i love my life
ALLAH willing's !
Sunday, July 31, 2011 @ 11:48 AM |

Halluuuuu :)
Entri kali ni tade motiff ,
tapi just nak cakap dgn panjang lebarnyaa jee .
Semua agak terkejut lahh kan dgn beberapa entri sebelum ni .
Banyak yg based pasal agama semuaa ,
Bukan nak cakap or tunjuk aku ni baik ke hapee ,
kalau yg kenal aku tuu dah tentu lah tahu yg dulu aku memang tak baik punn .
people change for a good thing .
And so am I :)



I ask people to do a good things ,
because when people do a bad things ,
yang dorang cuma dapatt = RUGI BESAR .
I speak with strong alibi ,
and i have trough all that experience .
Believe me , doing a sin is only about RUGI SEMATA-MATA .

And , now I am proud with myself .
From nothing to something .
Macam yang Zaimah cakap ,
" I want to make my Mak+Abah proud "
Allah Willing's !



Berani buat perubahan ke arah sesuatu yang baik,
Itu satu hijrah yang paling besar buat kitaa ,
Macam bab REFORMATION dalam  sejarah tuu lahh kann ?
Orang yg memperjuangkann Agama lain punn mampu membuat perubahan ,
Kita yg ISLAM ni bila lagii ?

Tak payah dengar cakap orang sangat ,
Sebab , kita ni hidup bukan untuk dengar apa yg orang cakap pun ,
Lagi-lagi bila dorang cakap kita ni tunjuk baik lahh , itulahh ,
at least kita dah forward one step than the others .
BUT ,
please remind this ,
bila orang bagi advice yg baik untuk kita ,
buka pintu hati kita seluasnya untuk mendengar .
sebab , itu adalah apa yg orang nampak dalam diri kitaa .



Tak rugi jadi baik ,
walaupun banyak ranjau duri di pertengahan jalan ,
kat hujung tu MANIS :)
I mean SYURGA .

so , buang perkara yg tak patut .
MACAM ,
-meniru time exam
-cakap besar (kau selalu add org , tapi kau cakap kau tak pernah add orang)
-berbangga dengan ape yg kau adee
-mencuri
-buat ibadat untuk bagi org stop membebel
-kau fikir kau cantik dan kau bolehh perkecikkan kan orang lain .
-kau rasa kau dah cukup agama sbb kau dari sekolahh agama
and , so on !

Dah besar kan ?
mesti tahu sendiri punyaa .
jangan tunggu benda yang berharga dalam hidup kita hilang ,
baru nak menyesal ,
and , RAMADHAN is coming ,
kita semua berbalik kepada fitrah pada bulan ni .
Hope , ambil iktibar dari bulan yang mulia nii .

HATI MANUSIA , ALLAH YANG PEGANG :)

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan