i love my life
SPM 1 :)
Tuesday, November 29, 2011 @ 9:16 PM |

Let bygone be bygone :)
 



Lapan paper dah lepas , so let it be Lily ,
Tak pernah nak fikir pun result aku ,
sebab macam bukan aku jea yg jawab semua paper tu.
Boleh cakap disaster ?
Or , semua benda yang aku jawab tu jawapan luar alam ?
Okay , rase nak suicide *tipu :)

serious malam sebelum 14 Februari tu rasa nak nangis ,
Hm . Actually dah nangis pun petang tu .
Call mama even baru je jumpa , tapi dah merengek cakap rindu .
Budak SPM jea kott yg rasa benda ni ,
rasa nak 24 hour dengan parents ,
itu aku rasa lahh ,
bila fikir pasal SPM jea , 
mesti ingat parents and mulalah benda macam air terjun tuu gatal-gatal nak turun =='
Esok paper BM , and yang ni aku cuak gilaa .
aku macam tak sedap hati jea dengan paper ni ,
dah rasa nak jerit kuat-kuat bila study tu .
Aku text Cikgu Zuina :)
Serious dia bagi aku semangat bila dia call aku .
Aku dah start nak nangis balik ,
Aku appreciate gila bila dia call aku , then bagi aku semangat ,
Aku dah anggap dia macam mak aku :)
dia yang tunjuk kan aku jalan hidup , last year :)
Dia tarik balik aku dalam hidup aku yang sebenar .
Tak semua cikgu mampu jadi cikgu yang betul-betul cikgu macam dia .
Dia faham hati anak murid dia .
Dia tak jatuhkan hukum terus tanpa tahu punca dan sebab musabab .
Janji aku , bila aku berjaya nanti , 
Dia orang kedua yang akan aku berbakti selepas keluarga aku :)
Itu janji aku <3

even SPM aku dapat result macam ala kadar jea ,
tu sebab usaha aku pun ala kadar jea .
Aku tahu aku boleh buat lebih dari jawapan luar alam tu ,
Cuma aku tak boleh nak study to the fullest .
something wrong happen kat diri aku .
serious , aku menyesal .
Tak putus doa aku tiap hari untuk dipermudahkan segala urusan ,
itu yang akan aku lakukan :)



Untuk yang ambil SPM next year ,
ni nasihat yang sangat-sangat korang kena dengar .
Belajar dari sekarang ,
SERIOUSLY SHIT .

*Come on Lily , struggle untuk Lukisan Kejuruteraan dan teori Kejuruteraan Mekanikal :)
Ada Dua A dekat situ yg masih boleh kutip :)
Kena kumpul A banyak-banyak ,
sebab orang Malaysia cuma pandang student yang banyak A jea :)
yang takde A , dah ibarat macam tak boleh nak buat perubahan dalam hidup =='
Dunia kejam untuk orang yang mencari erti hidup ,
Dunia melayan dengan baik untuk orang yang mengejar duniawi (!)

Sahaja Aku menuntut ilmu kerana Allah Taala :) Bukan kerana nak dapat A banyak :)
jumpa di Entri SPM yang seterusnya :)

LAST UPDATE :)
Tuesday, November 8, 2011 @ 12:10 PM |



Last update before SPM :)
Assalamualaikum <3

GOOD LUCK UNTUK SEMUA CALON SPM/2011
HOPE KORANG DAPAT BUAT YG TERBAIK :)

Jangan tension sangat , jage kesihatan okay ?
Jangan mengeluh bila ade soalan yg ta tahu nak jawab .
Moga-moga ALLAH tolong kita .

Aku pun dah pack barang , lagi berape hari jea , and bila dah sampai hostel ,
aku akan struggle habisan .

Doakan kejayaan , maafkan salah silap :)
Aku doakan kejayaan kita bersama <3

Thank's cik SARAH pasal malam tadi ,

Kenangan kita berwebbie , takkan sy lupa sampai bila-bilaa :)

Thank's too keep calling me comel and comel :)
HEHE . I love it .
Next time webbie lagii :)

Sorry guys tade picture kami berwebbie , tak upload lagii ouhh .
Next time okay ?

HAPPY ANNIVERSARY TO LILY AND AMIERUL SYAFIQ,
1 Year , 5 Month :)

KLIK SINI COMEL SEMUA :)

Tolong berfungsi =.=
Sunday, November 6, 2011 @ 4:22 PM |

Jiwa aku hilang tiba-tiba ,
Semangat berjuang tak berfungsi langsung ,
Aku masih lagi mencari mimpi itu ,
Mimpi zaman kanak-kanak .

Hidup aku dikoyak . Dimusnahkan . Dibuang .
Aku hilang .


The Rainbow troops :)
Saturday, November 5, 2011 @ 1:33 PM |


Assalamualaikum , peeps :)

Tadi dalam pukul 10 , mase tu tengah tengok How I met Your Mother ,
then dapat text dari Xema ,

"Tengok movie laskar pelangi kat astro oasis sekarang "

Okay . Terus tukar channel sebab aku nak sangat tengok movie ni ,
aku ade novel dia , and dah bace pun , cuma tak sempat habiskan lagi sebab SPM kan segalenya :)

And , aku terus update entri ni lepas habis tengok Laskar Pelangi .

Aku mungkin duduk di Malaysia ,
aku pun bukan suka diskriminasi orang ,
tapi ,
boleh tak aku cakap yang aku lagi suka belajar di Sekolah Rendah Muhammadiyah ,
dari aku belajar dekat sekolah yang pentingkan kejayaan seorang murid ?

Boleh tak aku nak belajar di Sekolah Rendah Muhammadiyah yang bukan type of sekolah yang pentingkan kebendaan,
dari aku belajar dekat sekolah yang mengagungkan pelajar pandai ?

Kepintaran seseorang tu bukan diukur dari huruf atau angka ,
tapi dari hatinya ,

Kekuatan sekumpulan pejuang itu dari iman ,
bukan berapa jumlah tentera askarnya .

Hidup ini hendaklak memberi dengan sebanyak-banyaknya ,
Bukan ,
Menerima dengan sebanyak-banyaknya

Aku bagi 5 Bintang kat filem ni :)
actually filem ni diapditasi dari sebuah novel karya Andrea Hinata ,
Cerita pasal 10 kanak-kanak luar biasa yang mendapat pendidikan di Sekolah Rendah Muhamaddiyah.
Sekolah ni cuma ade satu kelas dan satu kelas tu mempunyai 10 orang murid jea .

Macam ajaib bila Lintang boleh jawab soalan matematik dengan hanya pejam mata dan dapat jawapannya . Sementara rakan dia yang lain menggunakan batang lidi untuk menyelesaikan masalah matematik yang diberi Cikgu Muslimah .
Tapi , lepas ayah dia meninggal ,
dia terpaksa berhenti sekolah sebab tersepit dalam kedaifan .
Bayangkan bila anak sekecil itu terpaksa menanggung beban yang amat berat
dan terpaksa menyara adiknya .
Padahal dia seorang kanak-kanak yang dahagakan ilmu ,
kanak-kanak yang menceritakan sejarah Soekarno ditahan dan dipenjarakan di Penjara Sukamiskin
kepada kawan-kawannya .



Aku belajar sesuatu dari sepuluh orang Laskar Pelangi ni ,
Aku belajar untuk berani bermimpi ,
Aku belajar yang kita kena tunaikan semua mimpi kita walaupun ada orang lain lagi hebat dari kita .
Sebab , kita tahu kemampuan kita .


Ini mase Karnival Seni dan Sekolah Muhammadiyah dicaci sebagai orang gila pada mulanya .
Serious , aku suka tengok dorang buat persembahan ,
Seni yang sangat ikhlas dan indah .
Dorang tak perlukan drum ataupun uniform yang memakan duit sekolah ,
Tapi , Sekolah Muhmadiyah berjaya menjadi juara cuma menggunakan
idea ikhlas dari Mahar dan alam :)

Lintang . Ikal . Mahar
Aku banyak belajar dari movie ni :)
Aku bandingkan dengan diri aku sendiri ,
Aku tengok sendiri macam mane mereka sangat cintakan ilmu .
Aku tengok sendiri Lintang mengharung 20 Kilometer untuk sampai kesekolah ,
Aku tengok sendiri Ikal menangis bila Lintang tersepit dalam kemiskinan dan terpaksa meninggalkan ,
Sekolah Muhamaddiyah ,
I wish I could be such them <3


Lily . Laskar Pelangi


Mimpi Adalah Kunci
Untuk Kita Menaklukkan Dunia
Telah Hilang
Tanpa Lelah Sampai Engkau
Meraihnya

Laskar Pelangi
Takkan Terikat Waktu
Bebaskan Mimpimu Di Angkasa
Raih Bintang Di Jiwa

Menarilah Dan Terus Tertawa
Walau Dunia Tak Seindah Surga
Bersukurlah Pada Yang Kuasa
Cinta Kita Di Dunia
Selamanya…

Cinta Kepada Hidup
Memberikan Senyuman Abadi
Walau hidup Kadang Tak Adil
Tapi Cinta Lengkapi Kita

Laskar Pelangi
Takkan Terikat Waktu
Jangan Berhenti Mewarnai
Jutaan Mimpi Di Bumi

Menarilah Dan Terus Tertawa
Walau Dunia Takseindah Surga
Bersukurlah Pada Yang Kuasa
Cinta Kita Di Dunia
Selamanya…

Capital S :)
Friday, November 4, 2011 @ 8:42 PM |





Sarah for short . Okay . Sekarang kami dah tak rapat sangat macam dulu tapi ,
saya masih lagi sayang dia .
Cuma , lately ni busy gilaa dengan study .
Tak bawak phone pun pergi hostel , so kesian sangat kat dia sebab ta dapat contact dengan saya .
Surry dear <3
BTW , jangan sedih taww sebab dia dah takde lagi dalam hidup awak .
Okay , saya ade quotes utk awak 

You never find the right person
if you don't let go the wrong person

Be strong girl okay ?
Fokus ape yg ade kat depan mata awak okay Sarah ?
Ramai kawan yg support awak taww .
Include me :)

Awak selalu story kat sy semua masalah awak ,
Dan sy masih lagi mampu nak dengar semua masalah awak .

Kadang-kadang tu saya tak reply text awak ,
Sorry awak .
Maybe time tu sy pun tak de mood or tidur =='

Good Luck to you Sarah :)
Hope our frienship last lasting till forever .
Terima kasih sebab tak pernah lupa saya .
Terima kasih sebab kadang-kadang selalu call sy mase kat hostel :)
Nanti kita meet sampai tak hingat jalan pulang okay awk?



ILY. IMY , Capital S :)



|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan