i love my life
The things gonna be alright , I knew :)
Sunday, July 15, 2012 @ 10:54 AM |

Don't tell them to be with you 24/7, it won't happen. Appreciate and tell them you're glad they are there to support you, always.

Love someone because of Allah, Allah will make it last for ever. Leave someone because of Allah, Allah will give you someone much better.

There can be one person you can count on for a lifetime,and it can be the same person who's been standing beside you all along

Kenapa saya selalu lawan apa yg awak cakap ?

Sebab saya tahu sy betul , sy ade perasaan dan saya juga ada hati . Saya bukan hidup untuk dengar cakap orang . Sy bukan hidup atas arahan orang lain yg belum tentu lagi ada hubungan halal dgn sy . Sy masih lagi ada hak untuk buat apa yg sy suka eventhough sy syg awak dan sy tak boleh hidup tanpa awak .Jadi , bila awak suruh sy buat itu dan ini , awk kena faham sy bukan hamba awak untuk buat apa yg dapat puaskan hati awak . Tapi , kalau apa yg awak suruh untuk kebaikan sy , awak boleh cakap baik- baik dan sy ni bukan org yg tak boleh terima pendapat orang lain . Kalau hati sy ni keras , tak boleh terima pendapat org lain , sy takkan pakai tudung . Awak kena faham ,    dalam hidup sy , sy nak buat macam - macam benda . Kalau betul awak faham sy , awak takkan pertikaikan apa yg sy nak buat dalam hidup sy .

Kenapa saya selalu marah - marah tanpa sebab ?

Saya tak marah tanpa sebab . Kalau sy marah mesti ada sebab . Kadang - kadang awak akan bercakap , dan kadang - kadang setiap percakapan awak akan membuat saya terasa . Sy tahu awak bercakap secara tidak sengaja , dan bila sy dah tahu awak tiada niat untuk bercakap begitu seharusnya sy mengerti tapi maaf awak lebih mengerti sy . Sy sensitif dan awak tahu tu . Maka , mengapa tidak awak bercakap lembut- lembut dgn sy bila awak tahu sy terasa ? Kenapa skrg bila sy terasa dan diam , awak mudah meninggi suara ? AWAK yg sy kenal dulu bukan macam tu . AWAK yg saya kenal dulu sgt lembut hatinya . AWAK takkan marah saya walau apa pun sebab dan musababnya . AWAK pergi mana ? Saya rindu awk yg dulu :(

Dah banyak kali sy cakap , sy tak suka org kawal hidup sy . Tapi ? Itu yg kerap awak buat dan sy faham itu kerana awak sayang saya . Saya faham , awak sayang saya sampai awak sendiri tak tahu nak cakap macam mana . Saya pun macam tu . Sy sayang awak sampai sy sanggup tukar itu dan ini dalam hidup sy , sy ubah prinsip sy , sy hilang ramai kawan sy . Awak kena faham , bila sy sanggup hilang kawan - kawan sy , awak sgt bermakna dlm hidup sy . 

Kalau betul awak sayang sy , awak pasti faham dalam setiap apa yg saya cuba katakan . Kalau awak betul syg sy , pasti awak akan mengalah dgn setiap apa yg saya lakukan yg melukakan hati awak tanpa mengukitnya kembali . No matter what , no matter how .

Emir , saya nak awak yg dulu :(

Mungkin kadang - kadang sy macam tak ambil berat pasal awak . Sayang , awak kena tahu awak orang yg paling sy sayang selepas family sy , jadi mana mungkin sy tak ambil berat pasal awak ? Awak tahu bila sy penat , sy sendiri tidak mampu nak buat itu dan ini . Dan bila awak mengadu itu dan ini , sy faham cuma sy tak mampu untuk mengeluarkan suara sy yg saya sangat risau akan awak .

Awak cemburu dan sy tahu tu . Tapi awak kena tahu , sy sayang awak dan sy tak mungkin nak tinggalkan awak dan pergi dekat lelaki lain . Belum tentu sy dapat jumpa lelaki yg macam awak dan sebaik awak . Awak kena faham , dgn berapa ramai lelaki pun sy berkawan , awak tetap satu dekat hati sy yg sy pilih untuk harungi hidup ni bersama . Sebab sy tahu , sy tak boleh hidup tanpa awak . Dan awak pun tak boleh hidup tanpa sy .

Satu je pesan sy untuk awak , mungkin je sy masih lagi milik awak sekarang . Tapi , jgn bila saya betul - betul dah tak tahan dgn hidup yg macam ni dan sya pergi dari hidup awak . Sy masih bertahan di sisi awak , sebab sy tahu saya masih lagi syg awak . Even macam mana pun awak layan sy , sy tetap syg awak dan tak pernah berkurang . Awak kena tahu tu . Jgn sampai orang yg awak sayang pergi dari hidup awak sebab kepuasan hati awak dan awak akan menyesal kemudian hari . Masa tu , awak tak mungkin akan dapat saya balik .

Deeply from my heart . saya betul - betul rindukan awak yg dulu . Emir yang lembut hatinya . Kerana itu saya jatuh cinta padanya .

No matter what , I still love you . Take care , babe <3

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory
Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at FacebookcopyrightblogskinbySchaaalHassan