i love my life
Honesty is the BEST policy :)
Saturday, July 30, 2011 @ 11:38 AM |

MOOD : Exam =.=
minggu ni memang ta cukop tidoo .
Hari isnin paper BM ,
pukul 3 pagii bangun and berbalik pada fitrahh ,
then baru studyy ouhh .
Biase yg teman aku studyy pagi-pagi cam ni si Anis Nadia lahh :)
Dea jea manusia yg bolehh bangun pagii ouhh=.=

aku tido 2 jam jea ouhh .
esoknyaa pun samee ,
dan seterusnyaa .
seriouss ,
memang penatt gilaa lahh .
Tp , frust jugakk lahh .
ade jea soalan yg ta dapat jawab .
So , pas nii tak nak tido langsung ,
biar dapat jawab semua soalan .
HAHA .

Kesian sangat kat Syahmi lahh ,
dea ta dapat jawan paper Sejarahh ouhh .
Bilaa tanye dea jawab esei yg mane ,
dea senyapp jea .
aduhh . kesian *
tak pe lahh syahmi oii ,
nanti bace sejarah lagii yea ?
sampai jadi orang utan taww ?
HUHU .

Then ,
frust punya pasall ,
Syahmi buat lahh satu bendaa yg agak kelakarr ,
dea bagii aku bendaa tuhh .
Nak tengokk takk ?
Jap . Jap*


I <3 Sejarah . That's whi i failed :)
HAHA . Nanti nak tag kat dea . Agak-agak dea saket hati takk ? or senyum jea ? 
TAPI ,
Aku rase , better kita jawab exam depends on ape yg kitaa usahaa ,
dari , kitaa MENIRU kann ?

Aku palingg pantang bilaa jadi macam nii ,
orang lain penat usaha ,
tapii , orang-orang yg meniru tu senang goyang kaki dapat jawapann kan ?
orang lain sibuk dok menghafal nota sejarah semua bagai nak gilaa ,
yang lain , yang tak de hati , yang ta penah belajar syllabus IHSAN (percaya TUHAN lihat ape yang kita buat) , yang tak pernah fikir mak bapak kitaa kat rumah , harapkan kitaa jadi yg terbaikk ,
tapii ape yg orang meniru ni bagii ?
AHAHAHA . aku gelak dekat kau , sebab kau manusia yg rugii .
Kau pass kertas jawapan kau dekat org laen , then dapat kertas dea and tiru .
Tak gunaa bilaa kau cakap depann org ,
"Esok sejarah . Matilah aku "
Better kau cakap macamni jea ,
" Esok sejarah . Sempat kea nakk salin semua nota dalam kertas lipat-lipat ni maseh nak meniru esokk?"
Aku yg bace sejarah sampai naek gilaa ni punn ,
terpakse redha jea lahh bilaa ade bendaa yg tak dapat jawab ,
Kau meniru kau dapat ape ?
Highest mark ?
Kau buang jea kertas exam kau tuhh dalam tong sampahh :)

Zaimah tunjuk artikel dalam GENQ~
Jujurlah Anakku , Syurga itu Ada :)
Contah dalam artikel tuu,
  • Semua tertanya , orang yang selalu melakukan dosa ,sering kali mendapat apa yg mereka inginkan , kita hairann . Dan , kita yg berusaha ni , yg merangkak untuk kebaikan , mendapat hasil yg sedikit . Sabarlahh anakku , syurga itu untuk orang yang berusaha demi kebaikann .
ALLAH WILLING's !
Alhamdullilah untuk orang yang jujur dalam melakukan semua perkaraa ,
untuk orang yang tidak jujur ni ? kita nak buat apee ?
Semoga ALLAH merahmati apa yang kau usahakan untuk meniru tuhh :)


|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan