i love my life
New Life , New Journey . Keep in faith ! #Induction and FESKOM
Wednesday, July 4, 2012 @ 9:54 AM |

Assalamualaikum .

Fuhh ! Fuhhh !
Bersawang habis blog ni since aku start register study dekat UiTM . Aku takde masa nak buka blog and update sebab seminggu masuk sini dah start dgn MDS , then seminggu lepas tu kena adapt dengan new environment and place . Busy nak uruskan itu dan ini dan sekarang alhamdulilah aku sedang meng-update entry baru :D Jangan nak nafikan kalau ada orang rindu nak baca entry aku . Kan kan ? HAHA

Most of my friends dah tahu yang aku further study kat UiTM Kampus Alor Gajah Melaka , a.k.a UiTM Lendu London . *nak jugak ! HAHA
Dekat sini aku study course Dip in Mass Comm , initial for Diploma in Communication and Media Studies .
Nak dipendekkan cerita , actually aku nak update pasal Induction Faculty . Haaa , the best moment ever ! Like seriously . That induction dah lepas dah , hari sabtu yg lalu . 

Saya baru lepas meng-download gambar induction malam tadi dari seorang senior Mass Comm . Abg Umar :D Hewhew . Tapi saya meng-download byk gambar senior je lah sebab dorang tulang belakang yang menjayakan this Induction .

Abg Hazim Shauqi - NYDP 2 KOMED
Akak Amal Haziqah - NYDP 1 KOMED
Abg Kamarul Ariffin - Bendahari KOMED
Akak Putri Haziqah (PutZ)- Exco P.Awam dan Alumni
Kalau tengok bebetul , akak Putz ni muka dia macam Lisa Surihani . A few of mass comm student akan sebut nama this senior macam ni ,
" PUT with The Zee (Z) at the back ! " HAHA .

Kak Mira Afilla - Exco Seranta
Kak Mira ni jadi emcee for the induction event with abg Ipin .

Abg FooFee - Exco Multimedia dan Montaj 
Abg Foofee ni budak part one dah kenal dia start dari MDS . Some of them memang tak suka sgt dgn Abg Foofee masa MDS , mula - mula je lah tak suka kan ? Sebab dia ni suka ambil gambar org tgh tidur then buat montaj . 

Akak Naffiz - Exco Sukan Rekreasi Dan Kebudayaan
Akak Naffiz ni anak retisssss :D Pelakon Liza Abdullah tu . Yang berlakon dalam Mimi Mencari Cinta kat Astro Ria tu . Hewhew :3

Abg MubinZ - Exco Publisiti dan Media 
We call him same goes with Akak Putz . Mubin with the Zee (Z) at the back !

Exco dan MT KOMED yg lain punya gambar ada yang tak didownload so tak dapat nak diupdate . Maaf ye akak-akak dan abg-abg . Tapi saya masih ingat setiap org daripada anda :)

Then , that Induction got a Flash Mob . Semuanya senior yg involve . Dorang buat persembahan untuk kita org . Dorang menari macam - macam lagu . Aigo ! Saya ada video dorang menari :D Hehe .

#FLASHMOB


Add caption


We have been declared as masscommers !





Kita org dimandikan dengan tepung serta air . Terima Kasih senior ! We all have a good time together :)


BEST MOMENT :D




#FESKOM2012 - Festival Komunikasi 2012




With abang Mubin with The Zee at the back :D

The Induction And FESKOM was the best moment ever to start new life as masscommers !

Mass Comm is my passion . Being a journalist is my dream . Pray for me guys .

This is me . The new me :)

If you can't be positive everything from Allah, 

how can you expect good things come to you?

At least you believe that as long as you be positive and have faith in Him ,you'll be fine.
Things gonna be fine.Back to normal/even much better.



|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan