i love my life
Can you hate me , now ?
Monday, December 19, 2011 @ 2:43 PM |

And this will be the last entry about you .
Terima kasih :)
I could not be strong enough to forget you , if you do not do that great thing .
Thanks for the sick payback to girl whom stand and fall through all the circumstance beside you .
Yes , before would be tears , some argument , loving each other , being egoistic , sharing a good story , listening your voice , smiling at each other , and wishing anniversary for every month . 

And now , yes . Hating each other , deleting all your text , deleting your voice record in phone , deleting your picture in laptop and phone , try to avoid our love song and i think i could be strong enough to hate you when burn all your stuff . Yes , I did it .



Sy tahu ade masanya awak sakit hati dan muak dengan perangai sy . Sy juga percaya , bila sy buat awak marah , awak akan benci sy .

Boy , didn't you realise ? I do all that thing for a reason ? 
The lying part , choose to not be honest to me , keep annoying me , don't want to put your trust to me .
Should i treat you all the way nice for your such behaviour?

I keep waiting you all the night . Spending some time for me . 

I have a lot story to share with you that night .
and , out of blue . I've got a text from you . I'm smilling through the screen . I read your ever last text .
Tears , I hope this is the last . I have sick enough for loving him .

Sebelum text tu , kita memang dh break , and you decide to keep befriend with me . I dont mind at all .
Even kita berkawan pun , kau tetap masih ada rasa risau , kau tetap masih dgn tanggungjawab kau , kau tetap tak lupa nak cakap itu dan ini sebelum tidur . 

Semalam , aku dah berputus asa . Aku menangis satu malam . Aku masih tak dapat lelap mata sehingga jam tiga . All i keep doing are crying for thinking of all your payback to me . Masa tu aku tak tahu nak buat apa . Aku ambil kotak yg penuh dgn memori kita . Aku punggah balik . Aku baca semua surat yg kau bagi kat aku untuk kali yg terakhir . Aku masih mampu tersenyum bila tengok balik lukisan yg kau buat untuk aku . Aku pandang sayu gambar kita . Aku tahu dah tak de apa-apa makna . Aku cuma nak ingat balik . Untuk kali terakhir . Bagi aku peluang itu .

Aku dah buat keputusan untuk padam semua pasal kau . SEMUA . Sorry,  I have to burn your Necklace too . The necklace with initial M . The necklace is the only thing you buy for me . I really love that things .
But , I have to let it go with all your memories . Api tu panas bila aku bakar rantai tu . Sakit sangat bila kena tangan aku . Tapi , sakit lagi hati aku semta-mata untuk hilangkan kau dalam hidup aku .



Aku bukan kuat mana untuk lupakan kau , and bila kau dah buat macam tu , aku tahu aku kena lupakan kau .
Kau pun takkan nak hidup selamanya dgn perempuan macam aku sampai mati kan ?
Aku tahu . Aku pun sedar . Aku tak baik . Aku jahat . Aku bukan macam perempuan lain . So , you deserve a better person . Someone like you . 

No more all those words .
I will keep ' I'll be your crying shoulder , i come in hell or high water for you '
I wont say those words to the other guys . I will keep it .

The time has come . Aku tak pernah terfikir untuk tunggu hari ni . Hari dimana aku lepaskan kau .
Dulu , aku berjanji untuk menjaganya dgn sempurna dgn harapan bila aku tiada dia akan hidup dgn baik .
Treat your life well , friend . Dont do such evil things to the other girls please . I'm scared when Allah pay you cash towards ACHA . 

Hidup baik-baik . Sorry for the deleting memories . Can you hate me now ? I have already hating you . More than enough . And , I have create one poem for you . Have a last read . Then , it's over between us . Goodbye .


HATI BIDADARIMU
Andai kau tahu apa yang terbuku ,
Kau pasti tidak akan membuat bidadarimu menitis air matanya .
Andai kau tahu isi hatinya ,
Kau pasti tidak akan membuat bidadarimu terluka .
Andai kau sangat mengasihinya ,
Kau pasti tidak akan melayannya sebegitu rupa .

Bidadarimu hanya inginkan yang sempurna buatmu .
Menjaga dirimu agar kelak kau boleh menjaganya juga .
Bidadarimu tidak berniat melukakan hatimu ,
kerna dia lebih tahu apa yang sedang melanda dirimu .

Kau pasti akan menemui bidadari yang lebih baik kelak .
Maka jagalah bidadari itu sebagaimana dia dilahirkan .
Hiasi jiwanya dengan kasih sayang ,
bukan penipuan yang kononnya berlandaskan cinta .

Sampai bila-bila pun kau tidak akan mengerti hati bidadarimu .
Kau telah menjadi seorang yang rugi .

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan