i love my life
It's called Emotion :)
Friday, August 19, 2011 @ 6:18 PM |

Semalam time berbuka puasa di hostel makan Nasi Ambang :)
wehh , sedap ta terkatee lahh .
memang aku tak pandang sesape pun bilee makan .
HAHA . yg laen semua makan nasi lauk balai kann ?
Ta pe lahh . Rezeki jugakk :)
Tapii , na berterima kasih pada Syahmi sebab belikann kat Bazaar .
haiyoo , kesian tapii nak makan jugakk nasi ambang dengan air kelapa ^^,

Makin hari , hubungan dengan Cik abang makin teruk=='
 memang dah tak nampak jalan penyelesaian .
 means Amierul + Lily = Syntac Error ?
Happiness tu dah tak wujud sejak kebelakangan ni .
Bukan sebab orang lain ,
tapi dari silap awak sendiri , Dude .
tiap hari hati sy sakit bila awak buat salah .
dan tiap hari sy terpakse terima maaf awak ,
dan tiap hari tulahh sy lihat awak buat salah depan sy ,
Then , awak nak salahkan sy bilaa sy kate sy dah tak bahagia dengan awak ?
Dude , I am not a Hypocrite girl and try to pretend nice to impressed you .
Love me without demanding and questioning then if you still want me to be by yourside ,
in Hell or High water T.T

                                                                           
                                                                                =



Trial Spm makin dekat dan Lily + Buku = Migrain :)
Lilyyy , jangan asyik nak main game Barbie jea ,
jangan jadi budak-budak lagii .
Kau dah 17 tahun ,
bukan lagi seven years little girl '_______'
Come on kiddo , you strong than enough .
Leave all those mess up things and
make your mama+ayah proud !

Sekarang ni sangat tengah menghadapi middle life crysis ,
Tgh pilih nak jadi ape .
Baru terhegeh-hegeh nak pilih mase depan ?
HAHA .
  • Wartawan
  • Pensyarah
  • Peguam
Okayy* tiga benda ni yg buat aku pening kepalee sampai sekarangg .
sekarang ni cume mampu berdoa jeaa .
Lilyy , rajin-rajin doa please ,
Ingat yang Doa tu wireless . Anytime , anywhere and coverage dea sangatt luas . kat mana-mana jea de signal bar penuh lima and please , please ambil full ADVANTAGE :)


May Allah bless you , Lilyyy Zainal Abiddin :)

Who says there's nothing more complicated than E=Mc² ? There's something much more
complicated ; it's called EMOTION 

Identifying something unidentified is harder than justifying the E=Mc² equation.
Emotion falls under something :)



Potong 18 baru tahu erti penyesalan :)
Saturday, August 13, 2011 @ 11:19 PM |


HAHA .
sape yg memang minatt kat movie KL gangster ni ,
mesti tahu ayat kat atas ni kan ?
Ehh , ta tahuu ?
ke korang cume tahu ayat "Eh , siallah ! Puih ~'
HUHU .
Kalau aku , aku suka ayat yg jadi entri post aku tuhh :)
mase AJIB ckp dekat india tuhh time kat pasar selangor .
' jangan sampai wa tetak lu 18 , baru lu tahu erti penyesalan '
macam tu lahh gamaknya kott .
tadi dok tengok depan lappy movie ni .
memang tak pernah tengok pun sebelum ni ,
biase hobby waktu lapang memang banyak duet beli DVD and fokus depan lappy jea .
lagi layan :)

okayy*
straight to the titik =='
Boleh tahan lahh KL gangster ni ,
Kalau nak tengok punn memang ta rugii ouhh .
Aku tak ambik yg side sebelah kirii , aku cuma ambik yg sebelah kanan ,
Means , aku just amik moral value dalam movie ni .
Betul lahh . Pasal duet pun boleh bawak bergaduh anak beranak .
Duet kan segala-galanya kann ?
Well , jump to conclusion yg aku bolehh buat .
Duit bukan segala-galanya ,
tapi , segala-galanya memerlukan duit :)

Yang aku gemar gilaa-gilaaa ,
Nilai persahabatan tu .
Wahhh , hebat ouhh !
Lagi-lagi ,
Hm . pasal the most VIP in each human being ,
Emak :)
Gangster pun sayang mak taww <3
Sedih bila tengok mak Malek jual kerepek tepi jalan ;(
Sappy ouhh , rase nak tumbuk jea lappy ni bila tengokk .
Haih '_________'

So , 4* aku kasi kat filem ni .

Even tak de wayang besar kat rumah aku ni ,
cume ade lappy capuk jea ,
feeling jugak lahh tengok citerr ni~
Tapi tak lawan time layan Hlovate kottttttt~
HAHA .



Ehh , lagi satu movie best patut tengok ,
'Help! My girlfriend is a vampire '
Untung kalau ade movie ni .
HAHA .
Tak , bukan movie ni ,
Tapi , 'Tolong ! awek aku pontianak '
Best :)
Kelakar ouhh . Aku suggest , try lahh tengok .
Boleh hadam gak citer ni .

p/s : lepas ni nak tengok citer my boyfriend is type B . review filem lame pulakk :)

sehari ber-Ramadhan
@ 6:26 PM |


okayy*
baru je selesai ber-Migrain sebentar dgn koding code =='
nasib lah aku ni ta buta IT sangatt oyy ,
ta paham jugak benda ni sebenarnya mula-mula ,
tapi bila dah lame try edit code utk blog ,
reti lahh sikett-sikett :)

Trial dah nak dekatt , tapi persiapannya ta serupa orang nak trial punn .
haih , bukan tak de persiapan , tapi bila dah sampai rumah ni , lappy depan mate uhh memang tak berenggang :)
dah berape minggu tak bawak lappy pegi hostell .
Konklusinyaa , memang lepas rindu kaw-kaw dgn lappy ni kat bilik 24 hour =='
Tak cukup dgn tuhh , buat movie marathon lepas zohor sampai asar ,
lepas asar ,
sambung balik '____________'
ADOI~
Macam -macam cerita kott aku balun ,
hana Yori Dango The Movie , BOF , Death Note , Tolong ! Awek aku pontianak , and Kl Gangster .
Jap , jap kasi sikett trademark .
Ehh , Siallahh ! Puihh~
HAHA .

Tapi , buat movie marathon punn jgn lupe ibadahnya taww ?
Tadarus tu perlu , solat lagi lahh perlu ! dan checking out ape yg ade kat bazaar tuu .
Jangan nak jadi macam katak , asyik dok bawah tempurung jeaa .
HEEEE :)

Time bulan ramadhan ni isi lahh mase dgn aktiviti yg berfaedah sikett ,
dari dok ngumpat orang sane-sini ,
baik bace buku 101 kesalahan dalam solat tu taww~
HAHA .
Aku ni punn kadang-kadang terngumpat jugakk ,
sebab , orang tu buat bende yg buat aku jelikk ouhh .
And , biasenya kalau aku tak nak masuk pakatan ngumpatt ,
aku buat keje sendiri jea ,
ta gaul dgn orang sangatt .
HUHU .

At last , semoga Ramadhan kali ni kita boleh baiki diri kita yee ?
Jauhkan diri dari sakitkan hati orang dan perkara yg jauhkan diri kita dengan Allah macam lebih memilih dengar lagu dari mendengar orang bertadarus . :)
May ALLAH bless .

Ramadhan + Ikhlas = Manisnya Ramadhan !
Saturday, August 6, 2011 @ 12:23 PM |

Alhamdulilah :)
Ramadhan tahun ni memang terase manis utk aku ,
Macam-macam benda terfikir bilaa Ramadhan datang tahun ni .
Insyaallah ,
Lagi 7 tahun lagi , lepas dah habes kan semua urusan dunia ,
nak buat Masjid-Hooping dengan Zaimah kat Masjid Punchbowl , Australia :)
Nak pergi sana time bulan Ramadhan nanti ,
Nak lari dari Malaysia yg penuh dengan budaya Bazaar = Membazir , Hiburan lagu raya yang melampau dan macam-macam lagii .
Kat sana nanti nak carik erti Ramadhan yang betul-betul Ramadhan .
Itu impian hati and Allah willing's !

Baru tahu yang Ramadhan ni bukan pasal pegi Bazaar dan beli sampai lebam ,
tapi Ramadhan = Kembali pada fitrah :)
Semalam , Alhamdulilah tak membazir . Beli apa yg terdaya nak makan .
Murtabak and Ice blended Cappucino jea .
And , first time terawih dekat Masjid berdekatan rumah .
sebelum ni tak pernah =='
Tahun lepas tak pernahh ,
Tahun-tahun sebelumnya punn tak pernah .
And , bila dah jejak kaki dekat Masjid semalam ,
sappy gilaa rase hati ni ,
benda yg messy kat kepala hotak ni punn tak dee ,
Bilaa dgr Azan , terasa perit kat hujung mate ni .
Semoga Hidayah ni berpanjangan :)
Sebelum witir , Ustaz tuu bagi tazkirah .
sempat aku tulis dalam planner semalam .
Ni ade point yg aku nak share pasal KEHEBATAN RAMADHAN :
  • Allah meletakkan perkara yang SUNAT itu kepada yg WAJIB
  • Dan yg WAJIB Allah beri kepada 70 kali ganda
  • rugi jika umat islam tidak mengambil kesempatan
  • orang yg menghabiskan solat terawih sehingga habis witir bersama imam , umpama dia menunaikan solat sepanjang malam .
  • Kalau tak nak buat witir pun tak ape , dan dia akan bangun untuk melakukan Qiyamulail tetapi fadhilat bersama imam tu tak ade .
  • Sebaiknya , solat terawih bersama witir dengan imam dan mendapat fadhilat :)
tu jea yg dapat aku kongsi . Malam ni pegi lagii . Bersemangat wokk !
HAHA .

Tapi , time ramdhan ni nak kongsi juga benda yg tak manis :
  • Bila baca Al -Quran dekat surau , semua bising . termasuk dengan orang yg berpuasa tu sekali .
  • Institusi surau dah tak macam surau . Jadi tempat lepak . Tempat baring , tempat makan , tempat bergosip , tempat main handphone =='
  • Bila solat terawih , bising sane - bising sini . dah macam kat pasar .
  • masih lagi ramai yang tak kembali pada fitrahh . . . 
Aku selalu doakan orang di sekeliling aku terbuka pintu hatinya .
Mulut ni tak pernah lekang dari nasihat untuk kawan-kawan .
Aku ni pun tak sempurna sangat , tapi alhamdulilah , bila orang cakap aku akan dengar .

" Tidak mengapa kalau kita menyebarkan dakwah dan mengajak manusia kejalan kebaikan itu tidak berjaya , kerana Allah tu turunkan Hidayah pada sesiapa yang dikehendakiNYA bila-bila masa "

ADD MATH=,=

tadi On / Off lappy gare-gare dah jadi gilaa buat ADD MATH ouhh =,=
probability distributions , linear programming and others .
memang busy sakan dgn doing revision .


esok puasa :)
Nak start ramadhan dgn niat yg BAIK ,

and , ta mengeluh lagi macam ramadhan yg lepass =,=
Allah willing's !

tadi gaduh dengan cik abg pasal line maxis yg gilaa ,
text ta replyy , call ta angkatt ,
semua dea bebel =.=
minta cerai nanti tahu lahh :)

p/s: Hope dapat bangun sahur :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan