i love my life
NOTHING
Friday, May 27, 2011 @ 11:10 PM |

Alhamdulilahhh . da habes pun exam .
sepanjang 3 minggu , seriouslyy asyik tanyee ,
bilee exam nak abess .
and ,
mood bercutii uhh memang wujud sebelum exam lagii .
tak sahh jugakk lahh ,
cikgu masing masing berebut nakk bagi homeworkk kan ?

*stop pasal bende tuhh .
aku nak cite pasal bende ni sebenarnyee .
err ,
actually . nak merapu jepp .
tapii , merapu pun ade moral valuee .
bukan kosong jee taw .

pernahh tak kowg sume rase ,
yg dalam hidup kowg ,
kowg mmg tak de pape ?
ade je bende yg tak cukopp .
ta sempurnaa .
pass uhh ,
bile dah ade bende uhh ,
nak tukar lahh ,
itulahh ,
ini lahh ,
means , same mcm handphone .
pernah tak pikir pasal org yg takde handphone ?
and jgn mimpilahh nak pakai handphone .
tapii ,
kite ni senang senang je mintak tukar handphone kann?

okee . terus terang .
nak cakap pasal duniawi ni sebenarnyee .
tadii ,
time jwb exam lahh kann .
aku ternampak sorang classmate aku ni bukak wallet deaa .
dea tgh kiree lahh duett uhh .
then ,
aku nampak ade beberape je keping duett .
time tuu ,
aku rase nak nanges jee .
ta tahulahh napee .
aku mcm dapat rase kesusahan budak uhh .
nak kenaa bajet lahh bape nak makan .
tak macam aku ,
pulun je nak makan apee =.=

then ,
pernah tak kowg ade kawan yg bile kite suruh dea solatt ,
dea akan bagi alasan ,
"period "
okee . period 365 hari lahh kann ?
tak punn ,
yg paling babii sgtt lahh .
bile kite siuruh dea solatt ,
dea marah kite balekk ,
tak punn maki jee .
time uhh ,
mmg satu jee bende pikir kat otakk .
mmg betol ape org cakap .

"HATI MANUSIA TUU , ALLAH YG PEGANG"

lastlyy ,
patut takk bilee korangg tinggalkan tanggungjawab ,
utk benda benda yg memang tak berfaedah langsungg ?
then ,
kawan korangg yg terpakse susahh nak selesaikan tanggungjawab uhh .
fuhh ! seriouslyy tuu sangat melampau .

then ,
aku cuma nak cakap .
jgn ingatt kau sorang jee lahh kan yg hidup kat mukaa bumi ni .
and , dunia ni bukan semate mate utk kau sorangg .
jgn jadi orang yg pentingkann diri sangatt lahh ,
tak ke mane punn dapat pergi dgn perangai kau tuhh .

jgn rase diri tuhh cukup kaye bile kau tak pedulikan kawan kau yg susahh .
ingatt , bile bilee je tuhan bolehh tarek balek sume nikmatt nii .
lappy , handphonee , broadbandd .
bile bile jee bole hilangg :)

dahh tuu ,
jgn rase diri tuu penohh sgtt dgn pahalee .
dah cukop baek lahh kann kau ade kawan yg nak ingatkann kau ,
suh solatt sumee .
tapi ,
last last dapat makii .
sumpahh siall gilaaa !
tak lame punn hidup lau perangai mcm tuu .
Tahu takk yg kite ni hidup cumee utk satu bendaa ?
HIDUP CUMA UTK AKHIRAT 

haishh . tak pasal pasal update blogg pasal bendaa ni kann ?
dah geram sgt lahh .

p/s : aku dahh tulis sebesar alam bende ni kat papan putih kann ?

"org yg meniru . tuhan nampak . tuhan balas .
tak dapat 10A spm taww . amin . may ALLAH bless"

tapi , kau still laagi kencang nak meniruu kann ?
weyy , sgt munafikk dan sumpahh kau tipu diri sendiri dohhh !

|


copyrightblogskinbySchaaalHassan

Owner entry LastStory




Maizura Zainal

Journalist-To-Be

Good girl , pray to Allah


You may leave each comment for my entry , here !

Shoutbox


My LINK <3

Follow myBLOG
Follow me atTwitter
Add me at Facebook







copyrightblogskinbySchaaalHassan