i love my life
Penanam anggur terhormat kembali :D
Wednesday, February 1, 2012 @ 6:29 PM |

Assalamualaikum .
Hi .

Fuh fuh ! haha . Blog aku berhabuk , lappy aku pun berdebu semacam jea . Since kerja serious hidup aku tunggang langgang . Bilik aku dah macam rumah puaka :)
Haha . Mase aku update blog ni , aku dah pun selamat berhenti kerja . Hee .
Sebab aku berhenti ? Tak payah tahu lahh ==' Panjang bebenoooo~

Sekarang aku nak fokus kat lesen kereta aku yg dah lama tertunda tu :) Ni pun baru lepas habis driving class . Hari jumaat ni pun ade lagi driving class . Esok , ingat plan nak tengok movie Azura dgn girlfie saya yg sorang tu , tapii takut dia nak tengok dgn Mok Mok dia :D Haha . Biarlahh , org ade boyfie kan ?

Tipulah aku cakap , aku tak sedih tinggalkan kerja aku tu . Sebab , aku suka kerja kat situuu . Cuma , entahlah :D HAHA . Macam macam memori kot , even dua minggu lebih jea aku kerja kat situu .
Dekat situ jugak lah aku kenal balik budak budak yg satu kelas dgn aku mase sekolah rendah :D Lagi satu , memori yg aku tak kan lupa sampai bila-bila , bila aku kenal dgn sorang mamat . nama dia Mohd Ikhlas :)
Nama mcm baik kan ? Tapi , disaster wehh aku kenal dia . Dia memang kabut nak mampus . Senang cerita , aku memang tak suka lah lelaki macam tu . Tak cool , peramah sangat dgn perempuan , lepas tu bila bercakap dgn aku , macam aku ni sebatu jauh dia =='

Hari ni aku ade mood nak cerita pasal dia :D sebab , nak kenal dgn dia tu memang benda terakhir yg aku fikir . First aku jumpa dia , masa aku tgh makan waffle . Dia pun same jugak lahh . Tapi , lain - lain kedai . Kedai tu sebelah-sebelah gak . Kawan aku tegur lah si Ikhlas dgn member dia , tapi aku buat bodoh . Aku makan and fokus je kat waffle tu, sebab aku lapar nak mampus . Tiba- tiba aku nampak dia pandang aku je . Aku buat bodoh lagi :D

Dua hari kemudian , aku mimpikan dia . Wehh , serious tak tipuuu . Aku memang mimpi kan dia . Aku mimpi dia luahkan perasaan kat aku . Bila aku bangun , aku terus mandi and pergi kerja . aku malas dah nak fikir . Then , nak dipendekkan cerita . Ade satu hari tu aku nak pergi tandas , so aku turun lah pakai eskalator . Bila aku pijak je eskalator tu and pandang kat bawah , aku nampak Ikhlas nak naik eskalator . Aku nak patah balik , tapi nanti nampak macam bodoh je . So , aku pandang tempat lain . Masa berselisih tu , serious muka aku dah panas . Aku rasa pasal mimpi tu lha satu satunya sebab aku tak layan dia .

Bila aku cerita kat kawan aku , dia boleh bantai gelakkan aku . Dia cakap yg Ikhlas tu jodoh aku ==' Aku dah rase nak tonyoh muka dia dgn botol air je time tuhh .

Since aku terserempak dgn dia kat eskalator , dia selalu kacau aku . Dia panggil aku " tudung pink " . Bila aku nak pergi tandas tu , mula lah dia kacau aku . Dia akan panggil ' tudung pink ' . Sebab dia tak tak tahu nama aku . Aku tak nak bagitahu dia . Takde motif pun kan ? Sampai lah satu hari tu , dia kacau aku kat department yg aku kerja . masa tu memang aku rasa nak marah dia , sampai aku cakap kat dia ' Pergi mati ' . Haha . Kadang-kadang tu , aku baling baju kat muka dia . Bila aku pegang botol air , aku campak jugak botol air tu kat muka dia . Hee :D

Last dia kerja , dia pergi bagitahu semua akak promoter yg aku ni GF dia . Yg tu memang aku menyirap habis . Aku buat muka toya bila dia cakap dgn aku . Tetiba dia cakap mcm ni ,

" Mata awak cantik "
" Nak ? "
" Nak nak "
" Ambillah ! "
Then aku hulur gunting kat dia :D Haha . Tapi , dia lelaki pertama yg cakap mata aku cantik . Serious , dia lelaki pertama . Kalau lelaki lain , mesti dorang cakap mata aku sepet bila first time jumpa =='

Tu je lah kott memori aku dgn dia . Sampai situ jea  . Aku tak anggap dia kawan , and aku tak anggap dia pape pun . Dia sekadar kenangan :D .

Lepas aku dapat lesen , aku nak carik kerja baru :D tapi , bukan kerja yg penat sangat lah . Serious , nanti aku tak boleh nak atur hidup aku .

P/s : Aku dah mula buka pintu hati aku kat org lain :D Aku suka dia . Bukan si Ikhlas tu , tapi org lain lahh <3

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan