i love my life
My only one :)
Friday, December 23, 2011 @ 10:35 PM |

Assalammualaikum .
Entry kali ni memang tak de part bako-bako dah * buat gaya Ucop wilca sikit .
HAHA .

Disebabkan MUNA and AIMI dah buat entry pasal tu ,
aku pun nak buat jugak :)

Korang boleh bace entry yang ni .

Mase aku join jadi blogger , aku dah pun tulis entry pasal budak dorm aku ,
dalam entry yg kat bawah ni :)


Tu entry masa awal tahun ,
sebelum aku lalui suka duka kott .
tahun ni , serious aku belajar jadi manusia .
Aku sayang je kawan-kawan aku yg lama ,
yg sekarang pun aku sayang jugak .
Cuma , yang beza :)
Kawan-kawan yg sekarang aku dah panggil dorang family :)
Mase aku menangis , dorang ade untuk pujuk aku .
Bila aku nak bercerita ,
dorang ade untuk dengar .
Bila aku marah ,
tu memang takde niat pun sebenarnya .

Aku ingat lagi ,
bila start lepas hari jumaat jea ,
mulalah serupa gempa bumi dorm tu kan ?
Katil semua dah steady susun kat tengah dorm .
Tinggal membuta jea .
Hari ahad time gotong royong jea kita baru letak katil kat tempatnya .
Ye kan ?

Aku ingat lagi ,
bila hari sabtu pas bangun tidor jea ,
kita mesti dok kumpul satu dorm and karaoke .
Cuma takde token jea lahh kan ?
Macam-macam lagu kita bantai .
Lagu Siti pun main telan .
Haha .
pastu pukul 12 baru nak lerai , pergi mandi .
Nak turun makan kan ?

yang ni lagi aku ingat ,
Kadang-kadang malam minggu tu , 
kita tengok movie kan ?
HAHA .
Paling kelakar tengok Dua Alam kan ?
Semua muka toya poyo tutup muka bila tang 18sg tu ,
padahal sukaa :)
HAHA .
Lagi tang dessert , Muna lahh paling sukaa .
" Lily , ade cite dessert tak ?"
HAHA . Siott .
Nasib aku tak jumpa cd filem lucah , kalau tak , aku pasang untuk kau muna .
Sebab , aku sayang kawan aku --,

Bila tang birthday jea , 
masing-masing dok carik idea nak kenakan .
Time birthday muna , bahan-bahan nak buat kek coklat aku dgn aimi yg sediakan ,
Sorry muna ,aku ludah kat dalam baldi tu :)
Time birthday mimi , dia dah macam tahu jea , kita semua nak kenakan dia ,
tapi , kau tetap kena sebab malam tu birthday kau .

Yang ni lahh paling melekat kat dalam otak aku sampai bila-bila ,
tang lauk terbang , air melayang kat DM tu .
Malam tu memang kita duk satu dorm buat bulatan ,
Ambik botol air letak kat tengah-tengah 
And main TRUE OR DARE :)
Aku rase tu lahh dugaan paling terbesar dalam hidup aku .
Tu lahh sekali seumur hidup aku , aku simbah air kat orang pakai jag .
Lepas tu memang semua melayang .
Memang salah aku lahh pun , pergi suruh Mimi carik nahas .
Anis dah cakap , jangan main dengan aspura ,
tapi degil sangat :)
*kat sini nak mintak maaf lagi sekali kat pojie , takde niat pun nak mainkan dia .
and , alhamdulilah dah pergi mintak maaf kat dia before SPM hari tuu and dia pun dah maafkan lama :)

Aku pun ingat lagi yang time kita first day nak SPM tu .
paper BM .
Masing-masing bangun pukul 4 ouhh .
semangat hafal peribahasa .
Bm wehh , tak lulus tak dapat sijil , tak bolehh kahwin .

And aku ingat lagii bila kita mandi same-same ,
makan same-same ,
outting pun same - same .
yang time outting ni lahh paling kelakar kott ,
HAHA . Pergi JJ , then main tangkap gambar tu .
Aku masih letak lagi gambar kita kat dalam dompett ouhh :)
Bila aku bukak dompet aku jea , mesti aku ingat korang :)

Bilaa lapar jea , Abg Mcd and Abg pizza memang selalu tengok muka kita org :)
Duk hostel , tapi gaya duk rumah jea main delivery .
Yg si muna poyo menyamar jadi warden , mcd punya pasal .
HAHA .

Bila dorm kita dilanda tikus , tulahh yg paling happy :)
kita tangkap tikus sama-sama .
ingat lagi time aku and farah jatuh katil masa tikus tu datang tiba-tiba .muka farah dah macam ape jea .
HAHA . aku takut tikus tu gigit muka kitaorang jea .

Aku pun masih ingat jugakk ,
bilaa aku nak bercerita jea , Dayah selalu dengar ;)
Dia kata dia suka dengar cerita ,
sebab tu pengalaman .
Semua benda aku cerita kat Dayah ,
cerita pasal aku kena denda solat depan orang sebab ponteng solat subuh ,
cerita pasal hardcore semua ,
cerita pasal hidup aku jadi German ,
aku pun ajar dia cakap bahasa German .
HAHA .
Hm . tapi paling tak boleh lupa bila aku tiba-tiba nangis tu .
Dia tanya aku kenapa aku nangis ,
aku malu nak cakap ,
tapi bila aku cakap yang aku rindu mak aku, dia terus pujuk aku : )

Aku pun selalu kenakan farah ,
dia percaya yang aku org German ,
sebab rambut aku perang .
HAHA .
Then dia bolehh tanya aku , nenek or atuk aku yg from German .
time tuhh sumpah aku nak tergelak .
tapi aku terus tipu dia lagii .
HAHA .
Aku terharu bila dia peluk aku dari belakang mase aku nangis rindukan mak aku tu ,
sumpah , aku ingat sampai bila-bila :)

Fatin , ingat tak masa malam yang kita marah atin tu ?
Itulah kali pertama kita marah atin kan ?
Kita rasa bersalah sangat marah atin taww , sebab atin baik sangat dengan kita :)
Atin pun siap menangis lagi mintak maaf kat kita sebab buat kita marah malam tu .
Kita takde niat taw atin ? Maafkan kitaa ehh ?
Atin halalkan semua taww ? Ilmu , makanan ,and cerita pasal agama semua :)
Sayang kat atin <3

Sepet , kau jage diri kau baik-baik . Kau jangan nak main dengan pisau lagi dahh lepas ni .
Kau main bakar-bakar je macam aku taww . Terima kasih bila aku sakit , kau jaga aku ,
bila aku sedih , kau bagi aku peluk kau  .
Satu tahun ni , bila bangun tidur jea , pagi-pagi mesti tengok muka kau dulu kan ?
sorry , kalau kau muak .
HAHA .
Aku rindu nak makan kek Aunty Maryam ,
kek coklat dgn aiskrim tuu :)
HEE , Ingat taww ?
aku nak tengok kau dalam Masterchef Malaysia musim kedua :)

Muna sayang ;) Kau jaga diri kau taww ? banyak-banyak orang dalam dorm , aku tak boleh tengok kau nangis ouhh . sebab kau tak layak nangis ouhh . kau baik sangat :)
Even , aku yang selalu supply ubat kat budak dorm , aku tahu aku bukan Exco Kebajikan :)
HAHA . Kau yg rampas title tu dari aku :)
Terima kasih atas pertolongan kau  . Pasal semua lahh :)
lepas ni aku dah tak boleh nak tengok kau menari ballet bila angkat katil :)
Aku dah rindu kau :)

Aimi , kau kena jadi perempuan yg kuat taww ? Aku pernah tengok kau menangis sekali sepanjang aku kenal kau . Mase kau cerita masalah kau kat aznor dgn aku tuu . aku suka rambut Noh Hujan kau :)
Hee . Aku suka kawaan dgn kau :) Even kau baru masuk hostel tahun ni .
Aku paling tak suka tengok lokaer kau . tak serupa perempuan .
HAHA . Tapi , aku terima kau apa adanya .
maafkan salah silap aku taw ? Hee :)

Untuk ahli dorm yang lain ,
Erna , Aznor , Seha and Chek yaa :)
Terima kasihlahh jadi sebahagian dalam hidup aku .
maafkan lahh mane-mane salah silap .
Doakan aku jadi wanita yg solehah , and be a great Islam :)

I love you guys :)

Lily and Mimi :)

Aimi . Dayah . Lily :)


|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan