i love my life
MIGRATION :)
Friday, June 3, 2011 @ 1:38 PM |

sangatsangat rindu dengan awak lahh blogg*
HEHE .

semalam baru balik ke rumah ,
lima hari aku kat kampung ,
kenang balik zaman membesar ,
zaman maen tanah ,
maen kahwin-kahwin ,
gaduh dgn budak rumah nenek kat depann ,
zaman muda muda panjat pokok ,
haishh .
sappy sangatt bilaa ingatt balekk .
sekarangg ,
sume dahh laenn .
kampung dah tak meriah duluu .
abang Ijan pun dah tak dee .
kalau jumpe pun malu-malu kenn ?
time kecik-kecik dulu maen cubit-cubit pipi ,
makan same-same ,
maen mercun ,
meriamm ,
memang zaman duluu ,
tak bolehh flashback ye ?
sebab ,
zaman dulu tak sepahit sekarangg.
zaman dulu manis sangat-sangat .
sampaikann ,
memang dah tak nak balik kat zaman sekarang yang pahit nii .

time kecik-kecik dulu ,
tak pena punn na kenal erti nanges ni ,
senyum ni dah menempek je kat mukee .
tapi,
bile dah besar ,
macam-macam benda nak kena fikir .
kalah sikett jee ,
nangess .



time kecik-kecik dulu ,
tak penah ade hasad dengkii ,
kawan sume samehh .
masing-masing cumell .
tak penah fikir punn nak jadi yg terbaikk and menang sumehh bendaa uhh .
tapii ,
sume berubah bilee dah besar ,
dah pandai dengki dengan orang .
jeless dea lagii cantikk ,
dea lagii cumell .
dea lah handsome
nak dapat result exam lagii bagus dari kawan sampai sanggup meniruu kenn ?
kalau nak cakap dulu dengan sekarangg ,
sangat lahh berubah .
kadang-kadang tuu ,
bilee dah ade jalan nak berubah lebih baik ,
mesti nak fikir ape orangg katee pulakk .
orang kate itulah ,
inilahh .
kenape mesti nak kesahh kenn ?
padahal orang tak tahu hati kitaa ,
orang tak tahu apa yang kita rasaa .

dahh tuu ,
kalau rasee perubahan tuu memang bagus untuk kau ,
nape kau stop na ubah diri kau ke jalan yg sememangnya betoll ?
kau kenaa ingatt ,
perubahan ni kau buat untuk kebaikann dan bukan untuk orangg laenn .
penghijrahan tuu perluu ,
untuk cuci hati ,
and dapat mindaa yg baruu .

THE MAN WHO DECIDED TO CHANGE ON 12th HOUR ,
DIES IN 11th HOUR :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan