i love my life
5 Syawal , beraya di TS :)
Friday, August 24, 2012 @ 2:56 PM |

Assalamualaikum
Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir dan Batin .
It's already 6 Syawal dan saya tidak menulis post tentang syawal hal ini kerana saya tidaklah beraya sakan pada tahun ini . Cukuplah ala kadar sahaja . *tupasal aku tak balik kampung , kalau tak aku raya sakan -,-

Semalam 5 Syawal dan saya beraya bersama abang sayang saya , siapa siapa ?
E to the M to the I to the R , Emir ! Emir ! Hooooo ! *lame tak buat cheers ni untuk dia .
BUT , ' beraya ' di atas tidak bermakna saya dtg ke rumah dia dan beraya serta sebaliknya tetapi kami berjumpa dan berkunjung ke TS , first place kami berjumpa setelah mengalami CINTA MUKA BUKU . Kisah cinta kami boleh buat novel kayy ? *adik aku cakap . Complicated sangat.

Muka eksited nak g dating ! HAHA


Kami memang decide nak jumpa semalam , so alhamdulilah . Diketemukan juga setelah 3 bulan tidak berjumpa . Hal ini kerana , kami menyambung pelajaran kami di UiTM . Utara - Selatan tahu ? Dia dekat Penang , saya dekat Melaka . Nampak tak kenapa kami selalu bergaduh ? Tapi , Emir cakap kami kena banyak bersabar dan ini merupakan pengorbanan . Nasib baik ada Skype , tempat kami berjumpa dan Digi tempat kami melepas rindu . HikHik .

Straight to the point , macam biasalah kalau nak pergi KL tu , sy kena naik KTM dan begitu juga dia .
Tapi , kali ni ajaib sangat . Nak tahu kenapa ? Sebab sy sampai dulu kat KL Sentral sebelum Emir . Ajaib tahu ? Sebelum ni tak pernah pun , selalunya dia yang kena tunggu saya . Tapi semalam sy tunggu dia kejap je . Dalam 10 minit , tu pun tak rasa . Sebab sy berjalan sana sini , tengok buku , tengok2 baju . HAHA .
Lepas saya dah nampak muka dia , saya terus senyum . Nak menangis pun ada . Anda semua tidak berada di tempat saya , maka nada tidak tahu perasaan sy .

Sepanjang perjalanan nak pergi TS tu , dia asyik cakap benda yang sama je .
" Rindunyaaa , Comelnyaaa , Rindunyaaaa . Comelnyaaaa "
Ye wakk , sy pun rindukan awak . Dan , saya tahu saya comel *buatmuka -..-
Sampai je kat TS , kami pergi cari tempat makan sebab sy dgn dia tersangatlah lapar . Lagi-2 saya . Sy yg merengek nak makan je kerja . Emir tanya nak makan apa , aku pun tak tahu lah nak makan apa . Last-2 , nampak Nando's terus decide nak makan kat Nando's . Sy order macam2 , Emir pun ikut je . Dia tahu sy suka makanan . Huhu .

Masa tengah tunggu makanan , dia bagi barang2 yg dia nak bagi kat aku . Dia bagi kadraya ,and he bought kain pelikat and kain batik for both of my parents and kad raya too . Then , dia bagi patung pink minnie comel yg kecik , yang dijadikan accessories for my awesome tab . Dia pun ada tapi warne biru and he put that blue minnie at his tab and me as well .

Lepas dah habis makan , kami jalan satu TS and shopping *sakit kaki tak hilang lagi ni .
Emir belikan macam - macam untuk aku , seriously macam - macam . Dia suruh pilih baju mana- mana yg aku suka , then suruh pilih handbag . Oh gosh , banyak gila kayy ? Then , dia belikan kasut . Mula-mula dia nampak satu kasut warna turqoise , maybe dia pilih kasut tu same dgn colour baju and handbag yg aku pilih tapi saiz tu besar dan takde saiz utk kaki aku . and , we decide to buy that shoes tapi colour cream . Anyway , thank you so much biyy ^^

And saya pun ada belikan baju untuk dia , saya bukan GF yang kejam -,-
Kemeja Romp and FOS . Yg FOS tu sy belikan utk dia kat Melaka . Sebab haritu teringat kat dia . Hihi .

Dah nak petang , and kami decide nak balik . Emir ajak naik teksi nak balik KL Sentral tu . Bila dah ada kat dalam teksi tu , aku betul2 rasa macam pelancong . Like seriously . Dah sampai je KL Sentral , dia belikan tiket KTM untuk aku and aku belikan dia air mineral . Bila tgh tunggu KTM , syahdu kayy ? Tahukan yg KTM Seremban dgn Klang sebelah-2 and bayangkan salah sorang kena tengok yang lagi sorang pergi dulu . And , aku selalu jadi mangsa . Haih . Sebenarnya nak menangis , tapi takut Emir yg keluar balik dri KTM and tak nak balik . HAHA . Sebab pujuk aku . I love you biyy . I love you so much .

THANK's A LOT SAYANG FOR :
- TUTTI FRUTTI
- Blouse Turquoise and Royal Blue
- Handbag Turquoise
- Cream Shoes
- Nando's
- Melody Doll - skrg nama dia Aishhh . And malam tadi tidur hug Aishhh sampai taknak lepas .
- The big one greeting card . Kad raya paling besar yg sy pernah dapat .
- Perfume
- Civil Engineering T Shirt . Saya murtad course . Mass Comm ----> Civil Engineering
- Minnie Pink Accessories Tab
- DUIT RAYA ( RM 50 ) . HUHU . I 've got duit raya from him . Jyeahhh ! Tak nak guna pun ~




Dalam monorel ke jln imbi . * sy suruh awk pandang camera , awk pndg tab -,-



Emir Harith , saya janji saya akan cuba sedaya upaya saya untuk tidak sakitkan hati awak lagi.
Awak selalu dengar apa yang saya cakap , apa yg sy mintak , apa yg sy nak .
awk selalu cuba untuk bertoleransi dgn sy , sy nampak usaha awk .
Tapi , sy nak awk tahu . Sy tak pernah tipu awak , sy jujur dgn awak . awak kena tahu tu .

Sy sayang awak sorang . Takde yang lain . Awak sorang je . Saya cuma ada awak . Emir Harith .

*Sorry tercampak tab awak . Siapa suruh tunjuk muka saya time tua ? Saya pun terkejut -,- HAHA



Walaupun awak menghancurkan :)
Thursday, August 16, 2012 @ 1:39 PM |

Assalamualaikum .

Dah lama aku tak update blog sebab jadual aku sangat pack sekarang .
Even tiada kelas sekalipun , waktu tu aku habiskan dgn membuat assignment yang sangat menimbun .

Saya dengan Emir ?
Macam tu lahhhhh .
Tiap minggu bergaduh , tapi alhamdulilah masih bertahan sampai sekarang .
Dan hubungan kami masih bertahan sampai sekarang kerana dari sifat sabar dia .
Sabarnya dia melayan perangai dan marah aku .
Kadang - kadang aku bertanya pada diri aku sendiri ,
" Bila sabar dia nak hilang ? "

Benda yang selalu buat kami bergaduh , kadang- kadang kecil dan yang selalu dibesarkan oleh kami .
Sifat cemburu yang tak boleh hilang dari diri dia ,
Dan juga ,
Sifat marah aku yang tak boleh hilang dari dulu .

Kadang - kadang aku maki dia ,
Dan , dia menangis .
Kadang- kadang dia meninggi suara ,
Dan , aku menangis dalam diam .

Percayalah , even macam mana teruk sekalipun aku layan dia, 
orang nak cakap aku perempuan jenis apapun buat lelaki yg dah banyak berkorban untuk aku macam tu ,
Satu je yang aku nak ,
Aku nak dia tahu yang aku sayang dia ,
Aku nak dia percaya dekat aku ,
aku tak pernah sayang , suka atau adore dgn lelaki lain .
Aku nak dia percaya kat aku ,
Aku nak dia sedar ,
Dia paling istimewa dalam hati aku .

Bukan aku tak pernah bersyukur aku dapat dia ,
Aku lah perempuan paling bersyukur kat Bumi Allah ni ,
sebab aku tahu , bukan senang nak jumpa lelaki yang sanggup menangis berkali-kali untuk seorang perempuan .
Bukan senang nak jumpa lelaki yang sangat sabar dengan karenah seorang perempuan mcm aku ,
Bukan senang nak setia dgn seorang perempuan walaupun mempunyai raut wajah yang kacak .
Macam dia :)

Dia selalu cakap ,
Dia sayang aku ,
Dia setia dengan aku seorang ,
Dia tak pandang perempuan lain ,
sebab takde seorang perempuan yang boleh tandingi aku .
terima kasih awak , saya sangat menghargainya :)

Kadang- kadang saya tak tahu apa punca yg boleh buat kita gaduh besar ,
sampaikan kadang- kadang saya dah tak mampu nak menangis lagi .
Saya biarkan je benda tu jadi ,
Sebab saya tahu ,
Semuanya akan jadi baik macam dulu .
Hati sy ni dah muak nak hadap benda yg sama tiap hari ,
Sampaikan kawan saya tanya ,
" Kau tak rasa marah ke dia buat macam tu ? "
" Hati aku ni dah terlampau kuat sampai tak ambil hati langsung utk semua benda tu "

Kita jauh , saya faham .
Kita jarang jumpa , saya faham .
Awak kongkong saya , yang tu saya tak faham .

Awak tahu ? Makin awak kongkong saya , makin hati sy memberontak .
Sebab sy bukan jenis perempuan yang boleh diikat .
Sy suka kebebasan , tapi bukan bermakana saya lupa awak dalam hidup saya .
Dan awak kena tahu ,
Teruk mana pun saya maki awak , layan awak .
Saya tak pernah benci awak .
Walaupun tiap kali awak buat saya kecewa .





|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan