i love my life
The best way , girls :)
Tuesday, February 28, 2012 @ 6:34 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Aku mengaku aku update blog bila bosan je . HAHA . Tapi , aku rasa hari ni aku nak update benda yg bermotif sikit . 
So , back to the title . dalam minggu ni , ramai gila kawan aku yang kecewa gila dgn BF dorang , means dah ade yg break , then macam -macam jadilah . Ade yg story BF dorang cakap dorang ni bosan lah . Dorang call aku then menangis . Aku yg tengah makan time tu pun sampai nak menangis dengar story buddy aku  * Sepet sayang , silalah terase :)

Serious , kadang-kadang tu aku kesian gila dengan member aku . Bila dorang menangis , mulalah aku nak menangis sama . Aku tak boleh dohh tengok kawan aku sedih . Hm , so aku nak share lah a few tips bila kau tengah kecewa , sedih , depress , tension and bla bla bla * Semua ayat yg sama dgnnya . :D

Best buddy aku tahu yg dua bulan aku single , aku tak cari sape-sape *btw , now I'm taken okay ? HAHA . Tipu lah wehh aku cakap aku tak sedih . Tiap malam aku nangis . Sebelum tidur tu tak sah tengok phone and check balik text mase dgn dia . Bila aku dgr lagu , mulalah ingat kat dia . aku ingat balik masa dia senyum , mase bergaduh dgn dia , mase aku tampar dia , mase dia main gitar utk aku , dia sanggup susahkan diri dia untuk aku , SEMUA wehh . Semua kawan - kawan aku tanya ,

" Lily , macam mana kau senang je lupakan dia ni ? "

Wowww , bukan bermaksud kau dah putus hubungan dengan dia kau kena lupakan dia , benci dia . cuma , if kau rasa lupakan dia benda paling bijak untuk kesihatan masa depan kau , go on lah . Kau muda , kau patut fikir yg kau tu perempuan . Kau mesti tak nak stuck dgn lelaki yg tak hargai kau , yg tak pernah fikir ape yg kau sangggup buat untuk dia . And , jangan sekali - sekali kau cakap perempuan yg berkorban untuk BF dia tu bodoh ehh ? Dia maybe tak tahu macam mane nak express those her feelings je . Please , bukak minda :)


Jangan tanya aku lah aku sedih tahap macam mana . Aku ni jenis yg tak boleh kawal those perasaan bila menangis . Kadang kadang tu bila aku kat tandas pun aku boleh menangis . 
So , aku atasi macam mana ? Ni cara aku , if korang rasa korang betul - betul nak lupakan DIA , anda boleh cuba :)

LET IT ALL
Menangis selagi kau mampu untuk menangis . pilih satu hari untuk kau menangis puas - puas then dgn harapan esok kau dah tak mampu nak menangis lagi untuk dia . Jangan jadi ego , kau simpan semua perasaan kau sorang-sorang . Pretend yg kau ni heartless , pretend yg kau ni kuat . semua tu tak hasilkan apa-apa and buat kau lagi rasa teruk . Kalau kau tengah on lappy then kau nampak gambar dia , tetiba kau rase nak menangis , menangis je . *aku terasa . Kalau tengok gambar dia mampu untuk buat kau melalak , tatap gambar dia puas -puas .


Rindu kat Syahmi , selalu menangis depan dia  kalau sedih :(


SILA BAKAR :)
Bakar semua barang kenangan dia . Tiket wayang , baju , wallet , surat , belon , name tag and semua lah . memang nampak kejam , tapi please fikir . Untuk apa kau simpan semua benda yang mampu buat kau sedih ? Masa aku bakar semua barang dia , aku menangis gila babi ahh . Time tu flashback semua memori . Haih . One more , sila delete gambar dia dalam phone anda *tinggalkan satu untuk buat contact picture :) . Delete gambar dalam lappy and other stuff lah .


Jangan menangis satu malam okay , nanti mata kau sembap macam ni :)


HANG OUT WITH BABYGIRL
Yes ! yang ni sangat berkesan . Sepanjang dua bulan aku single , aku keluar dgn babygurl aku . HAHA . Yg selalu teman aku pun Syiera . yg tu kalau ajak keluar memang on . Hee . Korang patut keluar and lepaking dgn semua kawan perempuan korang . try fikir balik , mase korang dgn BF , mesti tak banyak masa korang spend dgn kawan-kawan kan ? Redeem lah masa korang single ni hang out with girlfie :)






POSITIVE
Jangan jadi pesimis . Terima fact please ? Jangan mengada kau nak cakap yg kau tak boleh hidup tanpa dia . Tak salah kau bersedih , cuma jangan over yea ? Please jgn buat diri kau baru hilang suami . Anggaplah benda ni cuma satu ujian before kau jumpa soulmate kau . Lepaskan semuanya dgn cara yg positif . Berkawan , buka hati kau untuk terima hidup baru , lupakan janji manis yang dia pernah buat kat kau . You never know the right person for you until you let go the wrong person 




WRONG TIME
Bukan masa yang sangat sesuai untuk kau cari pengganti . Seriously , bila kau dah masuk 18 kau cuma akan fikir untuk cari lelaki yg boleh jaga kau lah . Yg hormat kau , jaga maruah kau , tak buat diri kau macam sampah . Kau boleh carik pengganti , cuma make sure pengganti yang kau nak tu seribu kali lebih baik , bukan lagi teruk dari lelaki yg kecewakan tu . Untuk apa kau couple lagi tapi untuk merasa sakit ? Mak kau tak lahirkan kau untuk menangis seumur hidup kau sebab lelaki . Oh please lah , hidup tu kena ada motif sikit . If lelaki mintak couple , kita tak suruh pun awak tolak terus . Kalau awak rasa terima that propose boleh buat awak happy , then lelaki tu lagi baik , kenapa awak tak patut terima kan ? Awak berhak dapat yang lebih baik , yg lebih hargai awak :) But please , jangan kau suka - suka terima lelaki tu dengan keadaan yg sangat rush . Means , kau terima lelaki tu sebab nak sakitkan hati Ex Boyfie kau tu . Cara tu sangat tak matured . BF baru kau tu maybe ikhlas dgn kau , siapa tahu kan ? Then bila kau buat macam tu , kau pun seribu kali sama dgn Ex kau tu . Beware , tak semua lelaki sama . And , sangat susah untuk jumpa lelaki yg ikhlas . But , bila kau dah dapat , grab it and please jaga dia girls !


DOA SENJATA MUKMIN
Please banyakkan berdoa . Biar hati terang , jauh dari sifat dendam . Jangan doakan yg buruk -buruk sebab maybe benda tu nanti jadi betul - betul . Tak elok :) Doa lah selagi kau rasa ada benda  untuk didoakan . Bukan maksudnya , time kau susah je kau carik Allah . Tapi , Dia the best place yg kau boleh luahkan perasaan kan ? Everything happens for a good reason . jangan pertikaikan benda yg terjadi . Biar Tuhan buat kerja dia , kita buat kerja kita .


Time ni tgh sedih then Syahmi belikan Nasi ambang dgn air kelapa , yeay !




EGO
Tak salah kau nak jadi ego , tapi biar bertempat . Right place in a right time . Please ego dgn Ex kau tu . Jangan contact dgn dia lagi . Show to him , yang kau kuat . Yg kau boleh hidup tanpa dia . Jangan nak jadi bodoh sangat sampai kau cakap macam ni 
" Aku sayang dia sangat , aku tak boleh hidup tanpa dia "
Wow girls , mak ayah kau sedih bila kau cakap macam tu . Jangan cepat cair dgn pujukan ex kau tu . tak mustahil wehh dia buat benda yg sama dgn kau . Bila dia buat sekali , then kau maafkan dia , kau buka lagi satu peluang untuk dia lukakan hati kau lagi . Bukan maksud aku supaya kau berdendam dgn dia , sampai tak maafkan dia . Cuma , kau maafkan dia then jangan contact lagi . Senang je kan ? And , if kau rasa kau mampu untuk jadi kawan baik dgn dia , go on . Tak ade pape yg salah . Kalau kau rasa peluang kedua mampu untuk buat kau happy , then bagilah peluang kedua tu . Beware boys , everyone deserve a second chance , not third , not forth or fifth . Boys , bila kau dpaat peluang tu , kau jangan ikut suka hati selipar jamban kau nak kecewakan lagi that girl . What goes around , comes around dude . Tuhan lagi suka bayar CASH . Takut nanti anak perempuan kau terima nasib yg sama  :)


Aku rasa itu je kot yang dapat aku share . Kalau rasa nak ikut , ikut je lah . Ni cara aku , and I've made it :) Setiap perhubungan tu memang ade masalah , ada egonya , ade coraknya , lain layanannya , maka kau kenalah bersabar . Faham , ikhlas dgn orang tu . if kau rasa nak mainkan orang je , kau jangan jadi manusia . Kau jadilah binatang :) Terima kasih , bye peeps <3


Ni hidup aku sekarang :)
Aku yang baru . Dan , hidup baru ;)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan