i love my life
Hero Heroin Kem Wira Waja 8/2011
Thursday, October 27, 2011 @ 8:00 PM |

Assalamualaikum . Whad-upp ! HAHA . Pointless =='

Okayy , pada 21-23 oktober yang lalu ,
Aku dan budak-budak aktif :)
telah pun menyertai The Biggest Programme ,
Kem Wira Waja kali ke 8 :)
Sebab ape the biggest programme ?
Ha , la ni chek na bitahu hangpa ,
tiap tahun sekolah chek akan buat program ni :)
Hee .

Tahun lepas kem ni buat dekat luar ,
tapi tahun ni buat kat sekolah sebab ,err ta tahulahh .
And ramai jugak yang bagi alasan tak nak pergi sebab buat kat sekolahh =='
Yoo , katenya tak mencabar , what the pfffpffft ?
As for me and my others dorm-mate ,
Kita orang tak kisah janji dapat spend time waktu bersama mase muda-muda ni ,
Nanti boleh lahh cerita kat anak-anak kita orang yang :

"Aunty Muna macam buaya bila lalu kat rentas halangan berlumpur"
"Macam tak percaye jea bilaa Aunty Aimi jadi macam bomba , turun naik bangunan"
"Aunty Dayah tu malas nak lari bilaa explorace , berjalan jea kerja"

Pendaftaran dan Taklimat :

Okay . Bilaa dah daftar , cepat-cepat tengok senarai nama and aku satu group dengan Aimi and Muna :)
Dayah group Wira Waja 8 , and Aznor with Erna , Wira Waja 6 :) Suprise bilaa first day , yang peserta lelaki banyak gila and peserta perempuan gila sikit=='









Pasang Khemah :
Time ni dah tengok awan berarak hitam semacam . Sure gilaa mesti nak hujan , tapi kita orang still pasang jugak khemah . Setiap kumpulan dibekalkan 3 khemah :) Kalau bab-bab pasang khemah ni , aku dah terer sangat . Haha . Sebab , my family use to overnight at Melaka ,And , sleep nearby beach :) Actually , aku tak kisah pun even nak kena tidur mase hujan kat padang time perkhemahan tu , sebab dah terbiasa tidur dalam hujan mase berkhemah dengan whole family dulu . Ohhhladidaaa , ayah bila nak pergi lagi ? Cut the crap Lilyy !

Ice Breaking :
Actually , aku dah dapat imagine yang bila aktiviti breaking the ice and so on , mesti kita kena perkenalkan diri and segala bagai . Seriously , I am not good at talk a lot :) Then , dah dapat imagine yang kita kena duduk satu kumpulan , buat bulatan and bagitahu nama , sekolah lama , hobi , cita-cita and what the ?
Dan , bayangan anganku musnah :) Ice breaking yang ni super duper best ! HAHA . Just kena fokus and carik orang yang ade relation dalam hidup kita jea . Means macam , tarikh lahir same , maybe ?

Tidur :

Okayy , sebelum ice breaking , lupa nak ceritaa yang sebenarnya , khemah kitaorang banyak yang dah terbang . Naahh , that's right . HUJAN <3
Barang kita orang yang kat dalam khemah semua basah .
Then , Kem Komandan decide kita orang kena tidur kat surau . Ouhh , pathetic !
Baru nak merasa survival kott . HEE . Then , malam tu bertiduranlah kami di dalam surau macam mangsa banjir . Sumpah , tak tipu !

Jalan Lasak :

Aktiviti yang paling dinantikan semua . HOHO . sumpah best gilaa . Awesome nak mampus . Mandi lumpur habisan . Dapat main boling kelapa , feel dea same macam main boling dekat TS jea . HAHA . Kena panjat tembok , berlari sane dan sini . Jadi macam spider man . Sumpah time tu semput aku macam dah hilang jea :)

Pink yg kat depan sekali tu . Tak boleh lahh . Dalm lumpur pun nak pose=='
Muna dan aku :)
Naik titi sambil bawak anak balak :)

tugasan mangangkat gol futsal and round satu court=='





spider web :) Macam laser dahh =='
Selepas bermain lumpur :)






Malam Kebudayaan :

Haha . Kitaorang kena berlakon and actually kita orang just sempat berlatih scene pertama jea . Iklan tak buat lagi and scene dua tak fikir ape punn . Tapi , aku mengasah minda dan bakat untuk menjadi seorang pengarah semasa mereka semua menunaikan solat isyak dan bacaan yasin . Aku tulis pepanjang scene dua and iklan just literally spontan dalam otak aku . Ouhh , gilaa penad tahu ? Aku dan Jaja jadi watak utama :) Dua orang budak comel yang kedekut then ditinggalkan kawan-kawannya :) Tema lakonan yang diberi , tangkai jering . HAHA . Ade point lahh tu kann ? group lain ? Okay jea . Tapi , peserta lelaki punya sumpah tak kering gusi . HAHA . Sampai ade yang bawak but Phua Chu Kang Wak tu jadi prop ouhh.


Skodeng time :

Lepas jea malam kebudayaan , kita orang kena tidur kat khemah tapi bertempat di laman bestari . Okay , tak survival gilaa==' Cuma , yang bestnya bilaa khemah aku , muna ,aimi , leesa and shai bersebelahan dengan khemah budak laki . Wow ! HAHA . Mengintai aktiviti malam budak lelaki . Then , ternampak lahh benda yg tak patut . HEE . The rest is history :)

Tazkirah Subuh :
Setiap kumpulan diberi tugasan untuk menghantar seorang wakil memberikan tazkirah . Err , aku jadi wakil Wira Waja 7 :) HEE . Ramai orang cakap aku tak layak nak cakap pasal agama dekat depan . Hallu , aku tak arif sangat pun pasal agama that's why lahh aku tak choose tazkirah yang sarat dengan hal agama okayy ?
Aku tahu . Aku sedar sangat aku ni dulu jahat . Past is past lah dude . Each human deserve second chance . Kau still cakap aku tak layak ? Then , pergi bagi tazkirah and lets see others expression about you . Really waste my time lah , gay and bitch :) Aww .

Aku yang buat sendiri tazkirah ni , tak tengok buku pun . Hadis yang aku masukkan pun , aku guna masa aku pergi bertanding dalam Forum Remaja mase bulan 3 dulu . Ade lah pengalaman cakap depan orang .
Err , tajuk tazkirah " Change for Good " Hee . Then aku serulahh budak-budak tu supaya jadi manusia yang
mengamalkan "Hablulminallah , Hablulminannas " Jage hubungan antara Allah , jaga hubungan sesama manusia .Then , ade pulak yang bertanya kat aku . Dah macam rancangan Al-Kulliyah pulakk kan ? HAHA .

Explorace :

Serious , yang ni penat gilaa . Lari sane , lari sini . Kuiz sane , kuiz sini . Kena buat cenderahati lahh . Carik barang lahh . Haiyooo , tapi penat tu tetap mendatangkan hasil :)

Kena buat monumen setinggi 1.5 m
Time ni Emy tengah potong pokok , sebab nak buat cenderahati :)
kena berdiri tengah panas and nyanyi lagu negeri selangor

Gotong-Royong :

Setelah penat , Kem Komanden membahagikan tugas untuk kita orang . Khemah-khemah semua kena lipat . And , acara paling gemilang telahpun sampai . dah habis jea gotong royong , aku and muna terus tidur kat surau . Aww , penad gilaaa .

Penutupan :

Ucapan oleh Puan Kamariah , Then ucapan dari Kem Komandan , and acara ditunggu ,
penyampaian hadiah :)

Hadiah -hadiah yang telah kumpulan kami , Wira Waja 7 rangkul:
  • Explorace Perempuan (Tempat Pertama)
  • Jalan Lasak Permpuan (Tempat Ketiga)
  • Malam Kebudayaan Perempuan (Tempat Pertama)
  • Kumpulan Perempuan Terbaik 
Yahhh , that's right baby ! kita orang kumpulan perempuan terbaik . Wira Waja 7 :)
Aktiviti Kerohanian , penyampaian Tazkirah Subuh siapa menang ? Ehem-ehem <3
Saya lahh :) HAHA . Since that , aku kena ejek dengan kawan-kawan aku ,
Ustazah Pilihan lahh , ustazah rock lahh . Haiyoo .

Peenang Aktiviti kerohanian , Tazkirah Terbaik :)

Aimi(Ketua Kumpulan) Pemenang Kumpulan Terbaik

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan