i love my life
Karnival Jom Masuk U!
Monday, March 5, 2012 @ 6:27 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Aku update entry lepas aku baru balik dari Karnival Pengajian Tinggi : Jom Masuk U !
Event ni memang aktiviti wajib bagi lepasan SPM okay ? HAHA . Nak tengok Universiti , Kolej Komuniti or politeknik mana yang korang minat , sejajar dengan minat korang lah * Ambik kau , word sejajar terus keluar :)

Aku pergi dengan girlfie - girlfie aku lah . Syiera , Dyla and Shai . Eyfa pun pergi tapi dapat lepak sekejap je . A'an tak dapat join sebab ade hal urgent yang sangat tidak dapat dielakkan . Okay , cut the crap , lily .
Serious , bila aku masuk je kat dataran tu , aku terus cakap kat member aku .

" Kita ni salah pergi program ke ? "

Soalan tu terpacul sebab aku tengok ramai gila budak sekolah kat situ . HAHA . Macam awkward gila kot tengok dorang pakai baju sekolah . 
Then dah round satu dataran tu , terus masuk booth carnival tu . Masuk -masuk je memang ramai gila , tapi takde lah sesak mane pun . 

Macam-macam booth IPTA aku pergi . Dari IPTS smpai ke kolej komuniti  . Include Politeknik . Goodie bag aku tu banyak gila flyer . Kawan -kawan aku cakap goody bag aku lah paling berat . HOHO .
Tapi aku frust gila tak dapat flyer dari GMI tu . ( German Malaysian Institute ) . Sebab aku time tu jalan laju  je kat depan , then aku tengok suddenly kawan aku dapat brosur GMI . Aku nak pergi balik booth tu , tapi aku malu . Abg yg bagi flyer tu handsome . HAHA . So , at last aku pinjam Syiera punya flyer GMI tu . HEHE :D



Banyak -banyak Universiti yg aku minat dekat situ of course lah UTHM (Universiti Tun Hussien Onn Malaysia ) . Akak yg promote UTHM tu best gila and tak macam orang yg dekat IPTA/IPTS lain . Kat situ lah aku paling banyak gelak then campur lagi dengan kepala senget aku ni . Tapi seriously aku memang minat gila nak masuk UTHM tu after akak tu explain macam -macam . Actually dekat UPU aku tu , aku dah apply pun UTHM untuk course Teknologi Kejuruteraan Mekanikal tapi aku letak kat pihan 7 and 6 kot tak silap aku . So , lepas aku habis belek- belek brosur ni , aku nak change balik borang UPU tu .

One more yang aku minat , UITM (Universiti Teknologi Mara) . IPTA tu memang aku minat gila . And FYI , dekat borang UPU aku tu , UITM jadi pihan 1 sampai pihan 4 . Asasi undang-undang , teknologi kreatif (penulisan artistik ) , teknologi kreatif ( pementasan teater ) , komunikasi dan media . 

Tak rugi pun actually pergi karnival ni , dapat banyak maklumat penting and macam -macm lagi lah .

Lepas habis je round satu karnival tu , aku terus cari pintu keluar .
Then kan masa aku nak langkah keluar je , aku nampak Ejad . HAHA . TUP tup lah time tu aku nak terjatuh then melatah depan Ejad . And , paling aku terperanjat aku nampak Farouk and sorang kawan dia yang agak handsome :D Chop , dia handsome it doesn't mean aku nak flirt okay ? Dahi aku dah kena cop dengan Emir pun .

Kembali balik dekat story melatah tu , aku macam nak tersadung then macam biasa aku akan melatah paling teruk pun , " Oh Mak Kau ! " HAHA . then , kawan farouk and Ejad tu yg menyambung .
" Mak sape ? " Err , dia jawab tu sambil gelak weyy . Grr . Nasib comel , so aku maafkan . HAHA .

Bila nak tunggu cab tu , aku ade lah record member aku guna handycam . Record punya record , then terlepas satu teksi . Time tu dah gelak -gelak wey . Then , imagine lah kita orang dipenuhi dengan budak -budak sekolah . kalau budak sekolah baik takpe , ni siap ngurat kita org lagi .
Then , straight aku cakap dekat Syieraa .

" Dia tak tahu ke umur kita ni 18 ? Muka kita tak cukup bukti ke ? "


Dah dapat cab , terus lah menghala ke KFC then borak -borak . KFC dorang yang tak habis tu , dorang derma kat aku . Maybe dorang kesian kat aku sebab tengok aku dah kurus kot . HAHA . Aku ni pun jenis yang tidak suka membazir , so aku makan lah . Weh , seriously licin . HAHA .

Ni before makan kott :D

Lily , please jgn buat muka annoying tu .
Muka nak nangis kena buli =='
Percaya tak aku makan semua benda alah tu ? Ohh , please jgn percaya okay ? Ni semua kawan -kawan aku punya kerja . Dorang prank aku dgn tuduh aku makan banyak . HAHA . Makanan dorang semua bagi aku . Last-last kena **** dgn aku . HAHA

Muka pakse kena makan wehh =='
Ni baby Syiera yg tangkap lah ni . Bukti aku makan banyak . Haih , aku tak suka tengok pembaziran lah weyy . tu aku makan semua makanan yg kawan aku tak habis . HIGHLIGHT ni please ? "Org kat Palestin tu belum tentu dapat makanan lg skrg taww " So , alhamdulilahh lah aku dapat makan benda sedap hari ni .

Ni lah cikgu kimia kita masa nak ambik SPM dulu . Terima kasih sifu !
Baby Syiera dgn Baby Dylaaa :D Muah muah !
Dah habis makan , aku terus pergi usha DVD . Si Emir tu menggedik suruh aku tengok movie SEKALI LAGI . Dekat lappy ade , cuma macam something wrong sikit dgn movie tu . nak dowload balik pun malas :P So , decide untuk beli je DVD movie tu . Then aku rembat lagi satu Movie , BUJANG TERLAJAK .

Jumpa di next entry ! Hasta lavista bebehh ! Hok hok >.<
P/S : Actually nak post hari sabtu tu jugak , tapi baru dapat gambar dari baby syiera semalam :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan