i love my life
*sabtu yg gilaa
Saturday, June 18, 2011 @ 5:39 PM |

pagi tadi bangun  awal ,
tapii mcm ngok lahh kann bilaa tetibe aku dgr cikgu jeritt ,
sume pelajar teknik kena turun kemas bilik LK ,
sumpah gelabah gilaa sebab aku pun ta mandi lagii .
aku pandang sepett :D
"aku dah cakap , dea mesti jerit punyaa "
pastuu pegi sanehh ta mandi punn ,
sebab cikgu bagi 10 minit jepp ouhh ,
tempek-tempek bedak sikedd ,
letak minyak wangi satu badan pastu blahh .
HAHA .
sampai-sampai jee ,
mmg aku rase byk gilaa nak kena kemass .
angkat meja , angkat kerusi , angkat barangg .
angkat sume lahh !
aku dah penadd ouhh .

aku dgn sepet curik tulang lahh :)
penad gilaa wokk .
HUHU .
dah tuu cikgu belanje makan pulakk ,
and sambung balik keje .

pastuu tadi pegi pejabat sekolahh japp ,
sepet temankan ,
and terserempak dgn cikgu ,
cikgu tuhh dtg  dekat dgn kitaorangg ,
rase hairan dah membuakk .
"ehh , kamu kembar kee ? muka samee jee ouhh "
aku pandang sepet ,
sepet pandang aku ,
SENYUM :D

pastuhh balek dorm terus masuh baju dgn and mandi dgn sepet ,
maklumlahh dari pagi tadi ta mandii -.-!!

*ecehh . gaye Hana Tajima pulakk=.=

ramai yg bagi responn bilaa aku bertudungg .
aku punn harap yg ni kekal utk selamanya:D
tibe-tibe je berubah asal ?
sebab ,
dah Tuhan turunkan hidayah ,
na buat mcm mane lah kann ?
ALHAMDULILAH ~

ramai budak dorm tanye ,
bilaa aku nak pakai tudungg ?
aku punn jawab lancar ,
"hati tak ikhlas lagii . tunggu lahh dulu . lagipunn , kalau kau pakai tudung ,
tp amalan pertama yg dihisab tu kau tak pena buat , ta bole jugakk kan ?(Solat)
so , aku tengah pelan-pelan solat penuh (dan berjayaa :D) , bila hati ikhlas ,insyaalah aku pakai "
(sebenarnyaa , aku perli orangg bila aku sebot , kau pakai tudung tapi amalan ta pena buat )
HAHA *gelak kejii .

tengs pada kawan-kawan yg selalu mengingatkann ,
tengs pada kawan yg mendorongg .
weyy , bertudung bukan ikot fesyen HANA TAJIMA lahh ,
tapii , hidayah dah turun, and fesyen HANA TAJIMA sangat cantekk iff yg baru nak bertudung ikott taw ~
tade lahh nanti pakai tudung separuh jalan jee .
BODOH sape yg cakap org bertudung ikot fesyen HANA TAJIMA .
tu lahh , hati dah butee .
dgr lagu setan bykk sgtt kann ?
HAHA

kalau nak cakap yg bertudung ni dahh BAGUS sangat ,
tak de lahh kott .
ramai jee member aku pakai tudung ,
*TAPI ,
kuat memaki , TA SOLAT .
tak SEMUA lahh .
Then , ade jugakk ,
yg kuat SOLAT , pakai TUDUNG ,
tapii , memaki hamun , lancau , cibai ta penahh hilang kat mulott .
malahh*
tak sume yg tak sarung kepalee ,
ta reti nak berubah , ta kenal TUHAN , ta reti na solat ,
ramai jee HOTTIES yg solatt ouhh :D

dah tuu ,
ta payah lah kita nak sibuk sangat kann ,
nak cakap itu ini pasal org yg tak bertudung ,
hati manusia , ALLAH yg pegang .
kita nasihat jee , jgn lebihh-lebihh sampai na mengutokk .
konon dea ta sarung kepalee ,
dea je lahh yg jahat semuaa .

ta elokk tuhh ,
ta payah nak smash sgtt org yg tak bertudung ,
tu bukan urusan kitaa .
kita yg bertudongg ni ,
belum tentu masuk syurgaa tahu ?
jage diri masing-masing jaa :D

sekarang :D

dulu=.=





p/s : cik abg kate aku comel bila bertudung . Terima kasih TUHAN .
betollah ,
HATI MANUSIA , ALLAH YG PEGANG

*tima kaseh yg tak terhingga dohhh :D
Wednesday, June 8, 2011 @ 10:07 AM |

*wahh . hari ni bangun awal lahh .
tak kesah lah ken nak create hari ni mcm manehh lagii .
birthdayy present dah dapatt ,
cumee yg tinggal lima rat yg awk nak bank-in dalam akaun sy ken ,
encik zainal ? jgn lupee tahu ?
nanti sy sygg awk lebihh kalau awk masukkan cepatt <3
(awwwww . mate duitan $.$)

*mlm tadi ramai yg jugakk bagi respons kat blog ouhh :D
tenkiu gilakk yaa :)

okea . tengs pade yg dah wishh . appreciate gilaa wokk !
tengs acha being the first one yg wish akak tahu ?
HUHU . (adek ipar sy tuu . kena puji lebihh-lebihh lahh )
then , sy ta tahu lahh masalah awk , dari dulu smpai sekarang ,
awk mesti orang kedua yg wish buffday sy ouhh .
Amierul Syafiq , btw tengs temankan sy malam tadii tauu .
walaupunn awk nagantokk , awk still layan sy ,
and awk ngantok sebab dengar suare sy yang romantik ni ken ?
HAHA :D

enough of that *
ramai jugak yg wish awal ouhh .
Asyura , Echa ,Eyra , Munmun , Aida (yg ni siap call lagii tau ) , ade jugak budak FB yg wish awal mcm Mafika Masril (tengs selalu blog walking and singgah kat kalam sy ni ) , then , aku dah lupe sape yg wish awal ouhh . HAHA .Nanti sy listkan balek and doakan sumenye berjaye okayy takk ?:D

yg wish hari ni pun ramai juagkk ,
lagi-lagi member BOTS dulu , kawan-kawan tempat mencurah segalanya ,
maseh zaman kegemilangan tuhhh .
HAHA .
*Fatin Azira , Diya , Joey , Roy , Elmy , Chak De Sauza , si Rayy , Ishak (berani betol buat post bufdayy sampai cakap sy sombong kann ? lempang tahulahh ) , Teehaa ,Rizal , idris. Ramai lagii dohh , tapi aku tak ingatt .
Suryy yee ?

budak-budak sekolah lame , budak-budak sekolah baru . budak form 4 pun ade jugakk tahuu ?
HAHA . kawan FB . PAKAR FF .GreatTroublemaker :D
haih . otak aku ligatt nak ingat name korangg ni tahuu !
Ainina , Ika ,Faestzudin Kedin , Dylaakem , Shai , Syiera Amir ,Farah Adilla , Qawiem Qusyaireey , Myra , Kikie , Zaimahh ,Hamizan , Faten , Aznor , Sarah Leana , Hanafi Khairi , Yai , Aida , Bob , Biehaa , Muna , Roha , Yaya , Rafiq , Fares Azlan Amalina , Auni , Koh Boon Quan . (yg nii paling tak sangkee dohh . tengs masih ingat lagii kat aku wahai cinta lamee  HAHA ) .

*Chot , kau tak wish aku lagihh . Dah tahap sedih gilee nak mati ni bhai T.T .
*Azani , kau pun samehh . takkan lupe kott ? Haih -.-
*Kau Mr. S . Sampai bila-bila lah kau takkan wish aku kenn ? sbb , kau bukan nak tahu punn .
sepanjang aku kenal kau punn , kau tak pena nak wish aku ouhh . NVM :D

tengs sekali lagii yg dah wish ouhh . terharu nihhh :D
sygg korangg dohh .
*Rase mcm nak join BOTS balekk jaa . Sbb rindu kawan lamehh kat sanee .
haih . MAAF .

*and , sumaa yg wish happy anniversary , tima kasehh yaa ? doakan sy dgn cik abang berpanjangan tau ? nanti dapat mcD tiap sorang . HAHA .

p/s : bilaa post blog nihh , nina wish birthdayy ouhh . :D

ntahhapehapentah :D

nape kau sukaa sangatt panggil orangg yg jadi reader blog kau ,
BOHSIAA yee ?
means ,
"aku ade fixie ,
kau tak ada kann BOHSIAA ?"
"aku mimpi laki aku kene rampas dgn BOHSIA"
bohsia itu , bohsia ini .
haih .
rase mcm nakk tampar jee mukee kau dengan selipar jambann ouhh .
ta pasal-pasal orangg tengah blog-walkingg ,
terus nak post blogg pulaa .
 problemm betolll lahh .

dahh tuu ,
sukaa sangatt lahh kann sebott ,
"fuck you damn much bitch"
adehhh .
da besar sangatt nak tunjuk lidah bercabang tuu ?
betoll lahh otak macam kau ni patot flush kat tandas .

cubee lahh cakap perkataan terokk yg sopann sikedd ,
even kau geram sangatt pun ,
tak payah lahh nak tayangg perkataan sebesar alam uhh ,
mcm kat bawah nii .

BOHSIA


dah tuu satu entri kau panggil orangg bohsiaa .
betoll lahh time kecikk kau ni ta pena makan sambal belacann :D

cutiCUITHATI :)

kalau dah berkampung lima hari kat kampungg ,
takkan tak de cite yangg tak dibungkus dari kampungg kann ?
banyak betol lahh kampungg kau kann ?
almaklumlahh ,
saya mengaku saya ni memang dari kampungg :)
ai ai , sudahh ! tak nak perli orangg lagii .

ehemmmm ,
tadii baru dapatt gambarr dari danie ,
then , baru lahh ade mood nakk update blogg nii .
tunggu foto dari dea sebab ,
fon dea lagii canggeh dari aku .
aku kan sengkekk .
HAHA .

suatu petangg ,
foto jee dah cukup lah kann untuk aku cerita dari cakap , kann ?
so ,
uploadd je banyakbanyakk .
HAHA .

kat parit :)

hampa . Takde ikann . cube lagi tahun depann  yee ?

parit ni lahh yg time kecik-kecik dulu aku sukee berkubangg .
HAHA . sebab tu lahh comell :)


thenn ,
aku pun dah malas nak uploadd .
aku tak sukee sangatt na upload foto yang tak dee posing-bajet-comel aku ni .
HEHE .
tak bersemangatt pulakk nak uploadd .
tapii ,
lau foto uhh ade posing-bajet-comel aku ,
siapp editt lagii taww :)
burukk benoo perangaiinyee .

tak dee function punn aku tonggek butt kat belakangg nun . haih-.-!!

foto kat atas nii time tengah menggedik suruh danie potong kelapa .
hehee .



kampungg kann akuu ?
pakai kain batik segalee :)
serious tak tipuu ,
lima hari aku duduk kampungg ,
lima hari tu jugakk lahh aku pakai kain batikk .
bukannya aku malu punn nak tunjuk yg aku pakai kain batikk ,
takkan lahh kat ceruk alam ,
aku nak pakai skinny ,
dahh tuu nak pakai baju tshirt blink-blink pulakk ?

daniee :) tengs potongkan kelapee :)
mukaa sappy gilaa :)

MIGRATION :)
@ 1:38 PM |

sangatsangat rindu dengan awak lahh blogg*
HEHE .

semalam baru balik ke rumah ,
lima hari aku kat kampung ,
kenang balik zaman membesar ,
zaman maen tanah ,
maen kahwin-kahwin ,
gaduh dgn budak rumah nenek kat depann ,
zaman muda muda panjat pokok ,
haishh .
sappy sangatt bilaa ingatt balekk .
sekarangg ,
sume dahh laenn .
kampung dah tak meriah duluu .
abang Ijan pun dah tak dee .
kalau jumpe pun malu-malu kenn ?
time kecik-kecik dulu maen cubit-cubit pipi ,
makan same-same ,
maen mercun ,
meriamm ,
memang zaman duluu ,
tak bolehh flashback ye ?
sebab ,
zaman dulu tak sepahit sekarangg.
zaman dulu manis sangat-sangat .
sampaikann ,
memang dah tak nak balik kat zaman sekarang yang pahit nii .

time kecik-kecik dulu ,
tak pena punn na kenal erti nanges ni ,
senyum ni dah menempek je kat mukee .
tapi,
bile dah besar ,
macam-macam benda nak kena fikir .
kalah sikett jee ,
nangess .



time kecik-kecik dulu ,
tak penah ade hasad dengkii ,
kawan sume samehh .
masing-masing cumell .
tak penah fikir punn nak jadi yg terbaikk and menang sumehh bendaa uhh .
tapii ,
sume berubah bilee dah besar ,
dah pandai dengki dengan orang .
jeless dea lagii cantikk ,
dea lagii cumell .
dea lah handsome
nak dapat result exam lagii bagus dari kawan sampai sanggup meniruu kenn ?
kalau nak cakap dulu dengan sekarangg ,
sangat lahh berubah .
kadang-kadang tuu ,
bilee dah ade jalan nak berubah lebih baik ,
mesti nak fikir ape orangg katee pulakk .
orang kate itulah ,
inilahh .
kenape mesti nak kesahh kenn ?
padahal orang tak tahu hati kitaa ,
orang tak tahu apa yang kita rasaa .

dahh tuu ,
kalau rasee perubahan tuu memang bagus untuk kau ,
nape kau stop na ubah diri kau ke jalan yg sememangnya betoll ?
kau kenaa ingatt ,
perubahan ni kau buat untuk kebaikann dan bukan untuk orangg laenn .
penghijrahan tuu perluu ,
untuk cuci hati ,
and dapat mindaa yg baruu .

THE MAN WHO DECIDED TO CHANGE ON 12th HOUR ,
DIES IN 11th HOUR :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan