i love my life
Warkah Untuk Bakal Suami #1
Monday, May 14, 2012 @ 11:41 AM |

Assalamualaikum cinta .

Bakal suami ,
Kalaulah awak tahu suatu masa dahulu saya sangat menunggu awak ,
Kalaulah awak tahu , 
saya tertanya di mana dan siapakah gerangan awak ,
Saya harap , satu hari nanti awak tahu yang saya tak sabar dinikahkan dengan awak .

Saya pernah membayangkan saat awak selesai melafazkan akad nikah ,
Semestinya air mata saya akan mengalir jatuh ,
Awak memandang saya dengan pandangan yang redup ,
Awak bukan lagi bakal suami .
Awak lelaki yang akan menanggung setiap dosa yang saya lakukan selepas bergelar isteri kepada awak ,
Awak penghapus duka saya ,
Awak yang bakal memeluk saya sewaktu saya memerlukan awak .

Sekarang bayangkan , 
Masa berlalu ,
Dan kita dianugerahkan hadiah dari Allah .
Saya menghamilkan cahaya mata awak ,
Hasil perhubungan suci kita ,
Hasil perhubungan kasih sayang serta cinta kita .

9 bulan 10 hari yang indah berlalu ,
Tiba masa saya melahirkan cahaya mata untuk awak ,
Saya takut lalu awak pegang tangan saya ,
" Isteri , sabarlah . Ini untukku "
Suami , saya buat ini untuk awak .

Bakal suami ,
Andaikan saya pergi sewaktu melahirkan cahaya mata untuk awak ,
Boleh sampaikan salam dan sampaikan pesanan isterimu ini kepada anakku itu ,
Beritahunya bahawa ibunya sangat sayangkan dia ,
Beritahunya supaya menjaga ayahnya apabila ibu tiada ,
Beritahunya bahawa apabila berkahwin nanti ,
sayangi pasanganmu itu , jaga dirinya dan berikan sepenuh cinta terhadap jodohmu itu .

Bakal suami ,
apabila saya tiada nanti ,
buka pintu hati awak untuk menerima bidadari lain ,
awak berhak menerima kebahagiaan yang kedua ,
walaupun awak menggantikan saya dengan wanita lain ,
tapi saya tahu kita pernah ada kenangan bersama ,
saya tahu cinta awak pada saya takpernah berubah ,
Boleh saya meminta sesuatu dari awak ?
Doakan saya mendapat kebahagiaan di dunia sana .

Bakal suami ,
Saya disini menunggu awak .
Saya tahu awak lelaki yang akan menjaga keaiban saya ,
Menjaga solat saya ,
Menjaga agama yang diberikan Allah kepada saya ,
Melindungi saya dari anasir jahat ,
Melindungi diri saya sampai kita dipisahkan .
Wahai bakal suami ,
awak jodoh saya yang telah ditulis di Lauh Mahfuz .
Semoga kita bertemu .

Saya tunggu awak , bakal suami .

Ikhlas ,
Bakal Isteri .

Entry kali ni khas untuk pelajar lepasan SPM :D

Assalamualaikum .
Hi :)

Seriously dah lama tak update blog . Nak buka blogger pun memang dah jarang sekarang . Bila baca new post  blogger yang aku follow , " Gila babi banyak " HAHA

Semalam , semua pelajar lepasan SPM dah boleh check UPU kan ? So , takkan lah aku pun tak nak check . Hari before semalam , maksudnya kelmarin lah kan ? Aku dah mula nak start cuak . Hehe . Tapi alhamdulilah . Syukur :)

*jadi draft utk seminggu dan kembali meng-update . Maaf :)


Semua bestfriend aku tahu , lepas habis sekolah aku memang nak further study in Mass Comm and Alhamdulilah . Aku tak nak cerita perasaan aku , jantung aku , jiwa aku , hati serta limpa aku bergerak macam mana tatkala aku dapat tahu aku ditawarkan mass comm di UiTM .

Dengan izin Allah , semua benda yang jadi ada hikmahnya . Kita manusia , kita kena redha even macam mana sakit sekalipun rasa kecewa tu . Semua orang pernah rasa kecewa dalam hidup , tipulah kalau aku cakap aku tak pernah rasa kecewa dalam hidup . Tapi , aku senyap . Aku tahu , ini ujian . Aku kena kuat sebab bukan semua orang faham diri kita dan tahu macam mana nak kuatkan diri kita .

Diri awak , jasad awak , hati awak . Maka awak lagi tahu bagaimana nak kuatkan diri awak , bukan orang lain . Mungkin kawan kawan awak atau aku sendiri pun memberi macam - macam nasihat , dorongan ,
" SILA KUAT , SILA KUAT . AWAK MAMPU "

Tapi kalau awak , awak dan awak tak berbuat apa apa , kata kata dorongan tu tinggal bangkai tak bersemadi . It supposed to be , awak ambil semua sokongan , awak ambil semua dorongan , untuk dijadikan anjakan supaya awak boleh move on . Cari jalan lain . Allah tutup satu pintu rezeki , bukan bermaksud semuanya tutup . Allah cuma nak suruh kita rajin , cari rezeki yang ada .

" Kau dapat , kau boleh lah cerita . " Ni ayat marah . So , aku faham .
Takde satu benda pun kat dunia ni kita boleh dapat , senang-senang je . Turun , jatuh dari langit kemudian kita ambil kita nikmati . Sesuatu benda yang Allah bagi tu , mesti atas usaha kita sendiri . Mungkin juga rezeki untuk kita , Allah bagi sebab Allah tahu niat kita . Allah tahu , hamba DIA yang bagaimanakah yang harus diberi ganjaran .

Aku tak baik sangat , aku pun ade masa lampau aku . Orang sekeliling aku tahu aku jenis yang macam mana dulu . Tapi , Allah tak pernah lupakan hambaNya yang datang ketuk pintu taubat . Allah never forget about us . Kita ni je manusia yang bongkak . Masa senang bukan main gembira , lupa diri . Masa susah , baru nak minta tolong dgn Allah .

Tell me , SIAPA JE YANG LEPAS DAPAT RESULT SPM HARI TU , BUAT SOLAT SUNAT SYUKUR ?

Sebab tulah aku boleh pertikaikan , siapa yang dapat 5 A , 6 A tak boleh dapat IPT . Hubungan dengan Allah tu kena jaga . Hubungan dengan manusia pun harus dititkberatkan . Yang pandai , awak tak sepatutnya merendahkan yang kurang daripada awak . What if satu hari nanti , Allah kurniakan akal anak awak sama yang macam awak kutuk orang ? Hablulminaallah , Hablulminnanas . Jaga hubungan dengan Allah , jaga hubungan sesama insan . Sila jaga mulut awak . Ada batas kalau awak nak menang , biar berasas . Jangan memburukkan orang lain , then apa beza awak dengan dia bukan ?

Orang tak buat apa-apa tapi kita yang benci lelebih, fitnah 


kutuk tak tentu pasal. So what makes us difference? Apa 

yang baik dari Allah .




Kita balik kepada fitrah . Kita kembali kepada Pencipta . Redha dengan semua yang berlaku . Terima apa jua ujian , Allah sedang berbicara dengan awak semua . 

Insyaallah . Everything happens for a good reason .
Allah knows the BEST .

UiTM melaka . Here I come ! Ya Allah , permudahkan segala urusan . Berikan aku kejayaan didunia , kebahagiaan di akhirat.


|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan