruh pun awak tolak terus . Kalau awak rasa terima that propose boleh buat awak happy , then lelaki tu lagi baik , kenapa awak tak patut terima kan ? Awak berhak dapat yang lebih baik , yg lebih hargai awak :) But please , jangan kau suka - suka terima lelaki tu dengan keadaan yg sangat rush . Means , kau terima lelaki tu sebab nak sakitkan hati Ex Boyfie kau tu . Cara tu sangat tak matured . BF baru kau tu maybe ikhlas dgn kau , siapa tahu kan ? Then bila kau buat macam tu , kau pun seribu kali sama dgn Ex kau tu . Beware , tak semua lelaki sama . And , sangat susah untuk jumpa lelaki yg ikhlas . But , bila kau dah dapat , grab it and please jaga dia girls !


DOA SENJATA MUKMIN
Please banyakkan berdoa . Biar hati terang , jauh dari sifat dendam . Jangan doakan yg buruk -buruk sebab maybe benda tu nanti jadi betul - betul . Tak elok :) Doa lah selagi kau rasa ada benda  untuk didoakan . Bukan maksudnya , time kau susah je kau carik Allah . Tapi , Dia the best place yg kau boleh luahkan perasaan kan ? Everything happens for a good reason . jangan pertikaikan benda yg terjadi . Biar Tuhan buat kerja dia , kita buat kerja kita .


Time ni tgh sedih then Syahmi belikan Nasi ambang dgn air kelapa , yeay !




EGO
Tak salah kau nak jadi ego , tapi biar bertempat . Right place in a right time . Please ego dgn Ex kau tu . Jangan contact dgn dia lagi . Show to him , yang kau kuat . Yg kau boleh hidup tanpa dia . Jangan nak jadi bodoh sangat sampai kau cakap macam ni 
" Aku sayang dia sangat , aku tak boleh hidup tanpa dia "
Wow girls , mak ayah kau sedih bila kau cakap macam tu . Jangan cepat cair dgn pujukan ex kau tu . tak mustahil wehh dia buat benda yg sama dgn kau . Bila dia buat sekali , then kau maafkan dia , kau buka lagi satu peluang untuk dia lukakan hati kau lagi . Bukan maksud aku supaya kau berdendam dgn dia , sampai tak maafkan dia . Cuma , kau maafkan dia then jangan contact lagi . Senang je kan ? And , if kau rasa kau mampu untuk jadi kawan baik dgn dia , go on . Tak ade pape yg salah . Kalau kau rasa peluang kedua mampu untuk buat kau happy , then bagilah peluang kedua tu . Beware boys , everyone deserve a second chance , not third , not forth or fifth . Boys , bila kau dpaat peluang tu , kau jangan ikut suka hati selipar jamban kau nak kecewakan lagi that girl . What goes around , comes around dude . Tuhan lagi suka bayar CASH . Takut nanti anak perempuan kau terima nasib yg sama  :)


Aku rasa itu je kot yang dapat aku share . Kalau rasa nak ikut , ikut je lah . Ni cara aku , and I've made it :) Setiap perhubungan tu memang ade masalah , ada egonya , ade coraknya , lain layanannya , maka kau kenalah bersabar . Faham , ikhlas dgn orang tu . if kau rasa nak mainkan orang je , kau jangan jadi manusia . Kau jadilah binatang :) Terima kasih , bye peeps <3


Ni hidup aku sekarang :)
Aku yang baru . Dan , hidup baru ;)

Three times already , atuk :)
Sunday, February 26, 2012 @ 9:44 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Di saat kau sedang membaca entry ni , aku mungkin sedang tidur sambil melepaskan semua penat dan lelah , menjadi mama kepada Zahara dan Maisara selama satu hari , ataupun aku sedang memikirkan moment - moment bahagia atuk yang sudahpun selamat diijabkabulkan tadi . HAHA
Atuk , selamat berbahagia sehingga ke anak cucu. Err , patut cakap cicit ke ? Sebab atuk dah ade banyak cucu . Okay , ini kali ketiga atuk berkahwin , kali kedua aku tengok atuk angkat akad nikah . yg nenek aku yg first tu memang lah aku tak tengok , ayah aku pun belum lahir lagi =='

Actually aku tak larat nak update entry ni tapi , aku aku ni bukan lah penat sangat pun . 

Kau boleh terbalikkan lappy kau if kau nak tengok betul-betul gambar ni . sebab aku memang kemalasan nak rotate :)
Style kan atuk aku . HAHA . Tua dahhh :)

Gambar bermega pixel tinggi memang akan terbalik sebegitu ;)
Haa , ni lah Zahara and Maisara . kebetulan baju dorang nak sedondon dgn aku . Dorang ni anak paksu aku .   Sepanjang resepsi perkahwinan tu brlangsung , dorang menepek dgn aku 24 jam ouhh . kalau nak berjalan tu , tak sah carik aku . Sampaikan masa nak iring atuk dgn segala kompang bagai , dorang still pegang tangan aku . Nampak sangat aku ni memang ade bakat jadi mummy . Even aku muda . HAHA . Jgn jelly wehh ! Dorang suruh aku suap dorang lahh , minumkan air dorang lah . tangkap gambar dorang lah *actually dorang dah tiru perangai aku suka shoot shoot sana sini . :D

okay , gambar yg ni normal :)

gambar jadi tak normal balik -..-
Tapi , aku macam excited gila kot pergi kenduri kahwin atuk kali ni . the most excited part sekali bila persembahan kompang dia . Serious , best nak mampus . Maybe lain negeri , then different adat and seni . Selalu kalau aku pergi mana- mana resepsi kahwin , semua sama bunyi kompang dia , farmasi pun hambar and serious lah memang LAME gilaa and aku dah muak nak dengar bunyi kompang macam tu . tapi , dekat melaka ni , awesome ! Kau cuba lah suruh ayah korang kahwin perempuan melaka :D Then , kau rase sendiri bunyi kompang tu . HAHA

next time aku upload lah video dia . Aku ade record . tapi , kemalasan aku memang terserlah malam ni :)

Aku rase cukup kot entry aku malam ni . Otak aku tangah pening and aku rase aku patut restkan otak aku dgn minum Bliss :D HAHA . Bye , good night peeps :)

Entry tiada motif :)
Saturday, February 25, 2012 @ 5:46 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Petang ni aku moody gilaa . Tetiba tadi lepas solat , aku sedih semacam . Aku doa something , then aku menangis . Aku cakap dgn Emir je yg aku sedih , tapi aku tak bagi tahu dia pun aku sedih sebab ape . Haih . Missing In Action dah nak mulalah tu . 

Semenjak , dua menjak , tiga menjak , HAHA . Aku bangun lewat je . Sebab , sebab kan kita tidur sambil peluk baju kustech Emir . Tak gedik mane pun kan tidur dengan baju dia . Kau jangan nak jelly ehh ? HAHA

Esok , atuk kita berkahwin utk kali yg ketiga . Haaa , budak dormmate aku tahu lah yg atuk aku dah kahwin tiga kali . Sampai aku sekali kena tempias pasal atuk aku kahwin lagi .

" Atuk pandai ngurat , kau tengok cucu dia lah macam mane "

Mane ade aku flirt orang . Tapi , serious lahh . ramai kawan lelaki aku macam salah anggap dengan layanan aku semua . Then , end up dorang semua akan tersangkut kat aku . Memang dah banyak contoh pun . Haih . 

Kita happy sangat since couple dgn Emir . Alhamdulilah :)
Kita suka gilaaa dgn hidup baru kita ni . Kita tak pernah lagi menangis sebab Emir buat hal or bla bla and bla .  Tapi , kita pernah nangis sebab rindu kat dia *tak nak btahu Emir .

Aku dah tak tahu nak tulis ape pun sebenarnya , sebab aku tgh bosan . Aku kan suka merepek . Dah lame aku tak tulis entry benda yg bermotif kan ? HAHA .


Okay , guys . Take care . Happy weekend :)
 
Takde sebab aku upload pic ni . HAHA . Tapi , comel kan ? Hee , tahu dahh :)



Emir Harith :)

Assalamualaikum .
Hi .

Selamat pagi , salam satu malaysia :) HAHA . Pagi ni kita happy sangat taw wahai awak-awak sekalian . Eh , bukan hari ni je , semalam pun kita happy . Ehh , bukan semalam je , dua tiga hari , empat hari lepas pun kita still happy . Alhamdulilahh :)

Dalam seminggu ni , kita kenal lah dengan sorang budak . Eheee , dgn budak lelaki lahh awok . Hee , sebenarnya bukan dlm seminggu ni dah kenal , dh berminggu pun cuma jadi rapat dalam minggu ni . Nama dia kan Muhammad Emir Harith . Ambikk kau , macam nama artis dohh . Nama aku pun nama kampung je , cehh . Tidak , aku bangga sebab Neelofa sendiri pun sibuk nak pakai nama aku dalam Movie baru dia tu . Keh keh keh -______- * aku suka merepek

Nak dipendekkan cerita , si Emir ni add aku punya acc FB yg lame tu . Yg Ohh Lily tuu . HAHA . Then wall to wall . Macam tu je lah al kisahnye pun . Then , dalam beberape hari tuu , aku decide lerr nak buat Fb baru sebab timeline gampang *kasar sebab aku geram . HAHA . Aku tak kisah lah pasal profile lame tu , janji aku tak nak tengok timeline tu . Mase dah buat FB baru tu , aku deactivate yg lame dahh . Then , aku add semua friendlist aku yg lame . Aku puas fikir siapa lagi yg aku tak add . Haaaaa , aku baru ingat si Emir ni lahh aku tak add lagi . Then , kau faham je lah ape yg aku buat .

Aku malas nak cerita panjang , sebab entry kali ni mmg panjang ouhh . Idea nak tulis entry memang dah terkarang dalam otak aku since bila cuma tak terkeluar je . Okay , aku dah cerita kan start minggu ni aku rapat dgn dia ? Then , kalau aku tak lupa lah kan , hari khamis *malam jumaat lah yg aku start skpe dgn dia . Ehh , dia org ketiga ehh yg aku skype . Aku bukan jenis suka skype dgn sebarang org taww . HAHA .
Aku skype dgn dia sampai pukul 5 pagi kot tak silap aku . Byk benda yg kitaorg cerita , storyy , ehh campur lagi dgn kepala gila aku , campur lagi dgn kepala melayan dia tu . Hee :)

Dah empat kali aku sype dgn dia , 4 hari berturut -turut ouhh . Tak bosan sebab aku feel something kat dia . Cehh , perasaan tu kurang jelas dan susah nak dimengerti sebenarnya okay ? Dalam 4 hari berskype , aku try carik benda yg aku tak suka pasal dia , tapi . Syntac Error . Semua aku suka . Then , kita org ade disscuss bila nak jumpa semua , hee . and , kita org decide nak keluar hari selasa . Ehh , semalam lahh . 

21 - 02 - 2012

Kita tempek tarikh kat atas tu besar -besar . So , semalam lah aku keluar dgn dia . Dekat Times Square :) Huu .
Sebenarnyaa , aku nervous gilaa . Serious aku nervouss . Aku act cool , tapi sebenarnya aku tak boleh . HAHA . Mase aku dlm KTM tu , aku nak pitam dah . Dgn budak lelaki yg bau rokok duk sebelah aku , haih . Mmg otak aku tak boleh nak hadam bau asap rokok tu . Yg si Emir ni , tak habis habis text aku tanye lame lagi ke tak . Then , bila aku dh jejak kaki ke KL Central tu aku terus straight pergi tandas, tak belok kemana -mana pun . Hee . Dah tu , aku call Emir , aku cakap aku kat tandas . Then dia carik aku lah kott . Aku tak tahu lah tandas mane yg dia carik aku . Last last , aku cakap kat dia tunggu depan mcd je . End up time nak pergi mcd , aku nampak dia jalan depan aku . Cehh , time tu aku dah senyum -senyum . Dia pun dah senyum - senyum . HAHA . Serious , macam sweet . Then , dia bagi air yg dia beli kat 7e tu . Tak jadi aku nak rebah lepas minum air tu .

Then , kami terus lah berjalan ke Monorel . Aku btahu kat dia satu rahsia , yg aku tak boleh lintas jalan . Ehh , even time aku nak lintas jalan depan sekolah aku pun , aku suruh kawan kawan  aku lintaskan aku taw . Aku ni jenis cuak . hee . Then , dia bagi lah aku duit suruh beli tiket pergi kat Jalan Imbi .
Dah masuk dalam monorel tu , aku cakap dgn dia aku nak tunjuk kat dia Penjara Pudu . Hee , tapi dah sampai Imbi pun , aku still tak nampak mane Penjara Pudu tu .

Sampai je TS , kita org jalan -jalan then decide utk makan KFC . Ingat nak makan kat Mcd , tapi penuh semacam je . Hee , sampai je KFC aku terus carik seat , Emir pergi order KFC . Huu , aku teringat dia nak cakap something kat aku so aku pilih lah tempat yg macam private sikit . Hee .

Dah habis je makan , aku tengok balik meja tu . Err , banyaknya makanan . Membazir gilaa . Haih . Aku nak je habiskan tapi aku lagi lah tak larat . Aku suruh si Emir tu makan , dia lagi tak nak . Takut gemuk lah , buncit lah . Nak je aku tarik rambut dia tu . Lepas je makan , terus borak-borak dgn dia . Yg paling kelakar bila dia suruh kira gradient hidung dia . Dia nak test ilmu matematik aku lah tu . Dah tu aku bagi formula cari Gradient . HAHA .

Nak tahu , bila part tengah nak jiwang - jiwang , KFC start pasang lagu kat situu . Yg aku ni syok je menyanyi depan Emir . Hee , then dia terus nak masuk part serious . Dia tanye if aku suka dia ke tak . Then , dia tanye lagi if aku syg dia ke tak . At last , dia tanye aku if dia sudi tak nak jadi GF dia .

Aku speechless time tu , serious . Aku cuba jadi cool dgn merepek segala bagai . Tp , tetap tak boleh . then , aku angguk as sign setuju jadi GF dia . Hee .
 yg lain aku tak perlu cerita kott , nanti korang geli . HAHA .

Dah habis makan , terus lah sambung berjalan . Teman Emir shopping . Wehh , dia ni kuat shopping , serious kuat shopping . Dia offer byk sangat benda aku , aku tolak . Dia offer macam -macam . FOS , itulah inilah , kasutlah , bearlah , kereta control mainan yg kecik tu pun dia offer , tapi aku tak nak . Dia offer sampai dia merajuk tak nak shopping lagi . Hee , dia comel macam barbie dohh .

Emir Harith ,
saya happy sangat dengan awak semlam . Serious sy happy gila . Thank's utk semuanya . Thank's sebab belanja sy makan , thank's bayarkan duit tiket balik sy semalam , terima kasih sangat sangat . Sy paling suka bila kita tengok KLCC same-same tu . Yg dekat cermin besar . Time tu awak pandang cermin and awak suruh saya tengok cermin tu , then awak cakap .

" I handsome , you comel "

Haha . Awak suka buat sy senyum then awak suka buat sy gelak . Before this , if sy date pun mesti akan ade benda yg buat sy not in mood , tapi dgn awak langsung saya tak jumpa celah mane sy nak sakit or kecik hati dgn awak . Awak siap tanya sy lagi , apa benda yg sy tak suka kat awak . Sy cuba cari , tapi takde lagi yg mampu nak nak jadi buruk kat mata sy bila sy dgn awak . macam yg awak cakap , " Setiap manusia ade kekurangan , ade kelebihan " tapi awak dah cukup sempurna untuk sy , Emir .

Kita dua org tahu semalam , yg kita memang tak sampai hati nak tinggalkan diri masing masing kan semalam ?  Masa kita tunggu KTM semalam , sy pandang mata awak puas -puas . Awak pun pandang sy . Then , awak cakap ,

" Tak pernah ade perempuan yang buat macam ni kat I . Dorang tak pernah pandang mata I "
" Sebab , I bukan macam perempuan lain . I ikhlas "

Macam -macam yg awak tanye kan semalam ?

"Kenapa tak nak beli pape ? "
"Kenapa tolak rezeki ? "
" I memang suka beli barang utk GF I "
" I tak suka bila I beli barang , tapi GF I tak dapat pape "
"You , nak ape sayang , cuba cakap "

Ingat tak bila awak tanye those question , then sy cakap mcm ni ?

" Nanti kalau I mintak , U tak mampu nak belikan "

Emir , I tak nak mintak pape pun dari u , cukup lahh U jaga hati I , jgn buat I kecewa . U janji yg u nak jaga I kan ? U janji yg U akan faham diri I sebab u nak hubungan kita ni bertahan . U jangan mungkir janji tu , boleh ? I dah tak sanggup nak berdepan dgn lelaki yg datang dlm hidup I , tabur janji then break all the promises .
Then , u pun ade cakap yg u dah banyak kali kecewa . I cuba belajar untuk tidak buat u sakit hati okay ? Sebab , you really being nice to me .

Banyak benda yang I suka pasal U . U tak smoke that's why bibir U merah . U pandai jage hati I . Sikit pun U tak sakitkan hati I . U caring gila . U tersangat lah gilaa bila nak naik lif smpai tingkat 9 then turun bawah balik . U comel macam barbie , U handsome . U manis . What else huh ? Byk yg I suka pasal U :) U mesti pasrah je kalau nak kena buli dgn I . HAHA

Hee , semalam Emir bagi kita baju KUSTECH dia . Stands for Sek .Men Teknik Kuala Selangor .
Nanti kita tempek gambar kita pakai baju kustech okay ? Hee . *tapi aku tetap syg Tech Klang . Muah muah !

Ni BF kita pakai baju KUSTECH dia :) 
Dia ade dua baju KUSTECH tu , so dia bagilah kita satu :) Kita bagi dia nametag sekolah kita . Then , dia simpan kat wallet . Jage elok-elok ehh biyy ?

Omey kan dia ? Yg pakai spec tuu . Bibir dia merah gilaa *gedik aku ni

I love you , Emir Harith . No matter what :)

P/s : Menyesal gilaa tak snap pic langsung semalam .

Tasha Manshahar & Syed Shamim :D
Thursday, February 16, 2012 @ 5:42 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Before this entry memang takde motif pun . sebab moody kot ? HAHA .

Fuhhhh ~ Berhabuk blog ni . Okay , cut the crap . Last week , KAKI - KAKI ONLINE mesti dah tahu pasal Tasha Manshahar tu kan ? Yg dia create lagu Be Mine tu . But seriouslyy , actually masa aku tengah tengok video kak tasha ni , aku asyik pandang Syed Shamim jea . HAHA . Cairrr dohh ~ LOL .

If nak compare lagu Be Mine dgn Mr Saxobeat , aku lagi suka cover Mr Saxobeat sebab yaa of course sebab Syed Shamim nyanyi sekali :) Hee , tapi Be Mine memang pretty swag :) Bukan senang lah wehh nak create one song with the chord lah bagai . Aku tahu . Aku tersangatlah tahu -,-

Then , ade jugak yg buat parody untuk lagu ni . HAHA . Aku baru dapat tahu si Zwan tu yg aku upload dekat Youtube . Time tu sumpah nak gelak-gelak . Haih . Rindu pulak nak dengar dia main gitar -,- * Err , mengarut dahhh =='



So , follower aku , best buddy aku , and so on tahu yang if aku minat dekat bakat someone , aku korek sampai habis kan ? Macam Matluthfi dengan Dena Bahrin tu :))
HAHA .

Yang ade BLOG , if awak-awak semua tak follow lagi blog Kak Tasha Manshahar ni , kita dah cari link blog untuk awak :)

Thank's zarifah sebab sudi kongsi link ni dengan kita . Muah pipi kanan , muah pipi kiri ^^

Yang tiada blog , FB pun boleh jugak if nak follow recent activity Kak Tasha ,
yg ni Official page :)

Cewek-cewek yang cair juga melihat Syed Shamim ,

Syed Shamim ni pun ade buat cover , lagu Bengang by Akim .
Haih . Sebelum off lappy memang aku layan dulu suara Syed Shamim ni .

So , you guys , Tasha Manshahar and Syed Shamim , Good Luck , May Allah Bless both of you okay ? 



Menonton AZURA dgn si galahh
Monday, February 6, 2012 @ 8:53 PM |

Assalamualaikum .
Hai :D Heeeeeee <3

Okay mood agak baik untuk update , lepas solat teruss jea buka lappy . Even baru jea sampai rumah , kepenatan tu tak halang aku dari update entri ni . Hoho . Aku baru balik dari mane ? Jeng jeng jeng !


Pukul 10 pagi memang aku dah bangun lahh , tapi masih berdating dgn bantal , Bob , selimut and semua makhluk atas katil tuu . Hee , out of blue dapat text dari Are Rain . Err , tak terkejut pun . Kadang -kadang tu memang text dia masuk pagi -pagi . Text punya text , tetiba dia ajak tengok movie Azura . Haih , mata aku yg agak memang nak tertutup tu tetiba segar bugar ouhhh . Serious , before this memang ade plan dgn Are Rain , tapi ade je benda urgent datang , so aku cakap kat dia yg aku tunggu DVD keluar . Haha . Ayat pasrah doe*

Dia suruh ajak member , sebab dia pun ajak member dia jugak . Aku tangkap lah muat kawan sekolah rendah aku ni . Haha . Nasib dia berkeinginan untuk pergi . Hoho . Dah siap -siap terus pergi ambik member aku kat rumah . Haaaa , jgn terkejut wehh kalau aku rempitt . Hee . Dah ambik member aku tu , terus park motor and tunggu bas . Dah sampai PD , terus lerrrr ambik bas pergi seremban .

Cuba lah teka apa yg aku doa bila dah naik bas tuu . :D
' Oh , please jgn jamn . ' Oh , please jgn jamn '
Itu je yg keluar dari mulut aku . Haha . Sampai Terminal 1 , dalam 15 minit before Movie Azura tu nak start . Dah sampai je Terminal 1 , terus text Are Rain . Heee . Jalan punya jalan , terserempak lah dgn dia masa nak naik eskalator tuuu . Hoho .

Nak diikutkan , ni kali kedua aku jumpa Are Rain tuu . Kali pertama jumpa dia masa dia datang kat tempat kerja aku . :D Mula - mula kenal kat FB je , sebab satu peristiwa then rapat macam tu je lahh . HAHA . Okay , cut the crap !

Dah beli tiket tu aku terus masuk dgn member aku , carik tempat before lampu tutup . Haha . Yg si Are Rain tu terkial -kial beli tiket dgn member dia . Huuu . Bila dia dah masuk , dia terus duduk sebelah aku . Errrr , takkan member dia yg kena duduk sebelah aku . * Ape lah aku ni !

Bila movie dah nak start , dia tanye aku .
" U tak beli popcorn ke ? " Time tu lahh aku baru teringat popcorn ! Haih . Ni semua Azura punya pasal =='
" Tak beli . Tak sempat " 

Aku tengok movie tu feeling gilaaa , sebab aku memang mengidam nak tengok movie tu pun . Hoho . Then , aku boleh bantai nangis mase Zack melamar Azura tuu . Haha . Bila aku tengok si Are Rain tuu , dia dah menggigil semacam . Biasa , sejuk kan cinema tu ?

Ending Azura tu memang kaw kaw aku menangis . Haih , aku memang menangis pandang member aku jea . Kang si Are Rain tu ejek aku bila nampak aku menangis . Hee . Habis je movie tu , dia tanye aku . Memang terbaik dia smash aku ,
" Dah puas dah tengok Azuraa ? " Haha . Aku cuma mampu senyumm :D

Keluar jea cinema dia tanye aku nak pergi mane semua . Aku tahu dia nak balik awal sebab nak ambik ayah dia kat airport . So , aku cuma mampu tersenyum and cakap BYE je lahh kat dia . Hee . Before that , aku gelakkan dia sebab ade dua org yg same baju dgn dia . Hoho . At last , kami bawalah haluan masing - masing 


Are Rain :D
Kita tempek sikit muka kawan yg temankan kita tengok azura tu okayy ? Haha . Ni lahh dia budak yg takde feeling tengok movie Azura tadii -..- Thank's a lot , you :D

Serious , bila aku pandang belakang lepas movie habis , berderet semua couple wehh . Ade yg tgh lap air mata bagai . Hee , cerita ni berbaloi jugak lah pergi tengok . Takde lah rasa macam membazir :D 

Ikhlas lah konon -..-
Sunday, February 5, 2012 @ 9:32 PM |

F**K !
Mengaku je lah yg kawan aku tu GF kau , 
Tak perlulahh sebab nak pikat aku , kau sanggup mengaku yg dia tu kawan baik je .
Nama kau tak mencerminkan diri kau langsung \m/

Please , bila orang tipu aku , aku memang tak suka -..- Aku bukan suka kau , sikit pun tak . Serious , bila kau tipu aku sampai bila -bila pun aku tak percaya .



Aku kuat , aku tahu :D

Assalamualaikum .
Hi :)

Err , aku update blog pepetang cenggini sebab aku bosan . Patutnya aku ade driving class , tapi kan kan . 
Cancel sebab hujan . Ehh , bukannya aku nak ambik lesen motor ouhh , tapi lesen kereta . Macam takde bumbung je kan ? Haha . Takpe lahhh . Chilll :D

Ehh , eventhough aku dah benti kerja kan , budak-budak part time yg seangkatan dgn aku dulu tu still contact taw . Haha . Yg aku tak tegur dulu pun dah rapat dgn aku sekarang . Haha . Kawan je lah pun kan ? Facebook betul - betul ' Connecting People ' 

Ejad ajak aku pergi kenduri kahwin kakak dia . Okay , time tu aku dah tak tahu nak pakai baju kurung yg mane satu ouhh :D Haha . Tapi tapi kan , serious aku rindu nak pakai baju kurung . Sebenarnya kan , bila aku nak keluar pun , aku nak pakai baju kurung . Aku tak tipuu lahh . Tetiba kot aku rase teringin :D

Kadang - kadang tu , aku betul betul rase nak give up . Sebab , aku dah malas nak fikir lagi kott . Aku malas dah nak kacau dia . Boleh kan ?

Last , dia dah ade girl lain . Good job , dia dah mula lupakan aku . Dia ingat aku tak tahu kott . Tapi , sejauh mane pun dia nak sorok dari aku kan ? Aku doakan kebahagiaan dia . 
Aku macam mane ? Aku sesorang je lahh . Haha . Aku kuat , aku tahu .



Penanam anggur terhormat kembali :D
Wednesday, February 1, 2012 @ 6:29 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Fuh fuh ! haha . Blog aku berhabuk , lappy aku pun berdebu semacam jea . Since kerja serious hidup aku tunggang langgang . Bilik aku dah macam rumah puaka :)
Haha . Mase aku update blog ni , aku dah pun selamat berhenti kerja . Hee .
Sebab aku berhenti ? Tak payah tahu lahh ==' Panjang bebenoooo~

Sekarang aku nak fokus kat lesen kereta aku yg dah lama tertunda tu :) Ni pun baru lepas habis driving class . Hari jumaat ni pun ade lagi driving class . Esok , ingat plan nak tengok movie Azura dgn girlfie saya yg sorang tu , tapii takut dia nak tengok dgn Mok Mok dia :D Haha . Biarlahh , org ade boyfie kan ?

Tipulah aku cakap , aku tak sedih tinggalkan kerja aku tu . Sebab , aku suka kerja kat situuu . Cuma , entahlah :D HAHA . Macam macam memori kot , even dua minggu lebih jea aku kerja kat situu .
Dekat situ jugak lah aku kenal balik budak budak yg satu kelas dgn aku mase sekolah rendah :D Lagi satu , memori yg aku tak kan lupa sampai bila-bila , bila aku kenal dgn sorang mamat . nama dia Mohd Ikhlas :)
Nama mcm baik kan ? Tapi , disaster wehh aku kenal dia . Dia memang kabut nak mampus . Senang cerita , aku memang tak suka lah lelaki macam tu . Tak cool , peramah sangat dgn perempuan , lepas tu bila bercakap dgn aku , macam aku ni sebatu jauh dia =='

Hari ni aku ade mood nak cerita pasal dia :D sebab , nak kenal dgn dia tu memang benda terakhir yg aku fikir . First aku jumpa dia , masa aku tgh makan waffle . Dia pun same jugak lahh . Tapi , lain - lain kedai . Kedai tu sebelah-sebelah gak . Kawan aku tegur lah si Ikhlas dgn member dia , tapi aku buat bodoh . Aku makan and fokus je kat waffle tu, sebab aku lapar nak mampus . Tiba- tiba aku nampak dia pandang aku je . Aku buat bodoh lagi :D

Dua hari kemudian , aku mimpikan dia . Wehh , serious tak tipuuu . Aku memang mimpi kan dia . Aku mimpi dia luahkan perasaan kat aku . Bila aku bangun , aku terus mandi and pergi kerja . aku malas dah nak fikir . Then , nak dipendekkan cerita . Ade satu hari tu aku nak pergi tandas , so aku turun lah pakai eskalator . Bila aku pijak je eskalator tu and pandang kat bawah , aku nampak Ikhlas nak naik eskalator . Aku nak patah balik , tapi nanti nampak macam bodoh je . So , aku pandang tempat lain . Masa berselisih tu , serious muka aku dah panas . Aku rasa pasal mimpi tu lha satu satunya sebab aku tak layan dia .

Bila aku cerita kat kawan aku , dia boleh bantai gelakkan aku . Dia cakap yg Ikhlas tu jodoh aku ==' Aku dah rase nak tonyoh muka dia dgn botol air je time tuhh .

Since aku terserempak dgn dia kat eskalator , dia selalu kacau aku . Dia panggil aku " tudung pink " . Bila aku nak pergi tandas tu , mula lah dia kacau aku . Dia akan panggil ' tudung pink ' . Sebab dia tak tak tahu nama aku . Aku tak nak bagitahu dia . Takde motif pun kan ? Sampai lah satu hari tu , dia kacau aku kat department yg aku kerja . masa tu memang aku rasa nak marah dia , sampai aku cakap kat dia ' Pergi mati ' . Haha . Kadang-kadang tu , aku baling baju kat muka dia . Bila aku pegang botol air , aku campak jugak botol air tu kat muka dia . Hee :D

Last dia kerja , dia pergi bagitahu semua akak promoter yg aku ni GF dia . Yg tu memang aku menyirap habis . Aku buat muka toya bila dia cakap dgn aku . Tetiba dia cakap mcm ni ,

" Mata awak cantik "
" Nak ? "
" Nak nak "
" Ambillah ! "
Then aku hulur gunting kat dia :D Haha . Tapi , dia lelaki pertama yg cakap mata aku cantik . Serious , dia lelaki pertama . Kalau lelaki lain , mesti dorang cakap mata aku sepet bila first time jumpa =='

Tu je lah kott memori aku dgn dia . Sampai situ jea  . Aku tak anggap dia kawan , and aku tak anggap dia pape pun . Dia sekadar kenangan :D .

Lepas aku dapat lesen , aku nak carik kerja baru :D tapi , bukan kerja yg penat sangat lah . Serious , nanti aku tak boleh nak atur hidup aku .

P/s : Aku dah mula buka pintu hati aku kat org lain :D Aku suka dia . Bukan si Ikhlas tu , tapi org lain lahh <3

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan